Bahaya PIL PERANCANG !!!

Assalamualaikum wbt..

Saya doakan sahabat semua, sentiasa berada di bawah lindungan dan rahmat Allah SWT hendaknya. InsyaAllah.


APA KATA PAKAR SAKIT PUAN

Baru-baru nie, saya ada membuat sedikit pembacaan berkaitan dengan pil perancang. Dan terjumpa lah satu yang menarik untuk dikongsi dari page : Pakar Sakit Puan.

Pil perancang adalah salah satu punca terjadinya Fibroid atau Cyst seperti di bawah:
RAMAI WANITA MENGAMBIL PIL PERANCANG




Sejak, berada dalam dunia kesihatan nie.. Alhamdulillah, makin banyak ilmu-ilmu bermanfaat yang dikongsi untuk pengajaran dan kebaikan bersama.

Sahabat,

Ini dari pengalaman saya bersama ibu-ibu muda yang berkerjaya.

Al-maklum lah. Usia pun bertambah.. Remaja kata pergi.. Isteri kata mari. Hahaha. Prepare diri lah untuk masa depan, kan..

After bersalin, wanita akan melalui satu proses yang dinamakan berpantang. Dalam masa yang sama, mereka dah berfikir untuk merancang bagi menjarakkan anak supaya tidak memudaratkan diri sendiri.

Yelah, ada yang bersalin secara caesar dan normal yang teruk. Ianya, agak memberi kesan kepada si ibu dari segi fizikal dan mental (trauma).



Saya bukan nak menakutkan. Cuma membayangkan perasaan-perasaan si ibu.

Ada juga, yang merancang kerana fikirkan commitment keluarga yang semakin besar dan juga faktor tuntutan kerjaya.

Tapi, bukan ini cara.

Sesungguhnya, setiap anak sudah tertulis rezeki mereka selagi kita berusaha dan percaya dengan kuasa Allah SWT. InsyaAllah.

Anak kan penyeri dan penghibur rumah tangga.

Ramai yang saya jumpa.. Buat tindakan yang silap.

Apa yang silap?

Mereka inject sana, inject sini

Perghh!! dah cam botox pun ada. Macam ayam kena cucuk pun ada.

Ambil pil perancang setiap bulan atau implan untuk elak dari mengandung lagi.
Saya memang dah tahu pasal kesan daripada alternatif ini. Tapi, sejak join MFMS group.. Rupanya, sangat ramai wanita yang bermasalah dalaman. Bila disiasat, berkaitan dengan hormon dan perancang family.


Allahuakhbar..


Keciannya, mereka dan juga diriku jika saya diamkan. So, saya perlu share jugak lah kat sini.

KESAN KETARA AKIBAT DARI KESILAPAN INI

1. Period tak datang berbulan dan ada yang bertahun-tahun. Can you imagine? Darah kotor tak keluar..


2. Badan makin bambam cam ayam daging kena cucuk.


3. Tulang mula mereput.. NGERI kot..


4. Sakit-sakit badan...


5. Selalu sakit perut


6. Sakit ketika berhubungan kelamin


7. Perut mula membuncit



8. Pendarahan abnormal



NASIHAT SEORANG WANITA KEPADA WANITA


Merancang boleh.. Tapi, bukan itu caranya.

Nak tahu cara? Kena refer yang lebih pakar.. Saya tak leh turunkan ilmu. Sebab, saya sendiri belum kahwin. Secara teori, boleh lah..


Anak itu adalah rezeki.. Anugerah yang terindah dari Allah. Yakin dengan kuasa Allah. Kehadiran cahaya mata takkan terjadi tanpa keizinan dari Allah SWT.


Emak saya sendiri beranak 14. Tak ambil cucuk-cucuk or apa-apa teknologi pun. So, saya tak sangka begitu ketara masalahnya pada hari ini.


Alhamdulillah.. Jarak antara kami adik beradik pun 2, 3 tahun.


Mesti ramai terkejut, kan..? Saya anak ke-4. Ada 8 orang adik di bawah tanggungjawab saya. 2 orang dah jadi ahli syurga.


Cam mana mak saya boleh jarakkan anak-anaknya dengan jaya? Itu kuasa Allah SWT.
Semoga anda sihat dan bahagia sentiasa.

No more cucuk-cucuk, ya.. BAHAYA!

sumber: jamgetah





RANCANG KEHAMILAN DENGAN GLA COMPLEX

Anak masih kecil tak sampai setahun, tapi dah mengandung lagi ? Orang tua-tua cakap, rezeki jangan ditolak. Memang anak itu rezeki. Tapi perancangan itu harus ada supaya REZEKI ini mendapat perhatian & kasih sayang yang secukupnya. Ramai di kalangan wanita kita agak rapat jarak kehamilan dan kadang-kadang ianya mempengaruhi emosi & kesihatan si ibu mahupun anak itu sendiri. Bagi wanita yang mempunyai sejarah kelahiran yang bermasalah, perancangan untuk menjarakkan kehamilan yang akan datang amatlah dititiberatkan.


