Bagaimana Budak Lepasan SPM Dapat Income ?

Bila ramai dok tanya, lagi lagi budak SPM, macam mana depa dapat income ? wow macam macam cara ada. Dulu ada satu zaman saya spm dululah, budak budak kerja mcdonald, memang kayalah, ada yang jadi pekerja terbaik, dan macam macam lagi. Ada yang masuk MLM pun ada, tapi haram jadah, dan ada yang buat bodoh je, ada yang buka garage kereta, dan macam-macam cara. Lepastuh bila dapat offer, terus stop kerja, sambung belajar, tak dapat income, tapi habiskan income mak bapak, hancur, duit buat enjoy main snooker.

budak lepasan spm dapat income


KENAPA NAK DAPAT INCOME ?

Kalau tanya adik adik SPM, kenapa nak dapat duit banyak banyak nih ? tak salah pun, tapi cuba tanya balik, Tapi sedihlah pulak terkenang yang memang mereka nih, sejak kecil berdikara, mak ayah takda. Ada yang kakak sulong dah kena jadi mak ayah. Kena berdikari. Tu memang sangat kesian, sampai lepas SPM, terus minta kerja, dan sara adik beradik. Jadi income tu  tengok niat, kalau niat nak enjoy, memang tak tahan lama, tapi niat baik, ada faedahnya kepada bangsa dan agama.


MACAM MANA NAK BUAT DUIT ?

Macam saya cakap tadilah, banyak cara, tapi nak cara best, jom join team blogging Diet Diet Sihat. hahaha, memang sangat best, kalau nak rasa paduan buat Shaklee, online. Nak merasa buat blog nih, eh kenapa bukan facebook ? Hahhaa, semua sekali guna, kalau rajin online, ada smartphone, sudah bagus. Tapi lagi penting, ada KESEDARAN !!! Kalau rasa hidup dah selesa sangat, toksah buat income, habiskan je duit loan scholarship kerajaan malaysia bagi tuh. So nak rasa buat duit tak ? Kena contact kitoranglah jawabnya. Nombor ada kat bawah nih. 


BEST KE BUAT SHAKLEE ?

Cakap terus terang, kalau ada kesedaran dan niat yang betul betul murni, dipersilakan join SHAKLEE. Kalau rasa diri tuh buat duit lebih dari segalanya, takyah buat shaklee, boleh join team lain buat business lompat lompat. Shaklee ni memang susah, tapi bila dah buat, ada prinsip, memang sangat seronok.

Comments

Popular posts from this blog

Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Tanda-tanda awal kanser payudara

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak