Pening Kepala Membawa Maut ?

Orang kata pening kepala ini biasa dalam kehidupan. Tapi, pening kepala ini jangan dibuat main cik kak semua. Bahaya woo, kalau tak dirawat, habis nanti. Oklah, kenapa pening kepala ini boleh jadi maut ? apa yang berlaku sebenarnya nih ? Hooo, teruklah kalau tak tengok betul-betul.sakit kepala


Pening Biasa- Biasa

Hahhaha, ada satu ketika, kalau badan penat, sakit, lemah, akan jadi pening biasa. Biasanya, badan kita ini akan menghantar satu signal kepada kita, hoo, maknanya badan kita ini perlukan rehat. Hoo, jadi pening kepala janganlah telah panadol, tapi check dulu apa yang tak kena. Jadi, kalau badan rasa lemah, boleh cuba telan benda ini.

Tak Cukup Tidur

Kalau tak cukup tidur, pun silap-silap kepala boleh jadi pening. hoo, kalau lambat, boleh jadi demam satu badan. Kenapa tak cukup tidur ? biasalah, malam-malam ada kerja tambahan, tengok bola, movie, kawan ajak keluar. Tapi, ada yang terlebih tidur pun, pening kepala , sebab apa ? Sebab kurang KALSIUM !!! Badan boleh jadi lemah, tak bertenaga dan lesu.

Sarapan Pagi Penting 

Hahaha, ada satu sebab lagi pening, ialah skip makan, skip waktu makan, biar perut berangin, boleh jadi pening kepala woo. Hooo, lain kali sarapan itu isi, perut sikit, hahaha berpada-pada dan jangan melampaui batas. Hoo, kalau terlebih makan, jadi mengantuk, gemuk pulak, hehehehe.

Darah TINGGI , STROK !!!

Apapun, jangan main -main sakit kepala yang dasyat, ada yang boleh jadi, itu petanda darah tinggi, saluran darah dekat otak ada problem. Hoo, itu yang boleh jadi strok, silap-silap kena masuk hospital, bahaya wooo.


Cabaran 31 Hari Mencari Cinta

10. Pening Kepala

Post a Comment

2 Comments