Sekarang pun sudah ada berbagai-bagai jenis pil perancang kehamilan. Samada yang mahal yang boleh didapati dari farmasi ataupun yang percuma dari klinik-klinik kerajaan. Namun begitu, pil-pil ini mempunyai kesan sampingannya yang tersendiri. GLA Complex memang sudah dikenali sebagai pil kesuburan. Namun begitu, ianya juga boleh menjadi pil perancang jika diamalkan mengikut cara yang betul. GLA Complex tidak akan memberikan kesan sampingan seperti berat badan yang bertambah secara tiba-tiba & kitaran haid yang tidak menentu, malahan GLA Complex dapat memperbaiki kitaran haid agar kembali normal.

Selain untuk merancang kehamilan. GLA Complex juga berfungsi 
untuk meredakan senggugut. Wanita yang mengalami masalah senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik dengan baik untuk menjadi GLA (Gama Linolenic Acid). Oleh itu, dengan pengambilan GLA tambahan dapat mengurangkan kesakitan akibat senggugut. 

GLA merupakan herba tradisi yang digunakan secara tradisional untuk merawat kesakitan semasa haid.
pemangkin kesuburan bagi wanita yang sukar hamil ataupun mempunyai masalah kesuburan. 

GLA membantu menghasilkan lendir yang subur, iaitu lendir yang berwarna putih jernih, nipis & meregang. Lendir yang subur dan berkualiti akan memudahkan sperma untuk berenang ke arah tiub fallopio dan bersenyawa dengan ovum

masalah hormon yang tidak stabil / kitaran haid yang tidak tetap
mampu mengecutkan cyst
meredakan sindrom menopause
untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik tidak mengira lelaki ataupun wanita.

sumber : mummyalif













JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE


Kelebihan menjadi ahli Shaklee bukan sahaja boleh dapat discount product dari 15%-20% malah berpeluang menadapat cash rebate dan bonus. Walaupun kita hanya makan sendiri, membeli untuk keperluan diri, keluarga dan pesanan rakan rakan sekerja pun boleh menyebabkan duit masuk secara automatik ke dalam account bank bila cukup syaratnya.

Ramai yang beranggapan daftar sahaja dengan sesiapa. Sama je kan. Oh! ianya sama tapi tidak serupa. Ramai yang terkandas, terbiar begitu sahaja. apabila ada pengedar yang tetiba sahaja tidak aktif, tidak ambil peduli. Jangan jadi seperti dia ni. kesian..

Oleh sebab itu, sangat penting untuk mendaftar dengan mereka yang aktif , ceria seperti kami

Jadi, apa yang bagusnya kalau daftar ahli bersama keluarga kami; Chromatic Family?

Kami Mementingkan Kecemerlangan 

Kami suami isteri Faiz & Ainul pengasas kepada Chromatic Family ini. Kami mula makan Shaklee pada tahun 2011 dimana isteri mula megambil Shaklee sebagai makanan tambahan untuk tenaga, kulit cantik dan membantu dalam penyusuan anak pertama kali.

Pada Jan 2012, kami telah mendaftar sebagai ahli Shaklee. Mei 2012 baru lah kami serius untuk mengorak langkah serius dalam business dan June 2012 kami telah berjaya mencapai pangkat pertama dalam Shaklee , berjaya mendapat 4 angka dengan business Shaklee walaupun masih lagi bekerja sebagai jurutera (Ainul) dan sibuk dengan research PHD ( Faiz)


Antara koleksi Award kami. 

Award di Anugerah di USA


Apa yang best sangat dengan kami berdua ni?


1. Baru setahun buat business Shaklee sudah berjaya mendapat award Top 10 New Income Leaders. 

2. Setiap tahun mendapat award business Growth. Dimana business kami sentiasa berkembang

3. Pengedar Shaklee yang berjaya mencapai 5 angka sebelum umur 30 tahun. 

4. Pengedar Shaklee yang berani resign sebagai jurutera dan stop buat PHD yang konon lebih terjamin kehidupan masa depan dan kami suami isteri full time bersama sama buat Business Shaklee

5. Pengedar Shaklee yang 100%  menggunakan blog sebagai marketing tools online. 

6. Pengedar Shaklee yang turut mengajar SID lain bagaimana mahu menjana income menggunakan blog

7. Ini dia Google Analytics blog kami dimana setiap hari beribu beribu potential customer masuk tanpa henti. 

8. Artikel blog kami yang viral dan menyebabkan berpuluh puluh SMS, whatspp masuk setiap hari





9. Page facebook kami yang mempunyai 106k likers > Diet Diet Sihat dan exclusive untuk family Chromatic sahaja yang boleh menggunakan page ini. 


10.  Kami adalah blogger hebat yang sentiasa masuk TV contoh LIVE Semanis Kurma , menjadapat jemputan Review KL Fashion Week, Malam Pratonton Filem MIG.

