Bengkak Lapisan Kulit Cesarean

Ramai ibu bersalin tak mengambil berat penjagaan pantang selepas bersalin pembedahan. Walaupun bayi di lahirkan bukan melalui faraj, keadaan rahim tetap bengkak sebab luka-luka pembedahan di lakukan di atasnya. luka-luka itu bukan sahaja di bahagian rahim tetapi lapisan demi lapisan kulit yang di belah.


luka pembedahan czer


Luka Caeserean Bernanah

Ada luka luar nampak elok, tapi rupanya luka bahagian dalam masih lagi basah dan ada juga yang bernanah sampai berbau. Memang kalau dengar  memang mengerikan dan mengilukan. Penjagaan bersalin bedah memang lebih rumit. Namun walau apa pun kaedah/ proses anda bersalin, penjagaannya masih tetap sama dan penting. Itu sebab penjagaan ibu bersalin ambil masa yang lama untuk betul-betul sihat. 

Peluang Bersalin Normal

Jika seorang wanita hamil lagi selepas pembedahan cesarean kali pertama, peluang untuk bersalin normal sangat besar. Cuma bila anak jarak rapat parut yang lama tu mungkin terbelah/ carik (uterine rupture) mungkin boleh terjadi. Ia berlaku terutama ketika sakit bersalin kerana masa inilah bahagian ini mula meregang untuk membolehkan bayi menurun. Kemungkinan risiko ini ialah 1:200, bermakna antara 200 wanita yang bersalin melalui pembedahan, hanya seorang akan mengalami komplikasi ini pada kandungan seterusnya. Jadi risiko ini tidak begitu tinggi.

Masa paling sesuai untuk mengandung semula selepas pembedahan cesarean ialah 18 bulan. Ini memberi cukup masa untuk luka pulih kepada keadaan asal, ibu juga sudah kembali kepada keadaan sebelum mengandung dan bayi sudah tidak terlalu bergantung kepada susu ibu untuk pemakanannya.


Bagimana VIVIX SHAKLEE Mempercepatkan Luka Cesarean Cepat Sembuh ?

Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 13 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

Vivix bertindak dengan memperbaiki sel yang rosak. Maklum la, ibu yang lepas bersalin banyak terputus uratnya, membantu mengecutkan rahim dan menambah darah dalam badan kerana wanita bersalin telah banyak kehilangan darah.

Vivix memberi tenaga kepada sel, ini sedikit sebanyak membantu ibu selepas bersalin bertenaga untuk bangun 


Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX SHAKLEE ?

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

2 Comments

  1. tak smua boleh bersalin dgn mudah..nice share

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuh, semua ibu berusaha yang terbaik untuk anak tersayang

      Delete