Rahim Terpaksa Dibuang Akibat Pendarahan Teruk Selepas Bersalin

Di Malaysia, penyebab utama kematian ibu semasa bersalin ialah pendarahan berlebihan atau tumpah darah selepas bersalin iaitu sekitar 23 peratus. Tumpah darah ini berlaku akibat kekenduran otot-otot rahim terutamanya di kalangan wanita yang terlalu kerap mengandung dan bersalin. Begitu juga dengan wanita yang telah lanjut usia ketika melahirkan anak. 

Jika tumpah darah berlaku di kalangan wanita yang mengalami masalah kurang darah, sudah tentulah ketahanan badannya menjadi lemah. Keadaan ini boleh membawa maut. Ada banyak perkara yang menjadi punca kepada masalah kurang darah di kalangan wanita. 

Antaranya ialah pemakanan tidak seimbang yang menyebabkan kekurangan kandungan vitamin dan zat khususnya besi. Masalah ini juga mungkin berlaku disebabkan oleh kehamilan dan kelahiran yang terlalu kerap dan tidak diatur dengan betul

Untuk membina darah, seseorang itu perlukan sumber makanan yang kaya protein dan zat besi seperti hati, daging, ayam, ikan, limpa dan sayur. Sebaiknya sebelum hamil seseorang wanita mesti menentukan tahap darahnya menerusi ujian menyukat paras hemoglobin.


Rahim tidak Mengecut Selepas Uri Dibuang . Akhirnya terpaksa dibuang. Luka selepas rahim dibuang cepat sembuh.


Dari sudut ginekologi,selepas seseorang itu membuat pembedahan membuang kedua-dua ovary dan rahim,mereka akan mengalami menopos. 

Ada orang akan mengalami simptom-simptom menopos sebaik sahaja pembedahan dilakukan.Ini biasa dalam masa sebulan selepas pembedahan. Ada juga yang mengalami simtom menopos lambat seperti setahun selepas pembedahan. Simptom-simptom menopos adalah tidak khusus. 

Maksudnya simptom seperti cepat keletihan,tidak bertenaga dan lesu,cepat marah bukannya simptom menopos sahaja. Perasaan tidak sihat semakin ketara setiap bulan. VIVIX adalah vitamin yang membantu wanita yang telah dibuang rahimnya untuk kekal cergas bertenaga. VIVIX merupakan vitamin yang membantu memberi tenaga kepada mitochondria iaitu penjana tenaga sel.

Apabila rahim dibuang, proses menopos akan berlaku dan kita perlukan cukup zat nutrisi untuk pastikan badan kita sendiri kuat melawan perubahan hormon yang mungkin mengalami perubahan secara mendadak. 

VIVIX  tidak boleh kembalikan rahim yang telah dibuang tetapi vivix boleh memberikan wanita itu kembali cergas bertenaga, emosi stabil dan kembali ceria menghadapi kehidupan. 


Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, BangsarPost a Comment

0 Comments