Tuesday, January 13, 2015

Jaga Mak Ayah Kita Sebelum Mereka Jadi Pelakon Filem Seram !!!

Alhamdulillah, bila badan sihat, seronok kita tengok orang tua kita, dapat jalan-jalan, dan paling best tentu sekalikan dapat dukung cucu. Itulah perasaan gembira dapat lihat orang tua kita dapat dukung cucu, bawak pergi kedai, sebab tulang masih kuat dan badan masih sihat. 


tulang kuat


Bila Tak Dapat Berkebun ?

Hahahha, orang tua kita kat rumah tentu sekalikan nak buat kerja, ada ke orang tua yang suka duduk rumah main facebook 24 jam ? Memang lah diorang pun ada je layan fb, tapi nak ceritalah, orang tua zaman mereka, sebenarnya layan berkebun barulah best, pagi-pagi mereka dah layan berkebun, tulang masih kuat, jadi berpeluh itu badan jadi sihat .

Jangan Sampai Bosan 

Tapi kalau dah kuat tulang, memang jadi lemah, mulalah cari aktiviti lain, itu yang sampai layan fb, jadi bosan, kan bahaya itu, lama-lama, otak pun jadi tumpul, cucu datang pun tak terlayan, nak ke kita tengok orang tua kita sakit tulang, badan lembik, sampai tak boleh nak bergembira dan main dengan anak kita ? Lagi-lagi kita pulak yang selalu suruh mak bapak kita jagakan anak kita, sebab kita sibuk gila kerja ?

Nak Tengok Mak Bapak Kita Berlakon Filem Seram ?

Hahhaa, siapa sanggup ye tak ? Tapi itulah hakikatnya, bila dah sampai ke tua, kita pun tak jaga mak ayah kita, mulalah depa ini, jadi makin lama makin kerepot, jadilah nenek sibongkok tiga, badan bongkok, orang duk tengok kesianlah mak ayah kita. Apalah nasib anak, dah lah sibuk kerja, lepas itu pulak anak terbiar, duduk pulak dengan datok dan nenek dia yang macam filem klasik. Sanggup ke kita ?

Jaga Sebelum Terlambat !!!

Kalau rasa sayangkan mereka, apa kata kita bagi EXTRA kasih sayang. Hhahaha, memang tak dinafikan mereka ini semua makan ulam-ulaman, ayam daging tak makan, makan ikan. Hoo memanglah bagus, tapi nak bagus lagi, sebenarnya, ialah mereka kenalah ambil supplemen, barulah cukup.

  1. Kalsium - bagi tulang kuat, jangan sampai pulak mak bapak kita jadi hantu osteoporesis, itu yang jadi nenek-nenek sibongkook tiga
  2. Minyak Ikan - memang tadi dah makan minyak ikan, tapi nak lagi best, bagi lagi extra tulen minyak ikan, barulah badan jadi sihat.
  3. Polifenol - tambahan lagi, bagi supaya sel sel dapat dipulihkan, barulah dapat jadi sihat dan kuat, silap-silap awet muda, lagi, mak bapak kita ini ada yang ada penyakit kronik

Nak Biarkan Mak Ayah  Jadi Si Bongkok Tak ?

Sebelum terlambat, jangan biarkan mak ayah kita jadi si bongkok tiga, kita pun nak mereka sihat, nak mereka enjoy, boleh jalan-jalan, boleh dukung anak kita, kita pun seronok tengok mereka dapat dukung cucu sendiri. Betul tak ? Kalau rasa sayangkan mereka apa kata hubungi kami sekarang.

Malu Nak Tanya Kami ?

Kalau malu, apa kata klik je butang kat bawah ini, dapatkan terus makanan tambahan yang bagus untuk mak ayah korang secara online, memang terbaik. Kalau taknak mereka berlakon jadi nenek kebayan, mari kita jaga mereka dari sekarang.

NAK MAK AYAH ANDA SIHAT ? >> KLIK SINI

NAK HARGA LAGI MURAH DARI BIASA ? > > KLIK SINI

013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

5. Tulang

No comments:

Post a Comment