Thursday, July 3, 2014

Tips Pencegahan STROK

Alhamdulillah, sekali lagi saya nak cerita sedikit, perkongsian tentang pencegahan STROK. Sebelum ini, ramai dah tahu STROK ini memang bahaya, kalau serangan jantung pun bahaya, ini lagi serangan pada otak, hooo, memang bahaya, dan salah  satu sebabnya ialah sebab saluran darah. Hhahaa, disebabkan saluran darah je, badan kita tak berfungsi, dan silap-silap membawa maut. Oklah, tips dibawah ini sangat mudah diikuti.


jantung sihat


Senaman dan Suplemen

Apapun, senaman sangat penting, bagi badan buang toksik, selain itu kalau dah senaman, bagi saluran darah semua clear, pam darah keseluruh badan, jangan lupa ambil suplemen. Alhamdulillah, ambil suplemen bagi lebih berkesan. Bila cerita bab suplemen ini, memang dah jadi keperluan, sebab sekarang kita dah terdedah dengan radikal bebas, dengan makanan GMO, dan lagi makanan ringan dan sebagainya. Apapun, kalau nak tahu lagi, baca lagi tips kat bawah ini

  1. Senaman mudah dan pantas
  2. Suplemen minyak ikan yang bagus untuk pesakit strok


sihat makan epal


Jaga Permakanan

Hhaha, walaupun dah bersenam ambil suplemen, tapi tetap kena jaga makan minum. Kalau boleh kurangkanlah minum, lagi lagi minuman keras, berkabornat, gula tinggi. Jadi apa yang bagus, makanlah buah yang antioksidan. Tapi sekali sekala itu makan nak sedap. Takpa, janji yang kat atas tu mesti rajin buat, minum air banyak. Apa yang masuk kat badan kita, kita sendiri tentukan, sama ada nak sihat atau nak sakit. Hahha, cuba baca lagi kat bawah ni pasal makanan yang tak berapa sihat

  1. Bahaya minuman berkarbonat
  2. Kuih tinggi gula

malaysia sakit

Lawan KOLESTROL

Memang tak dapat dinafikan, kolestrol antara pembunuh , bukan pembunuh, tapi lebih kepada senjata yang membunuh. Dari serangan jantung hinggalah strok, kolestrol merosakan sistem badan kita. Paling teruk sekali kita ini memang tinggi kolestrol. Cerita ayah mertua saya ini, yang masuk IJN tu, bolehlah kita ambil ikhtibar sama-sama, jadi nak dapatkan kolestrol yang sihat, kenalah amalkan dua tips di atas.  Oklah baca lagi cerita best 

  1. Ayah mertua masuk IJN
  2. Makanan cegah kolestrol
  3. Kenapa kolestrol bahaya

makan cegah sakit

Cegah Sebelum Terlambat

Memang tak dapat dinafikan, cegalah sebelum terlambat. Jadi mulakan hidup sihat, semangat, semuanyan peringatan untuk saya dan wife dan jugak. Dari kami ikhlas dari blog Diet Diet Sihat untuk anda. Ceria ceria dengan gaya hidup SIHAT !!!!

No comments:

Post a Comment