AWAS!!!Keputihan yang TIDAK Dirawat akan Memberi Kesan Pada Suami

Berdasarkan kajian, 99.9% wanita menghadapi penyakit keputihan. Namun perkara ini dipandang remeh oleh kebanyakan wanita dengan menganggap ini adalah perkara normal yang dialami oleh kebanyakan wanita.

Mereka hanya akan mengambil serius apabila keputihan memberi kesan buruk atau rasa tidak selesa pada mereka. Pada asasnya, keputihan terjadi kerana sikap sambil lewa dalam penjagaan kebersihan di bahagian alat sulit.

Tahukah anda bahawa keputihan ini boleh menjangkiti suami kita bagi anda yang sudah berumah tangga? Oleh sebab itu keputihan tidak seharusnya dipandang mudah kerana ia memberi kesan sampingan pada suami kita. Bagaimana keputihan boleh berjangkit pada suami akan dikupas dalam entri ini. Sebelum itu ketahui sedikit info tentang keputihan.AWAS!!!Keputihan yang TIDAK Dirawat akan Memberi Kesan Pada Suami


Jangkitan kulat candida akan menyebabkan wanita mengalami lendiran yang agak berbau busuk dan lendiran faraj itu berbentuk seperti susu basi dari faraj.

Lendiran yang melekit, berbau dan menyebabkan kegatalan akan menyebabkan merasa tidak selesa.Selalunya jika sihat dan tidak mengalami penyakit yang kronik, jangkitan ini akan hilang selepas pengambilan antibiotik tetapi akan mengambil masa yang lama.

Masalah yang mungkin berlaku jika jangkitan Candida pada faraj tidak dirawat ialah ia akan menjangkit kepada suami melalui hubungan intim.Lelaki yang mengalami daya tahan yang rendah selalunya lebih mudah mengalami jangkitan fungal ini, antaranya:

 • Pesakit diabetes
 • Pesakit ginjal yang menjalani haemodyalisis
 • Pesakit HIV
 • Pesakit kanser sama ada sedang menerima rawatan atau tidak menerima rawatan kemoterapi atau radioterapi
 • Pesakit yang mengalami penyakit yang menyebabkan daya tahan mereka rendah seperti pesakit leukemia, rheumatoid.

Tanda-tanda yang dialami suami yang dijangkiti:

 1. Gatal atau pedih pada batang zakar atau kepala zakar
 2. Ruam merah pada kepala zakar
 3. Bengkakan pada kepala zakar
 4. Keluar lendir yang berbau dari lubang air kencing
 5. Rasa pedih & sakit ketika membuang air kecil
 6. Mengalami rasa sakit ketika hubungan intim dengan isteri
 7. Kulit zakar menjadi berkerak
 8. Kulit zakar boleh diselaputi oleh lendiran seperti susu basi

Mereka juga lebih mudah mengalami komplikasi akibat jangkitan fungal memasuki aliran darah dan merebak ke organ yang lain seperti otak dan selaput otak.

Jadi, masalah keputihan perlu diberi perhatian sebelum ia menjadi lebih teruk. Membiarkan masalah keputihan menjadi lebih parah bukan sahaja menyusahkan diri sendiri tetapi suami serta bayi dalam kandungan juga berisiko mendapat penyakit.

Kembalikan Cinta Suami , Hilangkan Keputihan Dengan Vitamin Shaklee

ALFALFA berfungsi untuk meregulasikan hormon, juga berfungsi sebagai antibiotik yang membunuh bakteria yang menyebabkan keputihan.

Selain itu, ALFALFA juga bertindak dalam mengurangkan keradangan pada dinding vagina dan seterusnya merawat keputihan.

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE bukan sahaja membantu masalah keputihan tetapi..........

BERFUNGSI SEPERTI KACIP FATIMAH di mana pengguna wanita akan merasa kelainan pada otot vagina selepas konsisten amalkan ALFALFA!Garlic Complex 


kajian daripada Universiti Maryland Medical Center, menunjukkan bawang putih ini berupaya memusnahkan bakteria berbahaya, kulat dan virus.


Menurut kajian dari University of Pittsburgh Medical Center, bawang putih sangat sesuai dan berpotensi dalam membantu dalam merawat jangkitan faraj, termasuk sindrom keputihan semasa mengandung. Garlic Shaklee berfungsi seperti antibiotik semulajadi dan memusnahkan bakteria penyebab keputihan.

Garlic Complex boleh di ambil ketika hamil dan anda yang mempunyai masalah keputihan yang teruk ketika hamil.
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

1 Comments

 1. Wah, dah takut I ni dengan keputihan. Nasib baik ternampak post ni.

  ReplyDelete