Posts

Showing posts from June, 2016

BERJAYA HAMIL DENGAN VIVIX, SELEPAS 5 TAHUN MENCUBA ! !

Image
BERJAYA HAMIL DENGAN VIVIX, SELEPAS 5 TAHUN MENCUBA ! !
Disebabkan harini ramai sangat yang bertanyakan SET KESUBURAN SHAKLEE, so saya nak kongsi testimoni daripada customer  yang berjaya HAMIL selepas amalkan VIVIX
Ahamdulillah

Untuk yang ada masalah seperti :

✔PCOS
✔SPERMA COUNT TAK CUKUP
✔PERIOD TAK REGULAR
✔SENGGUGUT
✔MEROKOK
✔CYST
✔FIBROID

Yang menggangu kesuburan tubuh badan anda, sila dapatkan VIVIX Shaklee sebagai iktiar meningkatkan kesuburan anda.


Atasi Masalah Back Pain Dengan Detox Shaklee ?

Image
MEI 2016 (MUSIM KEDUA) TESTIMONI 16: HAIRUS IZMAN [ BERAT BADAN TURUN SEBANYAK 5.9KG SELEPAS AMALKAN SET DETOKS SHAKLEE ] . Saya Hairus. Saya ada masalah backpain yang agak teruk. Pada tahun 2011, saya mengalami sakit yang paling dasyat hingga saya tak boleh berdiri dan telah menjalani surgery untuk masalah backpain saya ni. Doktor nasihatkan saya untuk buat fisio dan juga turunkan berat badan.

.

Vitamin Balik Kampung Travel

Image
Itulah prinsip abg joe bila nak makan shaklee, semua vitamin kalau pergi mana mana mesti bawak, sampai ada yang hilang, tertinggal, dan jugak habis masa balik kampung. 

Kolestrol Tinggi Di Musim Raya

Image
Seminggu sahaja lagi kita bakal bertemu Syawal. Bila berpuasa sebulan di bulan Ramadan kita berjaya menurunkan paras kolesterol, darah tinggi malah berat badan juga turun. Bila masuk Syawal sebulan menghadiri rumah terbuka sana sini, semuanya makin naik.  Begitu juga dengan tahap kolesterol kita. Tidak dinafikan makanan juadah hari raya di malaysia majoriti tinggi dengan minyak, lemak. penyumbang kepada kenaikkan kolestrol



Orang kata ni penyakit orang kaya. Memang Malaysia ni banyak orang kaya. Dikatakan lebih kurang 6 juta rakyat Malaysia mempunyai tahap kolestrol yang tinggi.

Tapi, kolestrol tinggi bukan 100% sumbernya datang dari pemakanan (diet). Cuma umumnya rakyat Malaysia ni banyak kolestrol tinggi disebabkan pemakanan.



Faktor Boleh Control
Diet pemakanan  Banyak makan makanan tinggi lemak dan lemak tepu


Kurang senaman 
Jarang bersenam boleh membuatkan tubuh semakin lemah dan fungsi kerja organ tubuh tidak optimal. Bersenamlah sekurang kurangnya 2-3 kali seminggu selama 30 min…

Minuman Pengganti Teh Tarik ?

Image
Kita biasa dah sarapan, mesti layan teh tarik , hoo, teh tarik ni bagus untuk melepak, hahah, tapi gula dah banyak, tak sihat jugak, itu belum lagi cerita pasal susu pekat , yang katanya bahaya jugak.

Kenapa Kena Makan Minyak Ikan ?

Image
Kredit gambar Mohd Kamarul Baharin, abg joe bergambar bersama produk kegeraman Omega Guard. Bestnya minyak ikan nih, bukan sebarang minyak ikan.

Pencuci Penting Setiap Rumah

Image
Nak dijadikan cerita, masa kami pergi travel supermom ke Jogja, kawan kami ada sorang tu masih lagi ada demam campak, jadi kami sentiasa beringat, takut berjangkit, sambil makan vitamin, kami anak beranak setiap kali sampai hotel, mesti cuci badan dengan basic H nih, Alhamdulillah, kami semua ok tak berjangkit, tapi geng lain ada yang balik demam.

Cergas Masa Puasa Dengan Mighty 3 Gems

Image
3 vitamin ni memang sempoi, satu ESP, satu PD, satu Meal Shakes. Hhahaha, ini abg joe edit baik punya, nasib baik ada gambar kat bawah nih. Tapi cerita ni bukan nak cerita posing nih, tapi pasal khasiat dan kebaikan set 3M nih, eh 3 GEMS,

Stroke Sebabkan Masalah Pertuturan Dan Lumpuh Sebelah Badan

Image
Puan Hafza Aein telah diduga Allah SWT pada April 2014 di mana suami tercinta telah diserang penyakit strok @ angin ahmar iaitu otak kiri suami membengkak dengan cepat atau dikategorikan sebagai strok pendarahan. Maka bermulalah cabaran dan dugaan seorang isteri untuk mencari penawar penyakit yang dihidapi oleh suami tercinta.

Pengalaman yang dikongsikan bersama ini adalah untuk kebaikan bersama dalam ikhtiar mencari rawatan @ penawar yang sesuai sekiranya ada ahli keluarga atau rakan yang mengalami strok.


Daripada video dan juga gambar yang dikongsi kita boleh lihat banyak sangat perkembangan positif yang dialami oleh suami Puan Hafza Aein. Akibat dari serangan strok ini suami Puan Hafza mengalami masalah pertuturan serta lumpuh anggota sebelah kanan. Selepas ikhtiar dengan Vivix, suami Puan Hafza sekarang sudah boleh bercakap dan percakapan juga sudah semakin jelas dan dapat difahami. Selain itu suami Puan Hafza juga sudah boleh berjalan tanpa bantuan tongkat.

Saya sangat kagumi den…

Bibir Menawan ?

Image
Salam sejahtera semua, korang nak tips bibir menawan ke ? hahaha, ini ada saya tengok akacan sekarang dah lawo dah, dulu dia pakai spek mata, macam makcik tua, hahaha, nak tengok gaya tahun ni, dah cantik bibir menawan. Kalau nak tahu, dia makan apa ? dia makan vivix dan shaklee lainlah. Sekarang dia dah dapat baby putri irene. Bak kata Farah Wahida, orang makan shaklee ni, makin lama makin muda, oh tidak. hahaha. 

Cergas Masa Puasa ? Bersahur Dengan Makanan Berkhasiat

Image
Alhamdulillah, tahun ni kita puasa lagi, manfaatkan bulan Ramadan ini dengan amalan mulia, nak dapat banyak ganjaran. Jadi, sepanjang bulan Ramadan, takkanlah nak lembik-lembik nak buat amalan nanti  . Lagilah yang kerja kat ofis, kerja kat site, kerja kat luar. Jadi jom tengok sikit produk apa bagus untuk sahur yang sihat. Kat bawah ni senang ambil kalau korang lambat bangun sahur tak sempat nak masak.


7 tanda-tanda tubuh yang penuh toksin

Image
Makan macam-macam tapi sistem percernaan tidak berfungsi dengan baik, hasilnya toksin berkumpul dalam tubuh. Bayangkan jika berada lama dalam tubuh, toksin atau racun inilah yang merosakkan fungsi sel dalam badan.



Toksin atau racun dalam tubuh ini sebenarnya bukan hanya melalui pemakanan tapi juga kesan pengambilan ubat-ubatan, udara kotor, radiasi, dehidrasi dan amalan gaya hidup tidak sihat seperti merokok.

Tapi apa yang menakutkan tak ramai tahu bahawa tubuh mereka sebenarnya penuh dengan toksin atau racun. Jika dibiarkan mampu membahayakan organ penting tubuh terutamanya ginjal yang berfungsi menyaring racun dalam tubuh. Sebelum terlambat ada baiknya kita semak tanda-tanda tubuh yang penuh toksin.

1. Sering rasa letih- walau pun cukup tidur tapi anda tetap rasa mengantuk dan kurang bertenaga.


2. Berat badan sukar turun - sudah bersenam sudah, makan pun dikawal tapi berat badan tak juga kurang.

3. Mulut berbau - walau pun sudah memberus gigi, berkumur dan makan gula-gula getah ta…

Selamat Ke Makan Shaklee ?

