Tidur Pun Boleh Buat Duit ? Inilah Kehebatan Awek Cun Buat Business Shaklee ...

tidur duit buat dia


Gile ke ape nih ? Bergurau ke ? Orang lain sibuk bukak kedai tutup kedai, kau pulak tidur, hahaha, ape gile ke engkau, dah macam mamak berniaga 24 jam . Kau tak letih ke berniage 24 jam siang malam ? Hoo ini sudah hebat. Ada ke tidur air  liur meleleh, tapi sales masuk ? Ye bang, jawapan dia memang ada . Sebab tu aku nak promote business macam nih. Ko nak tak join ? Kalau nak, baik ko tengok video awek cun kat bawah nih dulu, sebelum ko baca lagi.




Boleh Percaya Tak Awek Kat Atas Tuh ?

Sekali dengar, eh bukan dengar, tengok, ko memang tak percaya, ye, sebab ada beberapa isu yang dia cakap kat situ, Satu bab MLM, satu bab TIDUR, hahah, ini bukan business pelacuran kena tidur dengan orang baru dapat duit, ini business MLM SHAKLEE, ye aku cakap pasal MLM shaklee. Korang pun tahu, dilema orang yang naik join MLM nih,


  1. LABUR PULUH RIBU - Kalau MLM ni mesti nak kaut duit kita, mesti kena labur berpuluh ribu baru boleh join business MLM, ye memang pengalaman pahit aku dan wife  sendiri, join MLM lain dulu, tanpa selidik business plan dia, dan akhirnya bercinta nak kena bayar pinjaman dengan ALONG halal yang ada lesen dari kerajaan Malaysia.

  2. HEAD HUNTING - Nak kena mulut manis kaw kaw, nak kena cari orang join bawah kau, kalau ko tak cari orang, mulalah ko dah jadi malas, ko kena pulau dengan kengkawan, dan paling teruk upline ko mesti cakap ko tak rajin,salahkan ko sebab ko tak rajin, padahal dia  ajar teknik followup yang salah dan merosakkan nilai norma masyarakat malaysia.

  3. GILA PANGKAT - Nak kena kejar rank tinggi-tinggi, lagi tinggi lagi bagus, baru orang kata ko berjaya. jadi masa tuh  ko kena buat benda yang  tak patut kau buat, sampai ko punya cari orang menggila sehingga main langgar pintu bank, sampai langgar hak orang nak berehat, sampai nak kena tarawikh kat rumah orang tuh, hoo, memang gile jugak tuh.

  4. TUNJUK KERETA - Ada satu masa bila ko dah berjaya, tapi sikit je, ko kena beli kereta, beli rumah besar, lepas tuh tunjuk tunjuk, bajet orang boleh join business ko laju je, tunjuk kereta ko beli, padahal ko sengsara nak bayar  duit kereta tuh bulan-bulan. Paling teruk kereta tuh kena jual sebab dah tak larat nak guna.

Bukan apa, tapi itu semuanya norma MLM yang dulu, banyak menakutkan dari menggembirakan. Sebab pengamal MLM sendiri tak faham konsep MLM yang sebenar, kalau korang nak tahu, MLM bukan macam tuh kena beli stok simpan stok. MLM mudah ialah berkongsi kebaikan, sangat memudahkan dan menjimatkan.


duit masuk waktu tidur


Kenapa Kena Buat MLM Shaklee nih ?

Macam aku cakap kat atas tuh, MLM shaklee , yang diterajui oleh upline kitorang nih bukan macam kena beli kereta tunjuk kereta, tapi syoknya MLM shaklee nih  ialah:
  1. MODAL KECIL - Yuran penyertaan hanya  dalam RM 70 ringgit macam tuh je. LEpas tuh kau dah boleh buat jualan , sama ada ko buat secara jumpa orang atau ko buat secara online dengan promosi sikit pasal diri ko tuh. Hahha, kan jimat ? takyah nak labur sampai RM 7000  pelbagai,

  2. TAKYAH  SIMPAN STOK - Satu lagi senang ko takyah simpan stok, nak dikatakan takyah simpan tuh sebab ko boleh guna teknik drop ship, teknik jualan produk yang sangat mantap, sampai satu tahap tuh, aku pun terkejut, sebab Shaklee Malaysia ada satu sistem, prospek tuh beli sendiri produk ko tanpa hubungi ko pun. Ajaibkan ? TAk caya tengok gambar.

  3. TAK PELU MENUNJUK - Ko takyah tunjuk tunjuk ko punya aurat, bentuk pinggul, kena muka cun, kena tunjuk kereta rumah sana  sini, buat ape ? ko nak jual SHAKLEE, ye sebab aku cakap, produk nih sendiri lagi power weih, power dia tuh sampai  Angkasawan NASA , atlet OLIMPIK menang pingat emas pun ambil Shaklee nih, dan tak lupa jugak Rita Rudaini, janda hot idaman para para lelaki Malaysia pun berani jual Shaklee, bukan jual diri.

  4. PANGKAT DATANG SENDIRI - Pangkat tuh bila ko kerja keras tolong,  downline, dan bukannya ko buat dowline palsu, lepas tuh ko cakap rank ko power. Itu bestnya business Shaklee. Keikhlasan kita tolong orang tambah nilai tuh nanti pangkat ko naik sendiri. Itu nilai business nih, takyah  nak tunjuk rank sangat, sebab ada je rank tinggi, tapi income biasa je, ada yang lain pulak rank rendah , tapi income tinggi, ini semua benda ajaib dalam Shaklee, yang mana, orang yang berusaha je dapat kelebihan nih.

  5. TAK PERLU LESEN PENJAJA - Satu sebab lagi kena join business nih sebab ko takyah susah nak bukak kaunter, nak buka booth, atau  nak kena meniaga tepi  jalan, sebab ko dibawah Akta Jualan Langsung 1993, akta ni benarkan ko buat direct selling. Paling best jugak Shaklee bagi platform ko buat business secara online, semua point, poster, semuanya ada di online, ni tinggal korang rajin je.


Tapi Dengar Cerita Ramai " GAGAL " ?

Hahhaa  , itu ada jugak kebenarannya, aku akui disitu, sebab norma business itu sendiri, ada naik turun, tuh semua standard, Tapi nak diceritakan, punca kegagalan besar dalam business Shaklee nih sendiri ada beberapa faktor, ni pendapat akulah, bukan pendapat master nana macarona atau master freddie:
  1. TAK MAKAN PRODUK - Satu sebab ialah diorang ni tak rasa produk shaklee ni best, kenapa tak rasa best ? sebab dia takda shaklee effect, dia sendiri tak makan produk tuh, jadi macam mana dia nak share kebaikan produk tuh. Itu aku beritahu, rahsia nak bertahan lama dalam business nih. Umpama cinta mekar dihati, produk Shaklee nih ko kena makan betul-betul. NI memang aku pesan kat downline aku, ko kena makan produk nih. Sebab kami nak pastikan produk ni berkesan, barulah sedap nak cerita kat orang.

  2. SALAH TEKNIK - Guna teknik marketing yang cepat sangat UNTUNG . Eh bukan bagus ke cepat untung ? Ye betul memang bagus, tapi itulah kelemahan ramai gagal disitu, sebab bayangkan, nak guna teknik cepat naik, jawabnya cepat turun. Teknik yang baik ialah cepat dan tahan lasak. Strategi business nih bukannya kena naik cepat, tapi akhirnya terjunam.  Lebih penting dalam business nih, membina asas yang kukuh dengan teknik marketing yang bersifat long term . Teknik long term nih yang buat awek kat atas tuh buat duit sambil TIDUR, bukan sambil TIDUR dengan orang lain. tuh haram .

  3. ALASAN TAKDA MASA - Takda masa lepas tuh banyak alasan. Benda ni disebabkan diorang guna teknik yang salah, dan tak bagusnya, time kerja ofis ko main facebook, berniaga, manalah kerajaan tak keluarkan notis, sebab tuh ko kena ingat keberkatan gaji ko tuh, lepas tuh, ko kena ingat, masa ofis, fokuslah buat kerja ofis. Jadi diorang ni balik ofis, badan penat, last last layan drama kat tv3, lepastuh update status marah orang tuh, marah kerajaan, marah israel, marah orang buang bayi, Memanglah takda SALES.

  4. TAK FOKUS - ye, ni satu penyakit yang kena gua beritahu, bukan sebab tak boleh buat banyak business, tapi tak fokus ni banyak benda, satu tak fokus masa, tak fokus pada orang yang betul, tak fokus sebab nak jual macam-macam produk, sampai satu produk pun tak terjual, last last jadi bosan, selfie kat ofis je tiap-tiap hari.

Macam Tipu Je TIME TIDUR pun SALES MASUK ?

Yelah, memanglah tak tipu, sebab dah akak kat atas tuh beritahu, tak caya ke ? Cuba ko tengok balik video tuh, hahhaha. Nak diberitahu, walaupaun korang rasa sekarang ni orang suka jual kat FACEBOOK, jual kat INSTAGRAM, tapi sebenarnya, ada satu benda paling old shcool, memang orang nyampah, teknik marketing ni lambat dan leceh, tapi nak cakap, teknik nih yang buat aku dan wife aku.

  1. DAPATKAN ORANG YANG TEPAT - ye betul, teknik marketingni boleh target  orang yang betul, dan bukan orang yang kebanyakan komplen  takda duit, dan jenis orang yang tak serius, dan jugak orang yang beli nih, jenis yang tak banyak komplen pasal duit. 

  2. BOLEH FOKUS  BUAT KERJA LAIN - hahaha, teknik marketing ni, nampak kuno, nampak tak sehebat FBAds , tapi teknik nih, buatkan korang ada banyak masa lain. Tapi nak cakap ia, kalau korang tidur pun, teknik nih sentiasa tarik trafik , maknanya ko tak perlulah buat head hunting, macam awek kat atas tuh cakap, customer cari dia, bukan dia terhegeh-hegeh nak cari customer, 

  3. BERSAING CARA  SIHAT - korang tak perlu risau, kalau korang guna FB, atau Instagram, aku jamin, korang kena bersaing dengan orang yang lebih hebat dari korang, korang kena lawan pengedar shaklee lain yang suka tunjuk dia punya kereta, dia punya duit banyak gile, dia punya rumah besar punya. Lagi best teknik nih, korang boleh elak dari penyakit produk yang laku keras, yang fenomena, dan yang laku  kejap kejap. Ingat, produk shaklee ni pun, bukan jenis macam goreng pisang panas, kejap je laku. 

Aku Dah Ada Kereta BMW , Buat Apa Nak Join SHAKLEE ?

NI terpulang pada korang nak join ke tak. Tahu tak, orang yang join business Shaklee ni dulu pun bukan calang-calang orang, memang ada je yang kerja besar, engineer petronas, bekas lawyer, bekas akauntan, dan macam-macam lagi. Pelbagai background yang join shaklee nih, tahu tak sebab apa ? Sebab dia senang je, PRODUK lah. Pernah tak korang fikir pasal  benda nih.

  1. RESEARCH BERATUS JUTA DOLLAR - hakikat business Shaklee nih, research untuk produk dia je dah cecah berjuta juta dollar, ye, sebab tuh produk dia sangat hebat, macam VIVIX, produk ni memang antara yang top kat Malaysia, dari sakit kronik, dari terbaring, sampai boleh bangun lari semula, semuanya  dapat manfaat dari vivix nih. Research Shaklee nih memang terbaik sampai boleh keluarkan produk yang sangat  hebat.

  2. NATURAL / NON-GMO - salah satu shaklee ni bagus ialah dia memang jaga, produk  dia natural resources, dia buat supaya produk dia bukan non-gmo. Hhaha, nak jaga kualiti sebab pengasas dia sendiri pun cakap, kita kena tengok power of NATURE nih. Produk shaklee sememangnya always natural, always works, and always safe.

  3. PRODUK 100 TAHUN - vitamin tertua, VITALEA, dah berumur seratus tahun, dan bukan vitamin yang buat harini esok jual. Vitamin shaklee, makin lama, makin banyak, dan makin improve, macam aku cakap tadi, research yang diorang buat, bukan sekadar buat supplement biasa biasa, tapi sangat bermanfaat, sampai boleh jadi "ubat" kepada orang yang sakit.

tidur sales masuk

Bonus Join Bawah Aku ?

Hahahha, ni semua ayat power nak kena cakap ada bonus ? Ye kalau join bawah team aku nih, adalah beberapa bonus  yang boleh korang gunakan untuk mantapkan teknik marketing korang tuh. Banyak benda yang team lain takda , tapi team aku ada, antaranya ialah  

  1. VIDEO SHAKLEE EFFECT - benda ni public je, semua  orang pun boleh guna, tapi korang tahu tak cerita disebalik video tuh ? Ye cerita penerangan video tuh, semuanya ada dalam group rahsia kitorang, teknik yang betul nak guna video tuh pun ada caranya, tak boleh guna sebarangan, takut tak jadi marketing tuh.

  2. BUKU CERITA SHAKLEE SUPERMOM - buku ni special woo, dahlah cantik, printing berkualiti, dan sangat terhad, hanya  untuk team aku je, hahaha, buku ni korang boleh bawak balik kampung cerita kat awek korang, pakcik makcik, sebagai bantuan korang buat business online, gunakan buku nih untuk kasi tarikan yang lebih kuat lagi. Paling senang, boleh letak kat  ofis korang yang banyak poster motor artis korea seksi.

  3. PAGE DIET DIET SIHAT - ni punya page banyak like punya, korang boleh upkan promosi shaklee kat situ, banyak orang tengok page korang, sambil boleh upkan link blog, dan gandakan sales korang kat page banyak LIKE macam nih, bonus tambahanlah.

Aku Nak Join Bawah Master "G" lah BRO

Hahhaha, sebagai penutup kepada entry ni, rezeki ni masing-masing punya usaha, aku buat entry nih, berharap Allah je bukakkan hati korang nak buat Shaklee nih. Allah janji orang berusaha lebih dapat lebih, bukan usaha sikit dapat lebih. Nak dijadikan cerita, kalau korang rasa business nih, sangatlah best, atau korang rasa aku bunyi macam fantasi macam Walt Disney, cuba korang hubungi je wife aku , ni semua link ada, boleh hubungi kami. 


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara