Garlic Complex

Bawang putih terkenal sebagai antibiotik semulajadi. Digunakan turun temurun sebagai bahan masakan seluruh dunia. Memakan bawang putih / garlic segar dapat mengelakkan dari penyakit berjangkit seperti selesema. Bawang putih / garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Dari sinilah asal bau garlic.


bawang putihManfaat Allicin Untuk Kesihatan Manusia

Allicin adalah sebatian yang berasat daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. Allicin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. Antara manfaat lain ialah:

 • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak 
 • Menormalkan keseimbangan lipoprotein 
 • Menurunkan tekanan darah 
 • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang 
 • Berfungsi sebagai anti-oksidan 
 • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi 
 • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air 
 • Bantu rawat asthma 

Kesihatan Jantung

Kesan positif bawang putih terhadap sistem peredaran darah tetah banyak diteliti dan dibuktikan bahawa ia baik untuk: 

 • Menurunkan tekanan darah
 • Menurunkan penggumpalan platlet
 • Menurunkan kadar serum trigliserida dan LDL-kolesterol (kolesterol jahat)
 • Meningkatkan serum HDL-kolesterol (kolesterol baik) dan fibrinotisis (mencegah penggumpalan darah.)
 • Merangsang produksi oksida nitrat pada lapisan dinding salur darah, untuk menjaga kelenturan satur darah.
 • Membantu mencegah arterioscterosis agar dapat mengurangkan risiko serangan jantung atau stroke.
 • Kajian menunjukkan, makan dua atau tiga ulas sehari bawang putih dapat mengurangkan risiko serangan jantung pada separuh pesakit jantung.
 • Menurut sebuah penyelidikan yang diterbitkan di Life Science, pesakit arteriosclerosis yang makan sehari i ml/kg ekstrak bawang putih setama 6 bulan, menunjukkan penurunan signifikan kandungan radikal bebas dalam darah.
 • Dianggap sebagai salah satu ubat untuk mati pucuk kerana ia melancarkan aliran darah ke seturuh tubuh.

Kanser

 • Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bawang putih dan bawang besar memiliki kesan untuk pencegahan kanser.
 • Kesan protektif bawang putih lebih besar daripada bawang merah, walaupun penggunaan bawang merah telah terbukti mengurangkan risiko kanser perut. 
 • Pada Oktober 2000, American Journal of Nutrition telah menulis bahawa orang yang mengambil bawang putih samada dimasak atau mentah secara teratur mempunyai risiko setengah lebih rendah untuk terdedah kepada kanser perut dan satu pertiga lebih rendah mengalami kanser usus besar berbanding orang yang tidak atau sedikit mengambil bawang putih.

Kelebihan Garlic Complex Shaklee

Dibuat daripada bawang putih premium, BEBAS racun perosak dan ditanam secara organik di Carlifornia, USA di waktu musim panas. Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpahaba utk memastikan pengekalan 100% Alicin aktif. Perisa herbanya terhasil dari 2 ekstrak herba (rosemary & spearmint). Mengandungi pelbagai vitamin E utk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesananya dalam tubuh kita. 2 tablet garlic Shaklee membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen = 2 ulas garlic segar.


9 Manfaat Garlic Complex Shaklee

 1. Mengandungi spearmint - meningkatkan fungsi jantung, sistem penghadaman.
 2. Antibiotik yang selamat dan semulajadi - selamat utk kegunaan jangka panjang utk tingkatkan sisitem imun, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
 3. Menghalang elergi - mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung sensitif, sinus, alergi, athma, selesema dan hepatitis
 4. Mempertingkatkan sistem penghadaman - formula uniknya mampu mengatasi masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik,ketidakhadaman. Juga mampu menentang bakteria H. pylori bakteria & menghalang ulser gastric.
 5. Stabilkan tekanan darah tinggi - kajian menunjukkan pengambilan 2 -4 tablet garlic akan menurunkan tekanan darah tinggi dengan 8 point.
 6. Detoksifikasi - garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yg akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel2 darah dari kemusnahan dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
 7. Turunkan kolesterol - menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan kebekuan darah, meningkatkan HDL, lindungi jantung danmenghalang strok dan penyakit koronari.
 8. Mencegah kanser - bantu mengelakkan dan merawat kanser dgn mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
 9. Stabilkan glukos - membantu stabilkan glukos dalam badan kita.

COD Area Shah Alam

Jom dapatkan sebotol garlic complex, memang terbaik, hubungi kami sekarang atau klik gambar dibawah untuk membuat pesanan secara online terus dari Shaklee Malaysia.
Post a Comment

0 Comments