Tuesday, September 15, 2015

Sakit Mata ?

Bila bercerita pasal MATA, memang mata ni satu anugerah Allah yang memang terbaik, bayangkan, dengan mata, macam-macam boleh buat, tergoda kerana mata, jadi baik kerana mata, jaga mata macam dalam surah An-Nur. Banyak mata-mata sekarang, tapi bila nak dihuraikan pasal mata dalam blog nih, jom kita jenguk satu persatu artikel yang best pasal MATA.


mata hati


Kehebatan Mata Manusia

Memang mata manusia ni sangat hebat, walaupun takdalah setajam mata helang, tapi mata manusia nih penuh emosi, dedikasi, ilusi dan sebagainya. Nak dijadikan cerita, pasal mata nih, ianya boleh jadi macam-macam, sakit mata jadinya

  1. MATA LEBAM - cerita tentang mata lebam, mata hitam, eye-bag, ianya memang kena mengena dengan tahap kesihatan kita. Orang kata mata lebam ni tak cukup tidur, ye memang tak cukup vitamin pun boleh, tak sihatlah kiranya, nak vitamin extra, kena baca artikel pasal mata lebam nih.
  2. RABUN WARNA - memang sukar nak disangkal lagi, rabun warna memang sukar nak diubati, ianya perlukan latihan ketekunan, dan memang sukar nak drive, lagi lagi yang rabun warna, tak boleh bezakan hijau dan merah, ish ish ish.
  3. VITAMIN MATA - shaklee ada keluarkan satu vitamin baik punya, hahaha, ini dia Carotomax, memang sumber vitamin A terbaik keluaran shaklee, bagus untuk mata, antibodi, dan macam-macam lagi, so jangan lupa beli satu, share dengan kengkawan.
  4. MATA BERHABUK RUMAH SEPAH - sakit mata tengok rumah sepah ? pinggan mangkuk tak cuci ? kotor sana sini ? sebab tuh kena pakai Basic-H, hahah pencuci serba guna, memang terbaik, so, boleh kurangkan habuk yang akan memasuki mata suami atau anak-anak anda.
  5. JUS SIHAT UNTUK MATA - yang ni sudah semestinya jus lobak, memang orang suka carrot susu, order kat kedai, ada yang selalu minum, boleh pulihkan rabun. Memang hebat khasiat lobak, kalau nak lagi best, hantarlah satu ke rumah saya ok ?
  6. HODOH KERANA MATA - memang manusia sukakan benda yang cantik-cantik. Mata menentukan, tapi jangan sampai buta hati, mata yang biasa tak dapat melihat keindahan yang tersirat dan tersembunyi yang banyak maknanya. Jadi cerita buat marketing instagram ni memang kena pandai tengoklah, semuanya nak memuaskan mata.
  7. CAHAYA MATA - yang ni pulak bukan mata, tapi cahaya mata, oh bestnya dapat anak, apa rahsia dia ? selain amalkan tips tips terbaik dalam blog nih, kenalah ambil set kesuburan, set mengandung, set berpantang dan juga set kurus.
  8. MATA WANG - hahaha yang ni kalau rasa nak buat duit, nak dapat banyak mata , nak melancong, nak income besar, kenalah join business shaklee, terbaik punya.
  9. MATA GATAL TENGOK BINI ORANG - cerita pasal sebab-sebab suami yang cepat curang dan sebagainya, oklah ni baca kat sini, ok, tuh hanya pendapat je. ok ?
  10. CUCI MATA JALAN-JALAN - yang ni memang best, sebab dapat jalan-jalan pergi US tahun lepas, boss sayalah tuh, hahahah, jalan jalan tengok los angeles, san francisco, ofis shaklee, dan macam-macam lagi.
  11. KHASIAT MATAHARI - ni pun mata jugak, mata yang bagus untuk korang dapatkan vitamin D, penting sebab vitamin ni bagi badan cergas, 
Oklah, tu jelah dulu cerita pasal MATA, banyak lagi nak distorykan pasal mata, tapi biasalah, mata tak mengizinkan sebab mengantuk, ok ? jadi kita layan ostematrix sebelum tidur, lagi bagus, ok selamat malam semua.

CABARAN KELAB BLOGGER JUTAWAN

blog buat duit

3 comments:

  1. Cuci mata nak dapat duit tu yang tak tahan....

    ReplyDelete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini HERI SANTOSO seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI SALEH di 0853-95881177 Untuk yg di luar indon telefon di +6285395881177, Atau KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

    ReplyDelete