Darah Tinggi Sampai Stroke


Berdasarkan statistik Kementerian Kesihatan, pada tahun 2006 daripada sejumlah sampel kajian seramai 16 440 orang, dianggarkan 43% daripada 16 440 orang tu mengalami masalah darah tinggi = 7069 orang (sumber). 

Tekanan darah tinggi yang normal biasanya dalam lingkungan 120 mmHg (systolic) /80 mmHg (diastolic). Systolic bermaksud ukuran tekanan darah masa jantung mengepam darah, diastolic bermaksud ukuran tekanan darah masa jantung tengah relax. Ada beberapa peringkat dalam pengelasan tahap keadaan tekanan darah seseorang.

Darah Tinggi Sampai Stroke Secara Tiba Tiba


ia berlaku disebabkan oleh peredaran darah ke otak yang terganggu secara tiba-tiba (hipertensi tekanan darah) sehingga berisiko mengakibatkan dinding salur darah pecah. Kebocoran ini akan menyebabkan darah merebak ke bahagian dalam sekitar otak.

Akibat gagal menerima oksigen dan nutrien yang dibekalkan oleh darah, sel otak akan mula lemah dan mati. Semakin besar potensi darah yang bocor, semakin tinggi risiko strok yang bakal dihadapi.


Bolehkah Pemakanan Yang Baik Membantu Menurunkan Darah Tinggi


Makanan yang tinggi dengan kalium memberikan nisbah yang lebih baik kalium kepada natrium. Peningkatan nisbah ini boleh membantu dengan mengurangkan tekanan darah. Sayur-sayuran berdaun seperti salad romaine, arugula, kale, turnip dan bayam tinggi dengan kalium.
Pilih sayur-sayuran segar atau sayur hijau sejuk beku. Sayur-sayuran dalam tin selalunya telah ditambah natrium. Sayur-sayuran sejuk beku, mengandungi banyak nutrien seperti ketika segar dan mudah untuk disimpan.

inilah yang terdapat dalam vivix dimana 4 tumbuhan terbaik di dunia dijadikan 1 ramuan khas untuk membantu masalah ini
Bagaimana Vivix Bertindak?


Vivix bertindak dalam 4 mekanisma iaitu:
  1. Membaiki dan melindungi sel DNA
  2. Memberi kesan positif terhadap pengawal genetik
  3. Membantu penghasilan tenaga motikondria
  4. Melambatkan penghasilan AGE proteinTestimonial darah Tinggi Sampai Stroke Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

0 Comments