Tuesday, September 12, 2017

Krim Untuk Ruam Pipi & Ruam Lampin Baby

Baby kerap menangis kerana pedih, tak selesa kerana ruam lampin. Kesian kan. Ibu bapa juga boleh jadi stress bila anak anak kerap meragam. Pemilihan lampin pakai buang yang betul , sesuai dengan kulit bayi sangat la penting. Begitu juga dengan ruam pipi bayi yang selelau terjadi terutama bayi yang menyusu susu ibu. Ramai yang gelar sebagai ruam susu.

Gambar Anak Puan Masliha Yang menderita Ruam akhirnya membesar dengan Comel , cantik 




RUAM SUSU


Ruam susu biasanya terjadi akibat kulit sensitif bayi terkena protein dalam susu (biasanya susu formula). Tapi ia juga boleh terjadi pada bayi yang hanya minum susu ibu.

Ianya bukan disebabkan alahan terhadap susu ibu; tidak logik seorang bayi boleh alergik kepada susu ibu kerana itu adalah makanan dan minuman terbaik yang Tuhan jadikan untuknya.

Apabila ruam susu terjadi kepada bayi yang fully breastfeeding, ada kemungkinan bayi tersebut alahan terhadap protein daripada makanan yang diambil oleh si ibu, jadi ibu harus hati-hati memilih jenis makanan.


Ruam lampin 

Ruam lampin adalah perkara biasa bagi bayi, terutama sekali apabila mereka antara sembilan hingga 12 bulan. Jadi, anda sebagai ibubapa berkemungkinan pada satu masa, membuka lampin bayi anda dan berhadapan dengan punggungnya yang radang merah. Ia boleh berlaku tak kira samada anda menggunakan lampin yang boleh dibasuh atau lampin pakai buang.

Bagaimanakah rupa ruam lampin?Jika bayi anda mendapat ruam lampin, anda akan tahu. Kulitnya kelihatan merah dan meradang di tempat di mana lampin menyentuh kulitnya. Ruam itu boleh menjejas kemaluannya, kulit di bahagian luar lipatan-lipatan di pahanya, dan punggung. Kawasan terjejas mungkin menjadi kering atau lembap, dan kadangkala berkilat atau berbintik. 


Krim Untuk Ruam Pipi & Ruam Lampin Baby

Pemilihan krim untuk ruam sangat la penting. Krim yang mengandungi bahan kimia secara tidak langsung akan membuatkan ruam menjadi lebih teruk. Kulit babyi yang lembut akan menjadi kasar, kering,gatal. Bila gatal , kering, bayi akan merasa tidak selesa

Krim ini yang 100% dari tumbuhan, 100% tiada bahan kimia yang merosakkan kulit bayi












Dulu eczema di pipi Maryam teruk sangat. Ada masa kering, pernah bernanah dan luka. Kesian dia. selalu garu garu

Nak pakai cream biasa tapi ada bahan kimia lagi teruk pipi dia. Lagi 1 takut kena tangan dia & dia masuk dalam mulut.

Tekad guna Herbal Blend cream. Yakin sebab bahan dia rosemary, jagung..

Memang ambil masa lama. Kena sabar la kan.. Ramai parents tak sabar. sapu hari ni esok hilang.

Berbulan bulan jugak Ainul konsistent sapu pada Maryam dan hasilnya Alhamdulillah ramai yang tegur pipi Maryam dah comel, tiada lagi merah merah.


Kini Maryam sudah 3 tahun. Tiada lagi Pipi Merah yang pedih, kering, sakit..



Apa Kelebihan Krim Herbal Blend ini ? 


  1. Melembutkan kulit / tumit kasar @ pecah
  2. Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala 
  3. Menghilangkan luka dan merawat eczema
  4. Melegakan gigitan serangga / nyamuk
  5. Merawat kulit gatal
  6. Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
  7. Losyen harian untuk kulit kering
  8. Krim urut badan lenguh
  9. Merawat kesan luka melecur 
  10. Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
  11. Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
  12. Ubat luka atau melecur
  13. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
  14. Menghilangkan parut
  15. Losyen harian
  16. Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
  17. Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
  18. Membuang selulit serta memecahkan lemak berlebihan.


Kandungan Utama Herbal Blend


  1. Yarrow - dipercayai sejak dari turun-terumun boleh memberhentikan luka dan merawat luka kecil. Sifatnya juga seolah-olah antiseptik yang boleh bertindak untuk menghalangjangkitan kuman dan radang. 
  2. Daud sage - menghalang dan merawat jangkitan kuman. Mengandungi asid rosmarinic, phenolic yang memang terkenal sebagai anti radang yang kuat dengan membantu mempercepatkan pengecutan tisu-tisu yang bengkak, melegakan radang dan merawat luka. Sage juga sangat dikenali dengan sifatnya yang antikulat. 
  3. Horse Chestnut Seed - mengandungi sebatian aescin yang bertindak sebagai anti radang dan mengurangkan edema. Edema ialah bengkak ataupun bengkak berair yang terjadi akibat trauma kesan dari kecederaan pada tisu badan. Horse Chestnut ini sangat popular di eropah dan digunakan secara meluas oleh atlet-atlet semasa temasya sukan. 
  4. Daun rosemary - memang terkenal kan biasanya dalam masakan-masakan cara barat? Tahukah kita bahawa daun rosemary ini sebenarnya antiseptik yang kuat dan bertindak sebagai anti radang yang kuat. la juga antikulat dan boleh menyingkirkan jangkitan dan toksin. Rosemary juga boleh membantu perjalanan darah yang baik dan antiseptik yang baik untuk membalk pulih luka dan kulit


Harga 1 tiub hanya RM37.50


Nak Order krim ni?


Cara 1 - Anda boleh terus klik ke KRIM RUAM BAYI ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari




Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar



Ainul Mustafa
Certified Product Trainer Shaklee (ID 866453)
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya

No comments:

Post a Comment