Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Banyak kajian saintifik yang menyatakan bahawa tidur lewat malam adalah antara PUNCA UTAMA hati boleh menjadi rosak. Mungkin sekarang Nampak kita masih muda dan tak perasan lagi symptom-symptom dalam hati kita. 

Kajian di http://www.eurekalert.org mendapati, orang yang melakukan kerja shift memang lebih banyak yang menghidap obesity, insulin resistance, diabetes, sakit jantung, dan masalah metabolik sindrom yang lain: disebabkan oleh hati mereka tak dapat memproses lemak secara efficient, menjadikan lemak terkumpul di hati dengan banyak. 

Bila ini terjadi, segala jenis toksin dan bahan kimia yang kita dapat dari persekitaran dan pemakanan yang tak sihat, akan tetap ada dalam tubuh badan kita tanpa boleh dikeluarkan melalui sistem perkumuhan kita.


 


Kenapa Tidur Lambat Punca Utama Kerosakan Hati? 

Jom lihat, apa jadual "Kerja Hati" dan apa kaitannya dengan kerosakan hati;

Malam 9 - 11 malam: adalah masa untuk menghapuskan bahan kimia yang tidak perlu / toksik (detoxification) dari sistem antibodi (lymph nodes). Ini tempoh masa yang sesuai untuk relaks dan bersantai. Jika pada masa ini suri rumah yang masih dalam keadaan "bekerja" seperti membasuh pinggan atau mengawasi anak-anak membuat kerja rumah mereka, ini akan memberi kesan negatif pada kesihatan.

Malam 23:00-1:00: Proses detoxification di dalam hati, dan sebaik-baiknya dilakukan dalam keadaan tidur nyenyak.

Awal pagi 1:00 - 3:00: proses detoxification di hempedu, juga dilakukan ideaI dalam keadaan tidur nyenyak.

Awal pagi 3:00 - 5:00: detoxification dalam paru-paru. Waktu ini, kita kadang-kadang akan batuk dan boleh mengakibatkan batuk teruk juga kepada mereka yang mengalami masalah batuk pada waktu ini. Oleh kerana proses detoxification telah sampai ke saluran pernafasan, tidak perlu mengambil ubat batuk supaya tidak mengganggu proses penyingkiran toksin.

Pagi 5:00 - 7:00: detoxification di usus besar, anda perlu mengosongkan usus anda.

Pagi 7:00 - 9:00: Penyerapan nutrien di dalam usus kecil, anda harus mempunyai sarapan pada masa ini. Sarapan harus lebih awal, sebelum jam 6.30 pagi, bagi mereka yang sakit. Sarapan sebelum 7:30 adalah sangat memberi manfaat kepada mereka yang ingin kekal cergas. Mereka yang selalu meninggalkan sarapan, perlu mengubah tabiat mereka, dan ia masih lebih baik untuk makan sarapan lewat sehingga 9 -10 pagi, bukan tidak makan sama sekali. Tidur sehingga lewat dan bangun terlalu lambat akan mengganggu proses membuang bahan kimia yang tidak perlu.


Vitamin Untuk Detox Hati. Nyahkan toksin Dalam Hati 


dalam keadaan dunia hari ini yang penuh dengan pencemaran, hati kita terpaksa ‘kerja lebih masa’.

Bukan saja ia terpaksa melaksanakan tugas-tugas ‘wajib’ bagi hati, malah memerlukan lebih masa untuk membaikpulih dirinya sendiri.

Oleh itu hati kita memerlukan bantuan untuk membersihkan dirinya (detox hati) sekaligus menjadikan fungsi hati lebih berkesan.

Shaklee DTX Complex mengandungi bahan-bahan terbaik untuk menjaga kesihatan hati.

Ekstrak bijj benih pokok susu tisel (milk thistle seed) - melindungi hati daripada toksin, termasuk bahan kimia, dadah, ubatan dan bahan kimia; merawat masalah hati, mencegah batu karang serta membantu dalam masalah kulit.

Artichoke – membina semula sel hati dan merangsang pengaliran hempedu

Dandelion – merendahkan paras gula dalam darah, membantu fungsi hati, membantu dalam masalah sembelit

Kunyit –
mengandungi curcumin yakni sejenis antioksidan dan mengurangkan kesakitan & keradangan

Reishi mushroom (Ling Zhi)
- membina imuniti, mengurangkan kelesuan, mengurangkan masalah resdung

Schizandra – merangsang sintesis protein, memperlahankan pembentukan toksin

DTX Complex mempunyai formulasi yang dipatenkan. Hanya yang terbaik dari Shaklee. Dapatkan DTX hari ini untuk membantu hati anda menjalankan fungsi terbaik!Bagaimana mahu membeli vitamin DTX COMPLEX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke DTX COMPLEX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, kelana JayaPost a Comment

3 Comments

  1. kalau dah tak cukup masa..terpaksa juga tidur lambat supaya dapat menyelesaikan tugas..

    ReplyDelete
  2. Jadi takut pulak bila banyak membaca pasal penyakit ni Ainul

    ReplyDelete