Barah Otak

Tumor/kanser otak adalah jisim atau pertumbuhan sel-sel yang tidak normal di dalam otak anda atau dekat dengan otak anda. Banyak jenis tumor otak wujud. Sesetengah tumor otak adalah bukan barah (benign), dan beberapa tumor otak kanser (malignan). Tumor otak boleh bermula di dalam otak anda (tumor otak utama), atau kanser boleh mula di bahagian-bahagian lain badan anda dan merebak ke otak anda (menengah, atau metastatik, tumor otak).

Bagaimana dengan cepat tumor otak tumbuh mungkin jauh berbeza. Kadar pertumbuhan dan lokasi tumor otak menentukan bagaimana ia akan menjejaskan fungsi sistem saraf anda. pilihan rawatan tumor otak bergantung kepada jenis tumor otak anda mempunyai, serta saiz dan lokasi.


barah otak

RESVERATROL MEMBANTU MENGHALANG PENYEBARAN SEL KANSER ?

Resveratrol merupakan sejenis polifenol yang dipanggil phytoalexin atau bahan kimia semulajadi yang dikeluarkankan oleh sesetengah tumbuhan dimana fungsinya adalah sebagai agen pertahanan apabila diserang oleh penyakit dan serangan bakteria atau kulat ataupun pathogen yang lain. Ia terhasil daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

Resveratrol boleh didapati daripada tumbuhan, buah-buahan dan bijian. Namun, kulit anggur merah iaitu anggur muscadine mengandungi kandungan resveratrol yang paling tinggi selain rasberi dan kekacang. 

Anggur Muscadine mempunyai ikatan kimia yang jauh berbeza berbanding anggur-anggur yang lain kerana ianya kaya dengan anthocyanins yang mana mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan anti-tumor antaranya menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran darah dalam sesetengah tumor termasuklah enzim perebak tumor.

MERENCATKAN PERTUMBUHAN SEL KANSER

Resveratrol dipercayai dapat merencatkan pertumbuhan sel kanser selain dapat membina daya ketahanan terhadap kanser di mana terdapat 3 fasa iaitu:

  1. Fasa Pertama - Pada fasa ini, resveratrol bertindak mengurangkan kerosakkan sel-sel sihat yang berpunca dari serangan agen-agen karsinogenik.
  2. Fasa Pertumbuhan - Resvertrol mengaktifkan gen Sirtuin 1 iaitu gen anti-penuaan bagi tujuan menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.
  3. Fasa Pertumbuhan Pesat - Di peringkat ini, resveratrol membantu mempercepatkan proses apoptosis iaitu proses mematikan sel-sel kanser

DAPATKAN SUMBER RESVERATROL TERBAIK

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke RESVERATROL ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Post a Comment

0 Comments