Virus ZIKA Menyerang bayi Dalam kandungan. Ibu Hamil WAJIB baca jika ingin elak Virus ini

Sekarang banyak orang panik sebab virus Zika & sekarang ni dah ada kes kat Malaysia & katanya virus tempatan sebab orang tu tak pernah keluar negara pun.

Zika ni sama la macam denggi, tak ada ubat atau vaksin, jadi bergantung pada sistem imun kita untuk lawan jika dijangkiti.

Perkongsian dari Dr Fyda Noh bagaimana mahu mengelak virus ZIKA ini

salah satu cara adalah pengambilan vitamin yang boleh membantu membina sistem imun badan kita

Dingatkan sistem imun yang kuat dapat melawan virus yang datang . Semasa hamil sistem imun akan rendah. ini kerana badan ingin membenarkan suatu 'ketumbuhan' baru dalam rahim.




Vitamin yang dicadangkan untuk ibu hamil dan membantu mengelak virus zika


1. Nutriferon




Nutriferon tak adalah kajian mengatakan dia boleh melindungi daripada virus denggi atau zika, tapi ada 6 sebab kenapa mesti pilih Nutriferon untuk perisai tubuh:

1. Terbukti daripada kajian ke atas manusia - campuran fitonutrien yang berkesan & selamat memberi sokongan imun yang tepat pada peringkat sel.

2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi. Interferon adalah kumpulan protein yang sangat penting dalam sistem imun tubuh & paling mahal.

Interferon dihasilkan secara semulajadi dalam badan. Sekarang ada ubat interferon digunakan untuk merawat Hepatis B, AIDS dan kanser.

3. Dicipta oleh penemu interferon - Dr Yasuhiko Kojima yang menemui interferon pada tahun 1954.

4. Rumusan berpaten yang ekslusif. Sebelum dipasarkan Nutriferon telah melalui set2 ujian yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan & prestasi.

5. Dikaji selama 40 tahun. Menggunakan berjuta2 sebatian sebelum Dr Kojima menemui ekstrak 4 tumbuhan yang boleh meningkatkan interferon secara semulajadi.

6. Sejak Nutriferon dibangunkan, beberapa kajian klinikal ke atas manusia telah mendokumenkan keberkesanan suplemen ini. Dimuatkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Complementary Medicine - mengetengahkan pelbagai faedah Nutriferon.


2. Vitamin C




7 FUNGSI UTAMA Vitamin C terhadap SISTEM IMUN


1. Meningkatkan penghasilan antibodi (B-limfosit, imuniti humoral)
2. Meningkatkan penghasilan interferon
3. Meningkatkan fungsi fagositik
4. Meningkatkan fungsi T-limfosit (imuniti sel pengantara)
5. Meningkatkan percambahan B-limfosit dan T-limfosit. Menggalakkan aktiviti sel pembunuh (fungsi anti-kanser yang sangat penting)
6. Meningkatkan pembentukan prostaglandin
7. Meningkatkan pengeluaran nitrik oksida oleh fagosit. (Fagosit menelan bakteria, virus dan sel rosak)



Dos Vitamin C Yang Tinggi Selamatkan Lelaki Koma Akibat Virus H1N1


Di bawah ialah video 60 minit yang menceritakan kisah benar bagaimana seorang lelaki yang koma akibat virus H1N1 dan akhirnya terselamat dengan terapi Vitamin C dose tinggi.




Jika anda mengalami sakit yang lazimnya doktor akan bagi ubat tahan sakit atau antibiotik, cuba amalkan pengambilan 1000mg Vitamin C setiap 6 jam. Vitamin C itu akan "boost" sistem imun anda.

Dan secara semulajadi sistem imun tubuh kita akan membunuh kuman dan kita akan kembali sihat seperti sediakala TANPA UBAT/ ANTIBIOTIK.

Kajian oleh University of Puerto Rico baru baru telah membuktikan mengambilan vitamin C High Dose dapat mencegah Virus Zika




Bagaimana mahu membeli vitamin CEGAH ZIKA ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke SINI ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Uitm Shah Alam, Universiti Malaya, Menara TM

AinulMustafa
Certified Nutrition Consultation
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam Seksyen 8/9/BukitBandaraya,U11,U12, seksyen 7, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Uitm Shah Alam, Universiti Malaya, Menara TM


Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara