Friday, June 27, 2014

Minum ESP Tapi Susu Tak Banyak ?

Hooo, memang ramai yang tak puas hati juga, bila mana ada yang kata minum ESP tapi susu tak banyak. Boleh dikatakan semua SID ada testimoni yang berkata minum ESP boleh banyakkan susu. Tapi betulke soalan di atas ini ? Oklah jom baca lagi di bawah.


petua susu banyak



Terlupa Konsep

Hahhaah, tips penyusuan yang mantap ialah perlukan konsep yang betul-betul mantap. Paling penting ialah supply and demand. Kalau tak supply takda demand, kalau tak pam, takdalah susu. Jadi, bila bayi nak, kerap menyusu, senanglah keluar susu. Jadi, fahamkan dulu konsep ini, sebelum nak menyalahkan ESP

Jangan Stress Sangat

Walaupun badan dah letih, minum ESP bagi tenang, tapi janganlah terlampau stress sangat. Tenangkan fikiran, dan mula minum ESP, insyaallah boleh hasilkan susu ibu yang cukup untuk bayi anda. Dapatkan juga sokongan suami, lagi penting.

Minum Air Banyak

Walaupun dah minum ESP, tapi paling basic dalam badan kita ialah minum air, ikut sukatan yang betul. Jadi barulah vitamin mudah diserap. Air sendiri memainkan peranan supaya fungsi badan kita lebih sempurna. Memang kebiasaan, siapa yang ambil vitamin, mesti kena minum banyak.

Konsisten 

Hahhaha, yang ini mungkin masalah para ibu kita ini, kurang disiplin, mungkin macam faktor kedua tadi, balik lambat dah stress melampau sampai tak sempat nak bancuh ESP. Oklah, takpa, yang ni boleh minta husband buatkan. So nak hasil yang menarik, mestilah kena minum setiap hari, barulah badan sedap.

COD Area Shah Alam

Jika anda berminat untuk mendapatkan set menyusu, boleh hubungi kami, untuk COD atau penghantaran area Shah Alam. Kami adalah pengedar Shaklee SHAH ALAM paling cool. Ataupun anda boleh juga klik gambar order dibawah untuk memesan secara online dari Shaklee Malaysia.


banyakkan susu badan


013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

2 comments:

  1. Betul tu...kena ada supply dan demand...barulah penyusuan berjaya. Apapun Esp memang the best laa...

    ReplyDelete