Thursday, September 17, 2015

Business Umpama POKOK ?

Alhamdulillah, semakin lama buat shaklee, semakin seronok, dengan macam macam aktiviti yang kami sertai. Alhamdulillah, business makin lama makin berkembang, walaupun banyak cabaran dalam setiap jalan. Itu bukan bermakna kita akan terus down dan akhirnya berhenti. Semuanya perlu ingat pada prinsip business itu sendiri, ianya seperti pokok, oh pokok yang macam mane ye ?




Pokok yang diwarisi generasi demi generasi

Dulu dila pernah dengar cikgu cakap, resam orang tua, suka sangat tanam pokok, pokok bukan yang berbuah sekejap, tapi pokok yang lama, lambat hasil dia, macam pokok rambutan, pokok durian, dan macam-macam pokok lagi. Tapi apa yang menarik, orang yang tanam pokok itu mungkin tak sempat rasa buahnya, tapi anak cucunya akan menikmati hasilnya, memang best kan ? Biasalah orang sekarang mungkin tak pernah tahu kesusahan nak tanam pokok rambutan, durian, kelapa sawit, memang lama nak tunggu, tapi hasilnya memang dasyat.




Cara Mudah Buat Business Shaklee

Cara mudah nak business shaklee ialah ibarat sebuah pokok, korang kena jaga, tanam, siram, kena sabar, dia akan mengeluarkan hasil, tapi berapa lama, kita kena bersabar. Seperti video di atas, kuasa media sosial memang hebat, kita kena bantu anak cucu shaklee kita pula besarkan pokok mereka, dan lama kelamaan, pokok itu akan mengeluarkan hasilnya. Banyak cara je nak buat shaklee nih, tapi kesabaran nak tunggu hasil tu penting. Ada yang pokok naik cepat, tapi akar tak kuat, ada pokok yang lambat naik, tapi akarnye menjela-jela, mudah bertahan lama.


Rahsia Tahan Lama

Sebelum saya menutup kisah shaklee nih, apa kata kita dengar balik rahsia terbaik dari Haji Roslan tentang bagaimana nak bertahan lama dalam shaklee. Semoga video nih sangat bermanfaat kepada korang semua ok ? Jom kita tanam POKOK. Apapun nak baca lagi cerita best pasal business shaklee, jom tengok entry lain sebelum nih,


CABARAN KELAB BLOGGER JUTAWAN

2 comments:

  1. Sangat setuju dengan sharing ni.Busines Shaklee harus disemai,dibaja dan sentiasa disiram agar berbuah lebat.

    ReplyDelete