Monday, August 3, 2015

7 Petua Turunkan Tekanan Darah

Selamat malam semua, update blog malam-malam ini ada ke orang baca ? Ada je, kalau korang search artikel ini. Hehhee, oklah, hari ini apa kata kita tengok beberapa petua bagus, kalau ada tekanan darah tinggi. Mesti nak turunkan ye tak, lagi-lagi raya ini, semua orang makan macam-macam, boleh tinggi tekanan, hahaha. Oklah jom baca sikit petua kat bawah ini.




1. Jangan Makan Garam

hahaha, tips apakah ini, ada orang kata makan garam banyak sangat tak bagus untuk kesihatan ? ye memang betul, bahaya garam ini, jadi elakkan makan dengan banyak.

2. Kawal Kolesterol 

Apapun, jangan lupa kawal makan kolesterol dalam badan ok ? banyak sangat ke , itu penyebab juga, bila salur darah dah sempit, jawabnya tekanan boleh jadi tinggi.

3. Beraya berpada-pada

hahahha, time raya ini, ingatlah sikit, bila makan tuh, kawal mana yang boleh, tapi sebab makan free, tuan rumah masak pulak sedap, jadi kita pun melantak makanan berminyak, pergh itu boleh jadi kolesterol, tak pasal-pasal darah tinggi.

4. Ambil masa bersantai

Apapun, jangan stress sangat bang, boleh jadi darah tinggi juga, Baca quran, rilek, solat, jaga diet, itu semua boleh membantu menurunkan darah tinggi.

5. Senaman selalu

ok, yang ni memang biasa, kena rajin bersenam, kalau malas sangat tahap cipan, apa kata korang rajin berjalan kaki, naik tangga masa kat ofis, bagus untuk badan dan jantung.

6. Kurangkan berat badan

Berat badan besor sangat, bahaya, kebarangkalian darah tinggi sangat tinggi. hahhaha, jadi, apa kata lepas raya ini, jangan sampai naik mendadak, itu pasal ada puasa 6, bagus nak detox balik rendang lemang ketupat kuih kacang dalam perut

7. Makan Supplement

ini jawapan paling ditunggu-tunggu oleh pihak penjual shaklee macam saya. oklah, nak rasa bestnya tekanan makin rendah, apa kata korang cuba produk yang kat bawah ini, memang best.

  1. Omega Guard - bagus untuk mengawal tekanan darah, peraliran darah, yang ni bagus kalau korang ambil minyak ikan, bila berat badan berkurang, boleh kurangkan tekanan darah.
  2. Garlic Complex - ini untuk para wanita, pengalaman ainul sendiri yang ada darah tinggi masa mengandung, cairkan darah sikit.
  3. Phytocol ST - ini bagus untuk kawal kolesterol dalam badan, jangan sampai saluran darah anda sempit, silap-silap sakit jantung atau strok
  4. Vivix - memang best kalau ada vivix, ini kena baca cerita mak Ainul Mustafa yang berjaya sihat walafiat dengan pengambilan vivix shaklee.

Order Sekarang

Tips kat atas tuh sikit je, banyak lagi tips lain, kalau google, tuh memang ada tips kevin zahri, dan ramai lagi pakar kesihatan, tapi jangan tak klik gambar di bawah kalau nak order, terbaik dari ladang kalau nak shaklee turunkan darah tinggi anda ok ?


penawar darah tinggi


Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com
http://www.facebook.com/DietDietSihat
http://jalanabadi172784.blogspot.com

No comments:

Post a Comment