Cara Gaya Hidup Sihat Untuk Elak Diabetes

Alhamdulillah, semalam saya dan isteri sempat menghantar vitamin Shaklee vivix kepada customer yang memerlukan, untuk menstabilkan kembali paras gula emaknya. Hampir dah kena potong kakinya, harapannya dapat memberi manfaat kepadanya. Jadi, macam mana nak hidup sihat elak Diabetes, kencing manis ? Jawapannya mudah. Jaga makan dan cukupkan nutrisi dalam badan anda. 


kencing manis


Detoks : Jaga Makan

Apapun paling penting jaga makanan anda. Sebab sekarang ni zaman makanan macam-macam, semuanya sintetik, makanan dari sumber yang bukan natural, makanan yang banyak pengawet. Jadi, nak kena detoks, cubalah amalkan eat clean. Cubalah jaga portion makanan anda. Amalkan detoks  yang sihat. Nak lagi best, cubalah detoks shaklee, tentu akan rasa lagi best.

Jom Senaman

Cubalah aktifkan sikit badan anda. Nak lagi best, buatlah kerja rumah. Alhamdulillah, kalau dapat jogging sikit, detoks melalui peluh, jaga jantung , jaga tekanan darah tinggi. Jadi kenalah senaman, tak pun buatlah kerja rumah sikit, berjalan kaki, tak pun naik tangga.

VIVIX KAWAL PARAS GULA ?

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

  1. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”) - Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

  2. Mengawal kepekatan gula dalam darah - Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

  3. Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera - Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

  4. Mencegah pembentukan protein AGE - Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Testimonial Vivix  Kencing Manis


vivix shaklee


vivix shaklee


bebas kencing manis


vivix shaklee 

vivix shaklee diabetes


diabetes vivix shaklee


vivix shaklee


diabetes hidup sihat



Cara Order VIVIX SHAKLEE

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak