Ubat Resdung Yang Paling Mujarab

Kira-kira 60% daripada penghidap resdung tidak perlu berjumpa doktor. Kebanyakan kes adalah disebabkan oleh jangkitan virus akan hilang dengan sendirinya. resdung mengambil masa 2 hingga 3 minggu untuk sembuh. Dalam lain kata-kata ketahanan resdung lebih lama daripada selesema.


ubat resdung

RESDUNG

Untuk resdung ringan, ubat penahan sakit yang cukup dan boleh dibeli di farmasi. Contohnya parasetamol dan ibuprofen. Ubat-ubatan ini boleh melegakan sakit kepala, demam, dan sakit di muka. Bagi kanak-kanak di bawah umur 16 tahun adalah dilarang mengambil aspirin. Ibuprofen juga tidak digalakkan untuk mereka yang mempunyai masalah kesihatan tertentu. Termasuk asma, ulser peptik, dan kegagalan jantung yang teruk.

ubat decongestant, titis atau semburan dengan hidung, yang boleh melegakan. Ubat ini boleh didapati dan dijual di kaunter di farmasi. Ubat ini boleh mengatasi penyumbatan dan membolehkan anda bernafas dengan lega. Tetapi ubat decongestant tidak akan membantu mempercepatkan pemulihan resdung. Ubat ini juga tidak boleh digunakan lebih daripada seminggu. Dapatkan nasihat doktor sebelum mengambil dekongestan dan memeriksa sama ada anda mengalami:
  • Glaucoma
  • Tekanan darah tinggi yang tidak ditangani
  • Penyakit jantung
  • masalah kelenjar tiroid
  • pembesaran prostat
  • diabetes

Dekongestan boleh membuat seseorang merasa tidur cemas dan diganggu. Jika ini berlaku, minum kurang kafein semasa mengambil ubat ini.

PEMERIKSAAN DOKTOR

Jika keadaan tidak bertambah baik semasa satu mingu, seperti resdung atau resdung yang semakin merosot sentiasa kembali, berjumpa dengan doktor anda. Dalam kes resdung atau sinusitis akut atau kronik, rawatan perlu dilakukan, antara lain:
  • Penyediaan ubat-ubatan antibiotik.
  • Penggunaan ubat-ubatan steroid titis atau semburan. 
  • Langkah pembedahan jika rawatan lain telah mencuba dan tidak berjaya.

Pakar telinga, hidung, dan tekak akan dinasihatkan oleh seorang pengamal perubatan. Pakar-pakar akan melaksanakan beberapa ujian untuk mengetahui punca resdung asas. resdung kronik boleh berlaku untuk beberapa bulan. Antihistamin akan dinasihatkan jika resdung yang disebabkan oleh alahan. Ubat ini digunakan untuk menghentikan gejala alergi.

ANTIBIOTIK

UbatAntibiotik akan diberikan sekiranya gejala resdung tidak hilang selepas seminggu dan semakin teruk juga. Kira-kira 33% daripada orang yang mengalami resdung, akan menjalani jangkitan bakteria sekunder akan memerlukan rawatan antibiotik.

sumber: melayupost



Jom baca kisah wanita yang menderita resdung sehingga muka kusam, bernanah,sensitif, berparut dan berjerawat





Saya Ummi Zainab Mohamad, Nama glemer di Fb Ummi Ussi (Cik Zai). Mula kenal Shaklee pada tahun 2013 dan sah menjadi SID pada 3 September 2013 . Sebelum ini tak pernah kenal apakah itu Shaklee .. Tak pernah tau dan tak pernah diberitahu walaupun saya yang sangat aktif berinternet. Sehinggalah satu hari, saya ke hospital dan diperkenalkan oleh seorang Doctor Cun, Doc Nadia (Fb : Nadia Abdul Kadir) promot sikit kasi glemer lagi. Langkah kanan gamaknya masuklah bilik No.1 dan saya menceritakan segala masalah saya kepada doctor tersebut . Tq yer doc !
.
Ok dipendek2kan cerita, setelah diperkenalkan melalui flyer shaklee yang doc bagi saya tak mencuba terus sehinggalah saya tengok banyak suplemen di rumah saudara saya. So dia pulak menceritakan kebaikan Shaklee kepada saya. Ingat lagi suplemen first saya cuba adalah Alfalfa Complex.
.
Saya diberitahu Alfalfa Complex ni sesuai untuk penyakit resdung. So saya cubalah. Alhamdulilah memang menakjubkan kegatalan dimuka, hidung, lelangit, telinga kembali berkurang dan sembuh dengan sekelip mata. Kalau dulu saya peruntukkan hampir RM 300.00 untuk settle masalah resdung saya ni (facial muka, berbekam, beli batang rokok resdung) tetapi dengan Alfalfa Compex saya hanya peruntukkan RM 53.75 (harga bukan ahli) yang kuantiti sebanyak 330 biji. Bonusnya lagi masalah keputihan dan masalah dalaman saya semakin pulih dan hilang terus .. Menakjubkan !!!
.
Sejak dari sebotol Alfalfa Complex saya mula yakin bersama Shaklee. Saya semakin rajin google dan mencari input2 dan sharing/testimoni dari pengguna dan kebaikan dari suplemen shaklee.
.
Ok Settle masalah resdung & keputihan. Saya fokus untuk kecantikan kulit muka pula. Muka saya dulu teruk (kusam, bernanah,sensitif, berparut dan berjerawat) .Untuk masalah itu, saya mula mencuba set kecantikan kulit muka. Saya pernah cuba suplemen Esp, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa Complex, B-Complex.Omega Guard,Herblax dan set skincare pula saya memilih Skincare Enfuselle (masa itu saya pakai sebab kulit muka teruk) sekarang dah takde jerawat saya kembali setia dengan Set SkinCare Nutriwhite (Kulit dah kelihatan normal dah). Memang banyak saya guna suplemen shaklee tetapi saya tak beli semua sekaligus la. Ada duit saya topup sikit untuk suplemen . Saya laburkan untuk diri saya sendiri. Semua BERJAYA kerana saya KOSISTEN guna selama 2 tahun.
.
Alhamdulilah, Allah dah temukan saya dengan suplemen yang sangat berkualiti dengan ujian klinikal yang terbaik dan ia sangat sesuai dengan diri saya. Tahniah untuk diri saya sendiri dan juga untuk berjuta-juta pengguna/testimoni lain yang telah berjaya bersama Shaklee.
.
Yang masih ragu-ragu dengan shaklee . Cuba dulu .. Alami sendiri.. Jangan buat andaian sebelum mencuba. Apa-apapun semoga testimoni ini memberi manfaat pada semua .
.
Sharing dari hati ....
.
Yang ikhlas,
Ummi Ussi

Set Resdung Shaklee Yang Membantu Penyakit Resdung





Alfalfa Complex

  1. Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
  2. Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
  3. Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

B Complex

  1. Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  2. Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  3. Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C

  1. Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
  2. Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.
  3. Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

Jangan berlengah untuk mencuba Set Resdung Shaklee bagi mengatasi masalah resdung anda. Produk Shaklee adalah produk semulajadi dan bebas dadah. 

Tahukah anda !!penyakit resdung ini jika dibiarkan melarat akan menjadi kronik dan boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan membawa maut!

Hubungi saya sekarang untuk konsultasi percuma EXCLUSIVE 

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.





Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak