Kerja Tak Ikut Gaji ?

Memang dilema, bila dengar tajuk macam ni. Korang rasa adil tak buat kerja, tapi tak setimpal dengan gaji korang ? Adakah korang mengeluh terus sampai rasa, weih, gaji aku banyak nih, tapi kerja macam orang gile. Adui, memang tak boleh elak.


masalah gaji tak cukup


Gaji Tak Setimpal ?

Ye itu memang korang yang akan komplen, mungkin aku jugak masa kerja dulu, suka komplen gaji tak cukup, tak setimpal dan sebagainya. Hingga menjerat semua ahli keluarga, dah lah ada sifat sedikit boros, hutang sana sini, dan akhirnya merana sepanjang hayat. tapi ada orang nasib dia baik, dia kerja macam tuh je, gaji lebih dari biasa, tak rasa dia buat kerja pun, hahaha. Kerja sektor mana tuh, korang pun boleh agaklah kan ?

Sanggup Buat Part-Time ?

Ye, kalau korang rajin, memang korang akan buat gila-gila,sampai satu tahap korangboleh berhenti kerja, fokus buat kerja part time tuh tadi. Hahha, nak jadikan cerita nih, kerja part time tuh pulak, kerja yang ikut pada sales, kalau ko rajin, ada harapan dapat lebih, tapi kalau malas, ko pulak salahkan member ko, jawabnya hadaplah boss, walaupun tak suka.

Tidur Pun Boleh Buat Duit ?

Ye, ini betul betul untuk yang nak berjaya, mesti ada sistem, nak buat part-time nak bina asasyang berjaya, mesti ada sistem yang mantap. kalau tak mantap, tak automate, banyak masa terbuang, dan benda nih yang kita taknak. Tapi kalau korang rasa nak sistem tidur pun boleh buat duit, inilah masanya korang kena bertindak dari sekarang !!!

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara