French Paradox

Cerita hari adalah satu cerita merepek yang berlaku dia perancis sana,bila ramai saintis mendapati, kenapa orang perancis nih badan cantik sihat, walaupun diet diorang ni tak betul, makan gula tinggi karbo, tapi menten je. Benda ni dipanggil french paradox, memang gile.


orang perancis badan kurus minum resveratrol

Bila dok kaji, oh rupanya orang perancis nih depa minum wine. Hoo patutlah diorang steady je kurus walaupun dah ok. Tapi ada satu masalah, lagi, kalau minum wine je, mahal kot, bukan semua orang boleh minum wine. Jadi kaji punya kaji lagi, mereka mendapati, dalam wine nih ada satu bahan yang hebat, dan bahan itu dipanggil RESVERATROL.

Jadi setiap masa, banyak paper dan journal yang kaji dan keluarkan result pasal resveratrol nih, dari masa ke semasa, sampai lah satu masa satu team dari prof havard, Dr Sinclair mencari solusi untuk awet muda. Akhirnya keluar satu paper diterbitkan di nature, dan macam biasa, bila paper pasal awet muda tuh keluar jurnal Nature, memang popular terus Dr Sinclair, tuh, hahaha. Masa dr sinclair buat kajian tuh, dia pun bekerjasama dengan satu company nutrisi masa tuh.

Akhirnya, tahun 2008, satu company nutrisi dah keluarkan satu produk yang 10 kali lebih power dari resveratrol biasa. #resveratrolterbaik yang pernah ada dalam dunia. memang power, rakyat malaysia pun dah minum banyak benda nih. Kesan dia, lain macam, dari yang sakit, jadi sihat, yang sihat, lebih sihat dan bertenaga. Inilah powernya RESVERATROL !!! Saya cadangkan rakyat malaysia ambil benda nih dalam diet korang hari hari !!!

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Tanda-tanda awal kanser payudara