Jeragat Yang Degil

Jeragat adalah masalah kulit yang sering juga menghantui ramai orang selain dari masalah kulit berjerawat. Jeragat atau dalam istilah inggeris ‘freckles’ adalah masalah kulit yang menyebabkan beberapa tompokan atau ‘spot’ bulat yang bersifat rata (tidak berbonjol seperti jerawat). Biasanya berwarna perang dan muncul dengan pelbagai saiz pada permukaan kulit. Menurut Persatuan Dermatologi Amerika Syarikat (AAD), ‘freckles’ atau jeragat adalah salah-satu tanda kerosakan pada kulit.


jeragat degilPunca Jeragat  Degil


  1. Sinaran matahari - Sering terdedah kepada sinaran matahari merupakan punca terjadinya jeragat. Kita boleh atasi dengan menggunakan krim yang mempunya sunblock untuk menghindarkan kulit dari terkena secara terus sinaran matahari (UV).
  2. Pil/ubat perancang - Penggunaan ubat perancang menyebabkan hormon dalam badan kita terganggu. Ketidakstabilan hormon merupakan salah satu punca terjadinya jeragat.
  3. Penggunaan kosmetik / rawatan kulit yang tidak sesuai dengan kulit - Dengan penggunaan kosmetik yang tidak sesuai dengan kulit merupaka salah satu puncanya. Bahan yang digunakan mungkin mempunya bahan kimia yang merbahaya yang boleh menghakis kulit dan menyebabkan kulit kita rosak. Apabila kulit menipis dan rosak maka mudah untuk sinaran UV tembus memasuki lapisan kulit kita.

Rawatan Tradisional Menghilangkan Jeragat


  1. Jus lemon - Lemon memang mempunyai banyak khasiatnya. Amalkan minum jus lemon sangat bagus untuk proses detok badan. Untuk masalah jeragat, buat jus lemon tanpa air. Ambil kapas muka celup dan sapukan di kawasan muka yang berjeragat. Biarkan dalam 10minit kering kemudian bilas. Ulangi langkah ini setiap hari selama 14 hari berturut-turut. Bagi kulit yang sensitif, jus lemon boleh dicampurkan dengan air ataupun air mawar. Jus lemon antara bahan yang penting untuk membantu masalah jeragat disebabkan sifatnya yang tinggi alkali.
  2. Kentang - Ambil hirisan kentang dan tempek di muka. Seperti mana timun. Biarkan dalam 30minit. Ataupun kikis kentang dengan hancurkan sedikit. Campur dalam jus lemon dan letak di muka seperti masker. Boleh buat 2 kali seminggu.
  3. Oatmeal - Boleh campurkan dengan jus lemon dan letakkan di muka seperti masker. Biarkan dalam 10-15 minit kemudian dibilas. Boleh dilakukan 1-2 kali seminggu.vivix shaklee hilangkan jeragat


JERAGAT HILANG DENGAN VIVIX SHAKLEE ?

VIVIX SHAKLEE telah membuktikan mereka yang amalkan akan mendapat kesan pada kulit yang sangat SUPERB! Kulit yang bermasalah, yang nak dapatkan kesan yang lebih cepat, memang sesuai sangat amalkan VIVIX SHAKLEE ni. Vivix Shaklee ni adalah agen anti penuaan yang terbaik. Ia melambatkan proses penuaan dan membaiki kulit di peringkat DNA. Sebab itu VIVIX ini sentiasa mendapat tempat di hati mereka yang amat menitikberatkan kecantikan. Antara cara VIVIX Shaklee menjadikan kulit makin cantik dan baik :

  1. Memperbaiki DNA : Proses penuaan berlaku apabila DNA kita rosak akibat radikal bebas.VIVIX membantu dalam memperbaiki sel DNA kita dan melambatkan proses penuaan.
  2. Memperbaiki tenaga sel : Apabila penuaan berlaku, sel tubuh kita akan kehilangan banyak tenaga. Ini akan mengurangkan fungsi sel. VIVIX Shaklee membantu memperbaiki sel badan dan menguatkannya untuk mengembalikan keremajaan kulit.


jeragat hilang


Bagaimana mahu membeli VIVIX ?

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

0 Comments