Kos IVF Di Malaysia Untuk Pasangan Yang Ingin Dapatkan Zuriat

Anak adalah anugerah yang tidak ternilai kepada pasangan suami isteri kerana kehadiran mereka menambat kasih sayang dan mewarisi keturunan. Namun tidak semua pasangan suami isteri dianugerahkan dengan cahaya mata walaupun pelbagai diusahakan dilakukan dan begitu banyak belanja dikeluarkan untuk rawatan.


masalah kesuburan

Secara amnya, kira-kira 10 hingga 15 peratus pasangan yang telah berkahwin di negara ini menghadapi kesukaran mendapatkan zuriat disebabkan masalah kesuburan.

Malah dianggarkan kira-kira 15 peratus kes baru yang datang untuk mendapatkan rawatan di klinik-klinik ginekologi di seluruh negara adalah berkaitan masalah itu.

Sebanyak 40 peratus daripada mereka memerlukan rawatan menggunakan teknik reproduktif bantuan (ART) iaitu merangkumi Superovulation and Intrauterina Insemination (IUI), In- Vitro Fertilisation (IVF) dan Intracytoplasmic Spem Injection (ICSI).

Begitupun, tidak ramai menyedari Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini, telah mempunyai pusat rawatan ini yang mula beroperasi pada 2009.

Ia suatu pusat yang sangat baru usianya namun telah mulai menunjukkan kadar kejayaan membanggakan bagi membantu pasangan suami isteri menggapai impian mereka.

Klinik Reproduktif HSNZ melalui kaedah IVF atau lebih dikenali sebagai kaedah bayi tabung uji kini berjaya meningkatkan kadar kejayaan mengandung kepada 35 peratus berbanding hanya 15 peratus ketika ia diperkenalkan pada 2009.

Katanya, kejayaan HSNZ dalam menghasilkan bayi tabung uji sehingga tahap itu amat membanggakan memandangkan kebanyakan pusat perubatan pakar yang lebih lama dalam bidang itu hanya mencatat pencapaian 40 peratus. Kaedah persenyawaan dalam tabung uji adalah dengan menyatukan benih ibu dan benih bapa dan kemudian dimasukkan semula ke dalam rahim ibu.
Anggaran kos lebih rendah sekitar RM3,000 hingga RM5,000 berbanding hospital swasta antara RM15,000 hingga RM250,000.

Dipetik dari Utusan Melayu (M) Bhdvivix kesuburanAdakah Anda Mencari Tips Cepat Hamil

Kalau kita google, kita akan jumpa bermacam-macam petua cepat hamil. Tapi adakah petua-petua tersebut terbukti selamat dan berkesan ? Bagaimana pasangan ini berjaya hamil tanpa melakukan IVF dan jimat sehingga puluhan ribu ringgit


Rasa bersalah pulak bila tak kongsi mengenai produk promo bulan ni iaitu > VIVIX

Vivix ni antara supplement Shaklee yang jadi fav nana forever and ever,. Sebabnya ofcourse Vivix dah banyak beri kesan pada kesihatan nana dan keluarga.

Buat diri nana sendiri, seperti semua sedia maklum, nana sendiri sudah berkahwin hampir 3 tahun tetapi belum dikumiakan zuriat.. Dan nana diberi satu tips oleh seorang rakan dalam Shaklee untuk amalkan Vivix secara konsisten dengan dose tertentu untuk tujuan memperbaiki sel tubuh badan supaya bila sel badan sihat, organ sihat (rahim sihat) dan seterusnya InshaAllah mudah untuk conceive.

Dan Alhamdulillah, setelah beberapa lama amalkan Vivix secara konsisten,

Thats why untuk customer nana yang sedang cuba untuk hamil, nana sentiasa kongsikan akan kebaikan Vivix ini untuk kesuburan..

Kerana ianya bertindak untuk memperbaiki sel dan DNA badan kita. Bila sel sihat, organ pun sihat.. Dan InshaAllah lebih tinggi peluang untuk hamil..

Bagi nana, ikhtiar dengan Vivix jauh lebih murah berbanding rawatan kesuburan seperti IUI, IVF dan sebagainya.

Biarlah kjta usaha yang terbaik untuk mendapat zuriat sebagai tanda kita sendlri bersedia menerima tanggungjawab dan amanah Allah ni..

Untuk mereka yang masih menanti kehadiran zuriat, cubalah ikhtiar dengan Vivix..InshaAllah dengan izin Allah, tak lama lagi anda juga bakal terima khabar gembira ini.. InshaAllah aminn..


Harga VIVIX RM503.50 

Promosi Februari ini anda boleh jimat sehingga RM290

Rugi tak Beli SEKARANG !!!

KLIK SINI UNTUK ORDER ONLINE

Hubungi

Ainul Mustafa 
Certified Product Trainer Shaklee

SMS/WHATSAPP

013-3612717 atau 016-3944294

email ; ainulfadzilah@gmail.com

Post a Comment

4 Comments

 1. pancut kat dalam, bukan pancut kat luar, tu sebab tak dapat anak! itu pun nak kena ajar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. anda pasti? bukan semua orang begitu ye. sila banyakkan membaca.

   Delete
  2. Anonymous FEB 7 nampaknya kurang ajar.

   Delete