Friday, February 7, 2014

Luka Pembedahan Cepat Sembuh

Best jugak tengok perut isteri, lagi lagi perut dia cantik je, sebab asyik tgk buah dada, sekali sekala encik suami tengok juga bahagian perut isteri tuh, tgklah kalau isteri dulu kena operate sebab keluarkan anak yang tercinta. Hoo tengok luka tuh makin pulih tak ? Atau ada masalah tak ? Hooo tak boleh begitu, kena cari tahu juga tips nak jaga luka macam ni.


tips rawat luka pembedahan


Penjagaan luka 

Hooo lepas bersalin ceasarean, seeloknya tempat luka tuh kenalah jaga. Bak kata tips dari bengkung moden, kena pastikan luka tu betul betul kering, supaya tak bernanah dan berkuman. Jadi katanya lepas mandi tu, en suami boleh tolong keringkan dengan pengering rambut. So barulah best .

Makanan Berkhasiat

Luka ni boleh beransur pulih, kena jaga makan, biasakan makan ikan haruan, banyak sumber protien yang membantu memulihkan kawasan luka pembedahan tadi. Hooo ingat tuh .

Ambil Vitamin

Ambil vitamin extra, memang sangat membantu, boleh baca cerita macam mana vitamin membantu mempercepatkan pembaikan luka.

No comments:

Post a Comment