Puasa pun Susu Mencurah CurahAssalamualaikum. Alhamdulillah Ramadhan bulan yang kita nanti kan telah tiba. Syukur kerana kita diberi peluang oleh ALLAH untuk bertemu dengan bulan Ramadhan lagi tahun ini

Tiba sahaja Ramadhan, ibu menyusu khususnya sering gusar takut akan produksi susu ibu. 

"cukup kah untuk anak nanti "

" bolehkah aku berpuasa dan menyusukan anak? "

" kenapa susu dipump sikit "

" bagaimana mahu tingkatkan susu ibu? "Memetik artikel Ramadhan dan Penyusuan Ibu dari laman web IKIM:"Penyelidikan yang dijalankan di Amerika Syarikat juga menunjukkan tiada kesan yang signifikan terhadap pengurangan susu ibu semasa berpuasa di bulan Ramadhan.Badan wanita yang menyusukan bayi akan membuat beberapa penyesuaian metabolik semasa berpuasa untuk memastikan agar pengeluaran susu ibu tidak terganggu. Sungguh hebat penciptaan Allah. Penyusuan susu ibu digalakkan di dalam Islam dan dalam masa yang sama disyariatkan berpuasa dalam bulan Ramadhan."Ianya normal jika kuantiti susu sedikit berkurang semasa bulan puasa kerana ibu tidak makan dan minum pada siang hari.


Pernah dengar frasa susu ibu custom made? Susu ibu akan terus dihasilkan seperti biasa bila ada demand yang berterusan dan komposisi susu ibu yang dihasilkan mengikut apa yang anda makan dan minum.Nak tak jadi seperti mereka? Berpuasa pun susu tetap mencurah curah...ESP :


Membekalkan sumber protein dan hormon di dalam badan, merupakan komponen utama di dalam susu ibu (protein), membantu pemyembuhan luka dengan pantas dan menyeluruh.

Vitalea :


Membekalkan 28 jenis multivitamin dan multimineral lengkap, serta zat besi untuk kesihatan optimum.

Alfalfa Complex :


Kaya dengan nutrisi dan mineral, alfalfa membantu untuk membuang toksin. Ia membantu membanyakkan pengeluaran susu ibu, melegakan rasa kebas dan sakit sendi serta membantu untuk mengecutkan rahim.

Sustained Released Vit. C :


Tubuh kita akan kehilangan vitamin di dalam aktiviti seharian. Pengambilan Vit. C dengan pelepasan secara berperingkat akan membantu membekalkan antioksida, menguatkan antobodi badan, dan membekalkan vitamin C secara berperingkat kepada tubuh.


B Complex :


Menggalakkan metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat. Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan. Meningkatkan fungsi otak, terdiri daripada 8 vitamin B dengan acid folic, membantu mengurangkan depresi terutama sekali kepada ibu yang baru melahirkan, membantu menggalakkan sel darah merah serta menukarkan makanan kepada tenaga (mengelakkan kegemukan)

Ostematrix :


Membekalkan kalsium kepada ibu, melegakan saraf dan otot serta mengelakkan tekanan (ostematrix merupakan ‘natural tranquilizer’ yang dapat membuatkan kita tidur dengan lebih nyenyak), mengelakkan kerosakan gigi dan tulang reput.


Saya Sendiri Ibu Menyusukan Anak dan pengguna set menyusu Shaklee sejak tahun 2011 dan berjaya menyusukan anak pertama saya sehingga 3tahun 6bulan dan sekarang masih menyusukan anak kedua 1tahun 11 bulan. Saya sendiri ada pengalaman menyusukan anak saya ketika berpuasa.Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar
Ainul Mustafa
Certified Product Trainer Shaklee ( ID 866453)
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

0 Comments