Tips Penyusuan Eksklusif di Hospital Putrajaya

Masa nak bawa ainul nak cek up untuk bersalin Ariana Maryam, aku terdengar ceramah penyusuan, dekat lobi hospital. Memang bahasa dia mendatar, agak membosankan, tapi sebenarnya dalam bosan-bosan itu aku terfikir pulak, kenapalah kena bising-bising bagi tips pasal penyusuan ini.
Pengetahuan Tentang Susu Ibu

Sebenarnya susu ibu, lagi-lagi masa baby baru lahir, amatlah penting. Ramai anggap susu kuning lendir tu tak baik, tapi kolostrom ini sangat sangat istimewa, itulah antibodi yang diperlukan oleh bayi tersebut.  Jadi dulu, memang kesian sangat dengar orang yang takda ilmu tentang kolostrom ini, sangat-sangat rugi. Ilmu menentukan anak itu mempunyai khasiat yang cukup untuk dia membesar.

Banyak Faedah

Apapun ibu bersalin mesti tahu bila dah bersalin menyusukan anak, dapat membantu ibu itu sendiri nak kurangkan berat badan, ianya juga mampu sebagai natural family plannning yang bagus. Tapi dalam masa yang sama, boleh jimat beli susu formula.

Tips Penyusuan

Sekali lagi saya sarankan semua para ibu dapatkan tips penyusuan yang bagus, banyak juga di luar sana sudi berkongsi banyak tips  untuk mendapatkan susu yang banyak. Banyak juga tips yang lain, dalam blog ini.
  1. Tips untuk memulakan penyusuan susu ibu
  2. Sokongan suami yang sangat penting
  3. Makanan yang bagus untuk penyusuan yang efektifPost a Comment

0 Comments