Monday, June 13, 2016

Cara Nak Tahu Kalsium Hilang Masa Pregnant

Salam sejahtera semua, yang ni tetiba masuk tulis untuk blog Shaklee pulak, oklah kali ini aku direct je nak cerita pasal kalsium, kenapa penting sangat untuk tubuh kita nih, tapi kat atas nih, saje aku nak cerita kat korang pasal kalsium nih, kalau tak ambil masa mengandung, eh , bukan aku mengandung, bini mengandunglah, hahaha. Ok, ni sembang sembang kosong je, hehehe. Ni orang duk tanya , so aku jawablah ikut kemampuan otak.


kalsium untuk wanita pregnant


Kejang Kaki / Simpul Biawak 

Antara paling best cerita pasal Kalsium dan wanita hamil ialah pasal kejang kaki. Memang sakit woo, kenapa ye ? memanglah dahlah berbadan dua, korang pun dah boleh fikir logik, badan ni kalau makan nak share dengan dua orang, satu untuk diri sendiri, satu untuk anak. Aku lelaki pun pernah kena kejang kaki, perempuan mengandung lagi sakit weih, ini sebab anak dah ambil kalsium tuh, sampai mak dia kurang kalsium. Jadi nampak tak ? kalsium sangat sangat penting untuk mak mengandung, untuk kesihatan tulang dan tumbesaran anak jugak. 

Sumber  Kalsium

Dalam banyak banyak kalsium, paling mudah orang ingat ialah susu. ye betul, nak ceritapasal susu nih, bebaru ni jadi fenomena pulak susu farm fresh kurma, hahahha. Memang best dan layan, tapi jangan minum masa puasa, batal puasa. Selain itu adalah, badam, kobis, keju, soya, dan banyak lagi.

OsteMatrix - Bukan Sekadar Kalsium

Ko tahu tak seksanya nak dapat sumber sumber kalsium nak bagi cukup keperluan ibu mengandung. Banyak jugak woo. Nak minum susu banyak banyak boleh muntah, takkan nak makan kobis putih tuh banyak banyak, kang orang cakap macam kambing, sayur sayur fresh pun sukar nak dapat.

Jawapan yang terbaik untuk korang ialah ambillah supplement shaklee nih, yang ni antar termudah, sebagai solution kepada masalah korang yang selalu komplen kat husband kaki kejang, penatlah, dan macam-macam lagi. 

Cara Nak Order OsteMatrix Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke OsteMatrix ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Certified Product Trainer Shaklee ( ID 866453)
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

No comments:

Post a Comment