Batuk Kering Tuberkulosis Melanda Negara

BATUK KERING TUBERKULOSIS TB SEMAKIN MEMBIMBANGKAN
Korang semua pernah dengar tak penyakit TB ? dalam cerita p ramlee seniman bujang lapok, tah macam mana s kadarisman terbatuk batuk, mengadu sakit, director ahmad nifsu tanya dia ok ke tak ? Tah mcm mana dia kata dia kena TB . hahaha dari situ aku tahu first time penyakit TB, tapi tak tahulah dia punya bahaya tuh macam mana, sampailah bebaru government dah mula concern balik pasal TB




PENDATANG ASING

Mana tak concern kalau dengar berita nasional kat klasik fm tempoh hari, berita pasal TB ni jadi berita utama. Dulu mak mertua aku kata TB ni jarang dengar, tapi sekarangni dah ada balik, belum campur penyakit kusta lagi. Antara penyebab paling utama merebaknya kembali TB ialah bilangan kebanjiran warga asing ke negara Malaysia. Biasalah bukan semua warga asing yang datang mengambil vaksin,dan didapati ramai juga yang mengidap TB terlepas dari saringan. Itu belum lagi jugak bagi penduduk kawasan pendalaman yang tak dapat rawatan susulan dan vaksin.



CEGAH SEBELUM PARAH

Cara terbaik ialah mencegah TB ni dari merebak. Jika badan kita imunisasi kuat, ianya mudah untuk melawan jangkitan TB, tapi kalau imunasasi lemah, TB boleh mula merebak dan merosakkan sistem paru paru kita. Kalau dah mula ada sistem batuk berdarah, cepat cepat jumpa doktor untuk pastikan anda tidak dijangkiti TB.



NUTRIFERON SHAKLEE

Apapun, elakkan dari berada di kawasan yang ramai sangat orang. Sentiasa amalkan permakanan sihat, jaga kebersihan, dan ambil supplemen yang boleh meningkatkan tahap imunisasi anda. Seperti biasa kami sekeluarga memilih khasiat biji labu terbaik NUTRIFERON , sesuai untuk kanak kanak dan orang dewasa. Selain jangan lupa juga jaga kebersihan rumah badan dengan pencuci basic H.



Bagaimana VIVIX Membantu Pesakit Tibi Kembali Sihat ?




Resveratrol yang terkandung di dalam vivix mampu mengurangkan inflamasi atau keradangan dan membersihkan saluran pernafasan.

Resveratrol telah terbukti mampu mengurangkan pertumbuhan sel tumor paru-paru.
Ia juga membantu meningkatkan imunisasi tubuh.




Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak