Makan Shaklee Selamat Ke ?

JAMINAN SHAKLEE SELAMAT UNTUK TEMPOH JANGKA MASA PANJANG !!!

Kuzairi (bukan nama sebenar) sedang memikirkan nasib beliau, terlampau sangat stress sampai tak tahu nak pilih vitamin apa lagi yang bagus untuknya. Apa brand yang sesuai untuk budak kuzairi nih ?



Macam mana kuzairi tak stress, sebab baca sangat baca. Dia jadi bingung, kaw kaw, bukan sebab putus cinta , tapi jadi bingung . Lagi lagi kawan dia Amzar (bukan nama sebenar ) pun duk cakap, toksahlah hang makan supplement.  Antara yang dia binggung tuh ialah :

1. Banyak hype kajian canangkan makan supplement boleh menjamin kesihatan. Semua media hype pasal makan supplement. Majalah,tabloid, semuanya, cakap pasal makan vitamin nih bagus.

2. Masalah kedua pulak ialah makan vitamin ni tak jamin untuk jangka masa panjang. Banyak, sangat pulak kajian yang menidakkan supplement long term supplement nih.

3. Boleh percaya ke makan vitamin nih sihat, kalau dah senaman baik punya, hidup makan benda sihat. Penyakit pulak bukan je sehari makan, esok sakit jantung. Lagi lagi macam kanser, sakit jantung dan macam macam lagi.



Sama ada nak nak continue niat nak beli supplement, mungkin dia kena baca pasal Landmark Study Shaklee. Hahhaa apa kejadahnya Shaklee nih. Dengan muka ketat, dia mula google, cari pasal shaklee. Boleh dikatakan jodoh, dia terjumpa blog SID shaklee batu pahat bernama Alisha (bukan nama sebenar). Bila dah baca, apa yang dia dapat ? Dia dapati bahawa.

1.  Satu kajian khusus tentang penggunaan vitamin untuk jangka masa panjang telah dibuat oleh prof Glady Blocks, prof emeritus yang terulung dari University of Berkele dalam bidang Epitmiology.

2. Kajian ni di panggil Landmark Study. Ye, sebab ni lah kajian pertama yang dibuat, perbandingan antara pengguna Shaklee, produk lain , dan yang tak ambil supplement langsung.

3. Kajian ini dibuat dengan mengambil biomarkers dari pengguna shaklee yang diambil dari Global Conference Shaklee pada 2004.

4. Data subjek lain pula boleh didapati dari sumber yang paling realiable oleh NHANES, suatu badan yang sangat reliable yang selalu membuat kajian tentang kesihatan rakyat US.

5. Pengguna shaklee dalam kajian ni pulak adalah pengguna yang memang pengguna tegar Shaklee, average dah ambil lebih dari 20 tahun.

6. Prof Gladys Block bukan sekadar ambil darah pengguna shaklee semata-mata. Tapi dia nih, hantar questionaire, nak survey jugak gaya hidup diorang nih.

7. Kajian nih pulak sangat special sebab Gladys Block yang approach shaklee untuk guna subjek pengamal Shaklee.

8. Roger Barnett dengan barisan saintis Shaklee setuju, kajian ini dibuat, apa saja keputusan, result mesti publish dan direview pulak oleh pihak ketiga.



Bila dah baca dan terus baca blog Alisha tuh, nampaknya Kuzairi dapati sememangnya pengguna supplement Shaklee memang sihat berbanding dengan pengguna supplement lain dan yang tak makan vitamin langsung. Lagi pulak pengguna supplement lain nih, lagi tinggi risiko nak kena penyakit kronik nih. 

Mungkin ini suatu keputusan yang boleh mengubah kuzairi untuk mengambil supplement Shaklee. sekarang terpulang kepada kuzairi, sama ada untuk menghubungi Alisha kembali, atau pun dia ikut je cakap Amzar tuh.



Yang pasti dia mungkin tak beli vitamin Qu Harap Emas (contoh) keluaran Datin Salbiah (bukan nama sebenar), yang memang tak selamat dimakan untuk jangka masa panjang.

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak