Vitamin Membantu Pesakit Alzheimer dapat Nutrisi Cukup Baru Badan Cergas, Otak cerdas

Fakta yang anda perlu tahu adalah, sel otak manusia tidak akan bertambah lagi selepas dilahirkan. Jika DNA sel otak atau DNA sel neuron ini berterusan mati, pesakit Alzheimer sukar untuk pulih. Alternatif rawatan yang merawat terus ke DNA sel adalah dengan Vivix Shaklee
Mereka yang Berisiko Mendapat Alzheimer


1. Pesakit yang mempunyai penyakit hipertensi (darah tinggi) apabila mencecah usia 40 tahun ke atas.

2. Pesakit yang menghidap penyakit kencing manis.

3. Orang yang kurang melakukan senaman.

4. Paras kolesterol dalam badan yang tinggi.

5. Faktor keturunan.


Rawatan


Alzheimer merupakan kemerosotan fungsi intelektual dari segi pemikiran, kognitif dan pengingatan yang menganggu kehidupan seseorang. Alzheimer juga merupakan satu masalah untuk orang yang lanjut usia terutamanya di kalangan umur 65 tahun ke atas tanpa mengambil kira faktor kaum, bangsa dan latar belakang ekonomi.


Kebanyakan Alzheimer menyerang dewasa pertengahan umur iaitu di kalangan umur 40an hingga 50an. Wanita berisiko mendapat dementia kerana secara puratanya usia wanita lebih panjang daripada lelaki.


Rawatan Alternatif Yang Dapat Membantu 
1. VIVIX

Vivix Shaklee adalah produk yang dipanggil High End Anti Oksidan. Paling kuat...Ia membantu DNA itu berubah menjadi muda semula. Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol dan beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia.

Vivix Shaklee juga membantu membaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menganggu keutuhan sel sedia ada.


2. Lecithin & Omega Guard


Selain itu pesakit Alzheimer juga digalakkan untuk mengambil Lecithin dan Omega Guard bagi meningkatkan kandungan DHA. Kandungan DHA yang tinggi membantu meningkatkan keupayaan ingatan, memelihara penglihatan dan pendengaran.

3. B complex & Ostematrix


Seterusnya di cadangkan pengambilan B Complex dan Ostematrix. Kerana apa? Pesakit Alzheimer tidak boleh stress. Bila mereka stress, emosi jadi tidak terkawal. Pengambilan B Complex bersama Ostematrix membantu menenangkan dan merehatkan saraf.

4. ESP

Seterusnya kita ada ESP. Energizing Soy Protein (ESP) adalah protein soya Non GMO yang dihasilkan berasaskan kacang soya. Dan ia satu-satunya produk dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Ia juga diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Kenapa perlu ESP? Bahan utama pembinaan sel badan kita adalah protein. ESP membantu membina sel baru yang lebih sihat serta memperbaiki memori, meningkatkan kualiti memori dan rangsangan pada saraf otak.


Mari bantu orang kesayangan anda yang mengalami masalah ini. Vitamin ini bukan ubat tetapi supplement yang membantu bekalkan cukup nutrisi kepada punca asal

rawatan, nasihat doctor pakar adalah diperlukan. Vitamin Shaklee sebagai makanan membantu pesakit kekal cergas, bertenaga dan tingkatkan rangsangan


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

0 Comments