Wednesday, August 24, 2016

5 Vitamin Untuk Orang Tua

Pada tahun 2011, semasa ini saya sedang lanjutkan pelajaran phd, kakak saya Raihani Mohd.Saaid sedang menjalankan kajian mengenai feminism dalam filem P Ramlee. Jika kita nak kenal P. Ramlee, kita mesti tanya orang yang paling rapat dengan dia, dan orang itu tak lain dan tak bukan ialah arwah Dato Aziz Satar.


vitamin kekal aktif

Jangan Tidur Siang

Pada suatu petang, berarak mendung kelabu, awan mula menghitam, dijangka Pak Aziz akan datang ke rumah Mohamed Saaid Abdul Manap. Pak Aziz bawak kereta sendiri, kereta Proton Saga. Memang kelihatan sihat, bila ditanya masa bergambar ni,umur dia 86 tahun. Steady je, itu semua belum kesihatan dia bertambah teruk.

Pak Aziz kata kalau nak sihat, kenalah jaga makan, tapi ada satu tips best Pak Aziz ialah Jangan Baring waktu siang, Hhahaha, ini dia kata petua orang lama, dan juga beberapa ulama bagi tips ni pada dia. Kalau nak tidur pun, silalah duduk, tapi jangan berbaring waktu siang.

Vitamin Untuk Kembali Aktif

Tapi bila fikir nak aktif balik, badan ni dah tua sangat, ni baru umur 32, bayangkanlah dah tua nanti nak kembali aktif, boleh angkat anak cucu. Nak makan apa ? Kalau nak difikirkan kenalah jaga makan, eat clean, tapi kalau nak terbaik jugak mungkin korang boleh consider makan vitamin kat bawah nih:

  1. OsteMatrix - biasalah bila dah tua tulang mula mereput, jawabnya kena ambil ostematrix, perlahan-lah an kuatkan tulang kembali, dan sikit-sikit kurangkan bongkok tuh
  2. Vitamin C - yang ni pulak untuk membina kesihatan antibodi supaya cergas dan kurang demam. Memang best, sebab orang tua biasalah, kena jaga, demam sikit nanti penat.
  3. Omega Guard - kehebatan fish oil shaklee nih memang best, 90% omega 3 dalam 1000mg fish oil, ianya bagus untuk kurangkan kolesterol, pernafasan, antibodi, dan pernafasan. biasalah kan, sebab nak berlari tak pun berjalan jauh, kang semput pulak, jadi nak kurangkan semput naik tangga ke naik bukit ke, kenalah makan omega guard shaklee.
  4. Alfalfa Complex - yang ni pun bagus untuk detox, nak menten sihat, nak bagi khasiat sayuran, kalau kurang makan sayur, ambil alfalfa complex. Jawabnya kenalah ambil bagi badan rasa ringan.
  5. VIVIX - yang ni paling de best, kita rawat balik sel sel yang dah mula tua dan rosak, barulah kita akan rasa sihat dan bertenaga. Campuran anggur muscadine dan beberapa tumbuhan yang lain, menghasilkan vivix yang 13 kali lebih power dari resveratrol biasa. Kalau cerita bab resveratrol nih, panjang pulak, jadi macam karangan sekolah menangah.

Pesan saya, jangan tunggu dah tua baru nak makan Shaklee, dah tua nanti, nak aktif balik, memang ambil masa, tapi kalau dah jaga kesihatan dari sekarang, insyaallah time tua takdalah penat sangat. Ajal maut di tangan Allah. mati itu pasti, tapi badan ni amanah Allah, so jaga elok elok. 

Order Set Vitamin Orang Tua

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VITAMIN ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

No comments:

Post a Comment