Image
Saya bersama orang yang dah lama makan shaklee , haji Roslan Ghazali, sewaktu ini kami berlakon teknik coaching menggunakan KOMIK, hahaha, katanya baca komik ni bagus, melukis lagilah bagus, banyak duit dapat. Tapi bukan aku nak cerita pasal komik, tapi cerita pasal megadose vitamin shaklee.

Susu Memancut Keluar ?

Image
Selalu vitamin Alfalfa Complex shaklee ni sangat terkenal dikalangan kaum ibu, ye, kaum ibu yang ada masalah tentang jumlah susu, lagi lagi nak susukan anak. Antara yang terbaik, masa berpantang tentu sekali mengambil khasiat raja segala tumbuhan. Lepas ambil bersama protein ESP, jawabnya semua nak tunjuk hasil perahan, sampai tak muat peti ais pun ada. Gila banyak stok EBM.


Business Online Paling Mudah ?

Image
Pada october 2013, buat julung kalinya, Shaklee Malaysia melancarkan sistem online. Hoo, apa tuh online ? Online ini maknanya, semua maklumat, berkaitan rangkaian business kita boleh dilihat terus di depan komputer atau smartphone. Sebelum ini, maklumat rangkaian kita hanya boleh diakses di pejabat shaklee atau di cawangan, itu pun sebelum pukul 7 malam, waktu closing.

Sasterawan Negara Dan Kesihatan

Image
Alhamdulillah, selepas mendapat Anugerah Sastera Negara ke -13, yang membawa gelaran Sasterawan Negara, mak selalu dapat jemputan , dan biasanya saya akan ikut, ambil gambar. Kalau nak diikutkan pada satu masa diorang semua tanya mama, macam mama boleh sihat kuat ? 

Ubat Senang Berak Shah Alam ?

Image
KUASA MEMBUANG MENINGKAT 4 KALI GANDA !!! Cerita nya sebab saya rasa sukar sangat nak bangun pagi, sebab biasalah masa bulan puasa nih, banyak gila juadah, jadi makan biasalah tak terkawal. Puan Ainul Fadzilah Mustafa pulak banyak dapat jemputan berbuka puasa di luar, jadi sebagai lelaki yang kacak lagi penyayang kenalah ikut, amek gambar, tak boleh dielakan makanan macam-macam ada, rugi tak try semua, walaupun tak larat .

Turunkan Paras Kolesterol Dengan Permakanan Sihat

Image
MEI 2016 (MUSIM KEDUA) TESTIMONI 27: HARTINI BADRI [ SUPPLEMEN SHAKLEE BANTU TURUNKAN PARAS KOLESTEROL ]. Cinta pertama saya dengan Shaklee bermula dengan set Kolesterol. Saya dikesan mempunyai paras kolesterol yang tinggi sejak sebelum berkahwin. Doktor menasihatkan saya untuk jaga pemakanan.

Adakah Harapan Pesakit SLE Sembuh?

Image
Pada July 2002... Bermula mimpi ngeri Danial Loo dan keluarga nya

Ada masalah dengan buah pinggang

Went for operation but was not successful

Buang air kecil tapi darah je keluar, tak mampu bergerak, sakit kepala

Doktor diagnos Danial Loo dengan Systemic Lupus Erythematosis at Stage 4 dan mengalami masalah

-Kidney failure
-Heart swollen
-Damage liver

Parents spent all savings, sold car, credit card debts for his treatment

Mula jaga pemakanan dan ambil supplement Shaklee.

Selepas setahun pulih dari SLE. Penyakit yang jarang2 sembuh.

Buat bisnes kerana mahukan orang lain yang suffer penyakit seperti dia untuk sihat juga

Menjalani Kehidupan penuh kepayahan kesakitan.

Disahkan tidak dapat memberikan zuriat

Tp,kuasa Allah Jugak yang beri kehidupan baru.

Kini mempunyai sorang bayi perempuan yang comel...

Kesihatan adalah NYAWA..


Bekas Pembaca Berita Pesakit Kanser Dan Kembali Sihat Dengan Vitamin Shaklee

Image
Master Law Chu Hian bekas pengacara NTV7 dan bekas pesakit Kanser

Beliau kini aktif membantu komuniti lebih positif dan sihat dengan Shaklee.11 tahun sihat kini dengan izinNya






My love story with Shaklee began with 10 tablets of Alfalfa, and I am exteremely grateful to Master Andrew Pang, my Upline, who introduced me to the wonderful world of Shaklee products, as well as giving me the opportunity to develop my inner potentials and to help those who wish to succeed in life.

I met shaklee one year after my chemotherapy. Yes, I am a cancer survivor. In early December 2003, I was diagnosed with lung tumor, and to be exact, Germ-cell Tumor.

The news came as terrible blow to all aspects in my life because I never expected I would ever be diagnosed as a cancer patient. The most challenging part of being a cancer patient is the treatment itself. I went through a three-month chemotherapy regime. Trust me, it was hell! My worst nightmare was vomiting itself. Whatever went to my stomach, would be…

Cara Nak Tahu Kalsium Hilang Masa Pregnant

Image
Salam sejahtera semua, yang ni tetiba masuk tulis untuk blog Shaklee pulak, oklah kali ini aku direct je nak cerita pasal kalsium, kenapa penting sangat untuk tubuh kita nih, tapi kat atas nih, saje aku nak cerita kat korang pasal kalsium nih, kalau tak ambil masa mengandung, eh , bukan aku mengandung, bini mengandunglah, hahaha. Ok, ni sembang sembang kosong je, hehehe. Ni orang duk tanya , so aku jawablah ikut kemampuan otak.

Kolesterol Tinggi Turun Akhirnya

Image
Paras kolesterol 9.6 juta rakyat Malaysia tinggi- Hampir 20 juta rakyat dalam kalangan penduduk berumur 18 tahun dan ke atas di negara ini mengalami risiko penyakit tidak berjangkit berdasarkan Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2015 (NHMS)



Muka berjerawat Teruk Makin Cantik Selepas Makan Vitamin Ini

Image
Set kulit Shaklee membantu dengan cara
1. Baikpulih Sel - Sel rosak menyebabkan kulit luaran mudah untuk jerawat tumbuh atau juga parut yang susah untuk nak hilang,Jadi,Esp sangat penting untuk dapatkan skin yang elok.

2. Bina Collagen - Paling penting badan kita tak mampu nak hasilkan kolagen sendiri,jadi adalah sgt penting korang ambil vita c untuk cerahkan skin,matikan punca jerawat dr dalam,bebas dari resdung dan kulit jadi makin flawless

3. Muka berminyak - Lebih banyak sebum minyak , lagi mudah kulit ditumbuhi jerawat dan juga liang pori menjadi besar.So,Vita E menbantu untuk mengurangkan masalah ni dan menjadikan kulit lebih sekata dan bebas parut




Kenapa Sakit Kepala Masa Awal Puasa ?

Image
Alhamdulillah, hari ni nak share sikit pasal perubahan badan kita bila masuk ramadhan nih, jangan tak tahu pulak, kalau korang rasa tetiba masa ramadhan sakit kepala, selsema, sakit perut, sakit itu ini, maknanya korang mengalami perubahan drastik, ikut beberapa fasa. boleh baca tips di bawah ini.

Sakit 6 Tahun Akibat Ambil Epidural Akhirnya Tiada Lagi

Image
Betul ke ambil suntikan epidural akan menyebabkan kita sakit belakang? ternampak komen komen negatif di facebook yang menyatakan epidural menyebabkan mereka sakit pinggang bertahun tahun



Suntikan epidural ni suatu bentuk ubat tahan sakit atau painkiller jugak yang diberikan kepada ibu-ibu bersalin yang tidak inginkan rasa kesakitan ketika bersalin. Ia disuntik ke saraf di kawasan tulang belakang bawah bagi membolehkan ibu bersalin berasa kebas di kawasan bawah suntikan sepanjang proses melahirkan anak. Suntikan epidural ni biasa digunakan samada dalam kelahiran normal atau pun kelahiran secara pembedahan cesarean (C-Section).  webMD.com



kesan buruk epidural? 1. Ibu mengalami sakit belakang dalam jangka masa yang tertentu, ada yang sehingga berbulan-bulan lamanya selepas bersalin
2. Ibu berasa gatal-gatal, loya & muntah-muntah
3. Ibu mengalami tekanan darah yang rendah
4. Ibu sukar membuang air kecil selepas bersalin
5. Ibu mengalami sakit kepala yang teruk termasuklah sakit leher &…

Lembik Masa Puasa ? Ambillah Kafein

Image
Jawapan mudah untuk kita tak tahan masa puasa ? Ialah korang boleh ambil kafein. Antara yang best ,  ialah, korang rasa tak mengantuk, walaupun kekadang ada penat, tapi aku try ambil Cinch Energy Tea Mix Shaklee, Alhamdulillah, memang best, 2 hari try semalam, dari bangun sahur, sampailah ke berbuka, oklah, takdalah nak tidur macam first day, sebab badan baru nak puasa. Ok, Itu je jawapan dia.  Tapi bab Kafein nih, tentu ramai yang tertanya, bagus ke ambil kafein ? Boleh ke minum kopi, hmm. Ni aku buat study sikit, harap bermanfaat untuk korang.


Vivix untuk menurunkan darah tinggi

Image
Vivix untuk menurunkan darah tinggi
Macammana vivix bekerja?

Resveratrol dalam vivix juga membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme.

ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah.

Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluhdarah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku.

Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.




Testimoni Terbaik VIVIX:

Syukur Alhamdulillah, dengan pengambilan VIVIX yang konsisten, perubahan positif pada ibu beliau. Bacaan 200+ tak pernah turun sebelum ni. Kalau dulu asyik baring, termenung dan diam, kini dah boleh bergurau senda dengan cucu dan ayah. Paling penting tak terperap lagi dalam bilik.

Anda sayangkan ibubapa anda, hadiahkan mereka sebotol VIVIX untuk …

Luka Akibat Kencing Manis Cepat Sembuh

Image
VIVIX UNTUK PESAKIT DIABETES/KENCING MANIS
Diabetes lazimnya terjadi disebabkan oleh RINTANGAN INSULIN di mana membran sel telah ROSAK menyebabkan reseptor insulin tak sensitif terhadap insulin
Apabila binaan asas dlm badan kita rosak tak normal, inilah jadi punca badan kita sakit

Jadi pengambilan vivix membantu dlm memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”)

Dan juga membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Malah bila konsisten amik vivix dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.




Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?
Cara 1 Anda boleh terus klik ke VIVIXini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apa…

Puasa pun Susu Mencurah Curah

Image
Assalamualaikum. Alhamdulillah Ramadhan bulan yang kita nanti kan telah tiba. Syukur kerana kita diberi peluang oleh ALLAH untuk bertemu dengan bulan Ramadhan lagi tahun ini
Tiba sahaja Ramadhan, ibu menyusu khususnya sering gusar takut akan produksi susu ibu. 
"cukup kah untuk anak nanti "
" bolehkah aku berpuasa dan menyusukan anak? "
" kenapa susu dipump sikit "
" bagaimana mahu tingkatkan susu ibu? "






Memetik artikel Ramadhan dan Penyusuan Ibu dari laman web IKIM:



"Penyelidikan yang dijalankan di Amerika Syarikat juga menunjukkan tiada kesan yang signifikan terhadap pengurangan susu ibu semasa berpuasa di bulan Ramadhan.



Badan wanita yang menyusukan bayi akan membuat beberapa penyesuaian metabolik semasa berpuasa untuk memastikan agar pengeluaran susu ibu tidak terganggu. Sungguh hebat penciptaan Allah. Penyusuan susu ibu digalakkan di dalam Islam dan dalam masa yang sama disyariatkan berpuasa dalam bulan Ramadhan."


Ianya normal jika kua…