Kisah Doktor Yang Akui Vitamin Penting Diambil Ketika Hamil Kalau Badan Nak Cergas, Muka Makin Cantik

Kisah mengandung seorang doktor dengan ESP (Kisah benar Doktor Hasifah)



Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab apa, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kawan saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nak telan pil.

Mengandung kali pertama sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium, obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dah la fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung. Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tapi rezeki Allah S.W T nak bagi juga.

Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gmbr sebab asal letak gmbr kt fb kwn2 doktor sibuk serbu.

Hb berapa ?? Low ?? Kenapa pucat ??

Masuk 26 minggu dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bg tahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie. Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana pulak.
Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak.

Saya stop susu !! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kepada Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nk beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam. Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki malam2. Saya jadi seorang doktor yang ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni ?

Rasa mcm diri saya yg tak mengandung.

Begitu cergas. Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik. Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.

Hidung, pipi, dagu semua jd tegang. Memang awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yang nangis2 depan saya saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka semua ckp dah boleh bangun pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.

Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal. Bila Allah tarik baru kita terasa.

Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuk tolong ibu lain dari rasa apa yang saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user










Harga ESP Shaklee


Harga untuk 1 cannister 850g RM 150 termasuk Sabah dan Sarawak, Klik gambar di bawah untuk membuat pesanan secara online:


esp shaklee murah


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak