Set Berpantang Shaklee

Berpantang yang diamalkan dalam masyarakat Melayu, Cina dan India lebih kurang sama kerana tumpuan lebih kepada aspek pemakanan. Makanan yang sejuk seperti sayur-sayuran tertentu sepatutnya dikurangkan kerana ia boleh menyebabkan badan berasa sejuk, lantas menyebabkan tubuh menjadi ‘tidak kuat’ pada waktu tua. Selain menitik beratkan aspek pemakanan ada juga cara berpantang yang melarang mandi dan menyikat rambut atas alasan melindungi ibu dan bayi daripada kecelakaan. Ada banyak lagi amalan yang ‘diharamkan’ dilakukan ketika berpantang, tetapi sejak kebelakangan ini dipandang sepi masyarakat moden. Sungguhpun begitu secara ringkasnya berpantang bertujuan merehatkan tubuh badan dan memberikan kembali tenaga dan darah yang banyak hilang akibat proses kelahiran. Umumnya berpantang ini hanya membabitkan 44 hari atau sebulan lebih.


set berpantang shakleeSet Berpantang Shaklee


  1. B-Complex - Membantu menstabilkan hormon badan kita . Ia penting untuk elak kemurungan (meroyan, dll). Lengkap dengan 8 kumpulan vit b termasuk asid folik dan biotin. Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang. Menukarkan makanan kpd tenaga.

  2. Vita-Lea Iron Formula (a.k.a multivitamin) - Sangat penting untuk memulihkan tenaga ibu dan pembentukan sel darah merah yang baru mengantikan yang telah hilang semasa bersalin. Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya. Juga baik untuk kesihatan secara keseluruhan.

  3. Zinc Complex - Penting untuk membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka di dalam (untuk rahim) , Ia juga membantu mengatasi masalah keguguran rambut selepas bersalin. Membantu masalah "kedinginan" di dalam pantang.

  4. Energizing Soy Protein (ESP) - Membekalkan tenaga. Memekatkan dan melancarkan penghasilan susu. Mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol. mengemusi lemak dalam makanan, mempertingkatkan fungsi ginjal, jantung dan hati.

Jom ORDER

Dapatkan set berpantang shaklee, hubungi kami seperti nombor di bawah, atau klik gambar dibawah untuk membuat pesanan secara online dari Shaklee Malaysia. 


set shaklee

013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Post a Comment

0 Comments