Friday, January 9, 2015

Tips Menjaga Sendi

Alhamdulillah, hari ini nak share kat korang, beberapa tips terbaik nak jaga sendi. Memang banyak tips sebenarnya, kali ini saya akan cedok beberapa tips yang ada dalam blog Diet Diet Sihat. hahaha. memang best tips macam ini


sendi shaklee ajht


1. Baca Pasal Sakit Sendi

Sendi ini ada macam-macam, jadi nak jaga sendi , mestilah kena baca pasal sakit sendi, barulah pandai jaga, dan ada kesedaran pasal sendi.

2. Ambil Kalsium

Memang tak dinafikan, nak jaga sendi, sebenarnya kena ambil Kalsium juga, bagi tulang kuat, dan bagus untuk sendi jugak sebenarnya.

3. Ambil Minyak Ikan

Hahhaha, ini cerita baik punya, tapi memang sakit sendi, kena ambil minyak ikan, ini dapat meredakan keradangan, barulah sendi ok.

4. Kuruskan Badan

Hahaha, sendi pun tahu beban yang ditanggung, biasanya kalau badan dan besar sangat, baguslah turunkan badan, barulah sendi tak terjejas.

5. Baca Tentang Suplemen Untuk Sendi

Hahaha, jangan tak tahu, memang ada makanan tambahan khas untuk kesihatan sendi, cerita menarik ini ada kaitannya dengan AJK surau yang cool lagi macho.

6. Baca Pengalaman Orang Lain

hahaha, bagus baca kisah orang yang dah sembuh dari sakit sendi, mereka ni tentu tahu, dan rasa betapa peritnya nak atasi masalah sendi.



Cabaran 31 Hari Mencari Cinta

4. Sendi


2 comments:

  1. sendi pun kena jaga kan.. slalu dengar jaga tulang, jaga kulit :)

    dah masuk hari ke 9 tahun baru.
    selamat tahun baru 2015 :D

    ReplyDelete