Keputihan teruk Sehingga berbau Busuk Dan Sebabkan Sukar Hamil

Bagaimana Keputihan Mengganggu Kesuburan?Bakteria atau kulat yang menyebabkan keputihan akan menyerap masuk ke dalam faraj seterusnya menyerang kawasan penghasilan ovum. Apabila kawasan atau kilang ini terganggu, sudah pasti ovum yang terhasil mempunyai masalah dari segi keabnormalan. Ovum yang tidak normal tidak akan mampu bertahan lama atau boleh dikategorikan sebagai cacat.
Yang keduanya, keputihan yang terhasil menyebabkan penyumbatan berlaku pada leher faraj. Sperma akan berhadapan kesukaran untuk menembusi leher faraj sekiranya terdapat keputihan yang banyak. Selain itu, kulat atau bakteria yang ada di sekitar faraj juga boleh mengganggu kualiti sperma yang memasuki faraj.

Tips Merawat Keputihan

1) Jangan sesekali terus menyarungkan seluar dalam anda sebaik sahaja selesai buang air besar atau air kecil kerana ia boleh menyebabkan jangkitan kuman.

2) Gunakan tuala wanita jenis pakai basuh (cloth pad) semasa datang haid kerana ia bersifat semulajadi dan bebas kimia.

Sekiranya anda sedang mengalami keputihan, elakkan guna pantyliner pakai buang kerana ia boleh mengeruhkan lagi keadaan.

3) Guna pencuci wanita sebanyak 2 kali sehari sahaja setiap hari. Jangan guna secara kerap kerana penggunaan yang kerap boleh menyebabkan PH pada faraj tidak seimbang.

Sebaiknya gunakan pencuci wanita dari sumber sireh kerana sireh dapat merawat masalah keputihan sejak zaman dahulu lagi.

Menurut kajian, 90% wanita sangat malas untuk merawat keputihan dengan mengamalkan petua. Dengan kesibukan bekerja dan rumahtangga, tentu sekali banyak halangan untuk mengamalkan petua dengan konsisten sehingga masalah benar-benar hilang.


3 Cara Paling Senang Pantas Hilangkan Keputihan Busuk Dan Bantu Untuk Mudah Hamil


1. Alfalfa Complex  
vitamin herba untuk kesihatan dalaman wanita. Ia membantu menyingkirkan toksin atau kuman yang menjadi penyebab keputihan. Lebih dari itu, alfalfa bersifat anti kulat yang memastikan vagina wanita sentiasa berada dalam keadaan beralkali.


2. Garlic Complex berfungsi sebagai anti kulat dan anti bakteria semulajadi. Jika anda ke klinik, doktor juga berikan antibiotik kan? Samalah fungsinya tu. Jadi, apa salahnya jika anda berikhtiar secara semulajadi. Bawang putih yang terdapat di dalamnya berfungsi sebagai perisai kepada sistem imun badan.

3.Vitamin C menghalang kegatalan dan menghalang bakteria atau kulat dari terus merebak ke kawasan sekitar


Betul ke berkesn atasi keputihan teruk ?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Uitm Shah Alam, Universiti Malaya, Menara TM


AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam Seksyen 8/9/,Bukit BandarayaU11,Cahaya Alam U12, seksyen 7, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Uitm Shah Alam, Universiti Malaya, Menara TM

Post a Comment

0 Comments