Malah selalu sangat masuk majalah & suratkhabar seperti Kosmo, majalah Pa&Ma, Majalah Midi





Geng Chromatic yang Hebat


Siapalah kami jika tiada mereka. Ahli ahli Chromatic sendiri sangat lah hebat . Malah jauh lebih hebat dari kami. 

Apa yang hebatnya mereka

1. Pakar Set Detox & Kurus anda. Tengok aje la Najihah ni. Ex Engineer dan ful time buat business Shaklee. Awet muda makan Shaklee. Mak anak 3 orang tu.  Apa rahsia dia berjaya kurus? boleh contact beliau ye



bukan setakat testimonial makan shaklee aje yang power . Sales beliau juga power. Ala jual 6-10 botol vivix sehari relax jekk


2. jual 14 botol vivix sehari walaupun sibuk bekerja sebagai pensyarah. hebatkan dia. Inilah Farhanah Omar. siap dapat award jualan sales vivix terbanyak lagi. 



3. Mana kuah nak tumpah kalau tak ke nasi. ratu Viral kami Soffiah Sharif. Tengok je artikel beliau yang hebat. Sehari jual 5-6 tin ESP tu biasa.




4.  Sibuk bekerja di syarikat swasta bukan halangan untuk berjaya dalam business ni. hanya tahu guna instagram pun boleh skor sales RM10,000 dan lebih setiap bulan


SKINCARE BEBAS PARABEN, NO MERKURI, TANPA ALKOHOL . Nak cari shaklee? Cari #almaricantikbyisma . Assalamualaikum semua :) Saya pengedar sah Shaklee Seremban. COD SEREMBAN AREA tanpacaj dan #posseluruhmalaysia menggunakan poslaju gdex dan citylink . Saya sendiri dah pakai NUTRIWHITE ni lebih 2 tahun. Sampai sekarang Kulit masih taknak bertukar pakai yang lain. . Dapatkan harga yang super JIMAT ??????+ FREE SHAKER ?? + FREE KONSULTASI ??+ SESI FOLLOW UP AFTER PURCHASE ???? . . . APA KEBAIKAN PENCUCI MUKA NUTRIWHITE? ?Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit ?Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkankan kelembapan kulit ?Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit. Takdelah muka kita ada zon warna berbeza. ?Melembut dan menyegarkan kulit . #daribelogcikaish #cod #codseremban #codseremban2 #codshaklee #shakleeseremban #shakleemalaysia #setbersalin #setberpantang #sethamil #setkulitcantikshaklee #espshaklee #promosishaklee #vivix #sayajualshaklee #sayajual #igshop #milkboostershaklee #shakleesenawang #setkulit #kulitcantik #cantikshaklee #nutriwhiteshaklee . . ??Cara nak mendapatkan produk? Senang je. Whatsap isma #0126716961 Atau boleh membeli dari branch shaklee menggunakan id saya #910287


Ramai ahli ahli Chromatic yang berjaya dalam bidang mereka dan merupakan pengguna Shaklee yang setia. seperti Sasterawan Negara Dato Dr Zurinah Hassan , Owner Butik Mumsluv Pn Aida Fazlin, Pakar Hartanah Tuan Fauzi Ahmad , Coach Business Model Puan Noraishah Ramlan , Pakar Physiology UIAM Dr Harris Shah

Geng Chromatic Yang Ceria, best

Walaupun geng Chromatic yang high profile & glamour, mereka sangat sempoi bila berjumpa. lakukan aktiviti bersama. berkongsi pengalaman, pendapat dan tips untuk sama sama maju ke hadapan








Punya la banyak aktiviti kami buat. Kalau nak tunjuk semua gambar memang penuh la. Boleh tengok terus semua aktiviti kami di SINI. 


Bestkan Group kami ni. Banyak lagi yang best dan kami sentiasa memperbaiki diri untuk menjadi yang lebih baik dari sebelum ini.


Daripada bukti-bukti yang ada ni, anda pun dah dapat feel betapa syiok kalau berada dalam Chromatic kan? Jadi, persoalannya sekarang sudah bukan tentang apa yang best sangat pasal Chromatic sampai anda perlu join dalam kumpulan ini.

Tapi,

Apa lagi yang tak cukup sampai anda sanggup korbankan diri sendiri daftar dengan orang lain?




The journey of a thousand miles begins with one step. ~ Lao Tzu


Faiz Saaid  & Ainul Mustafa
ainulfadzilah@gmail.com
faizsaaid17@gmail.com 
013-3612717 / 016-3944294



*Disclaimer: kami sebagai mentor & ahli Chromatic lain sebagai penyokong, hanya mampu buka jalan. Selebihnya masih terletak pada usaha masing-masing untuk berjaya. Bagaimana tiada jalan singkat dalam mana-mana perniagaan yang bukan scam, begitu jugalah dengan Shaklee. Cuma, you’ll be there faster & cheaper.

Comments

  1. New Diet Taps into Revolutionary Concept to Help Dieters LOSE 15 Pounds in Only 21 Days!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Senggugut Teruk Rupanya Ada Ketumbuhan Rahim