Suami Suka Berdengkur ? WAJIB Baca Ini Kalau Sayang Suami

Anda mungkin berfikir berdengkur sebagai kadang-kadang menjengkelkan atau memalukan, kesan sampingan daripada tidur. Tetapi sebelum anda menolak berdengkur anda sebagai apa-apa yang luar biasa, pertimbangkan ini:

Orang yang berdengkur adalah disebabkan oleh apnea tidur yang teruk mempunyai peluang 40 peratus lebih besar mati awal daripada orang biasa. Ini kerana gangguan tidur ini adalah berkaitan dengan pelbagai masalah kesihatan, penyakit jantung kepada kemurungan Pakar Perubatan Karl Doghramji, MD, pengarah perubatan pusat tidur Thomas Jefferson University dan Hospital di Philadelphia.


Masalah Kesihatan Yang Mungkin Anda Hadapi Akibar Dengkuran Yang Teruk



stroke


Analisa data kesihatan dari satu kajian tidur mendapati bahawa berdengkur adalah berkaitan dengan risiko karotid aterosklerosis - penyempitan arteri di leher disebabkan oleh deposit lemak yang dikenali sebagai plak - dan hasilnya, strok. 

Ringkasnya, lebih kuat dan lebih lama anda berdengkur setiap malam, risiko jangka panjang anda yang lebih besar untuk strok. 

Lindungi diri anda dengan mendapatkan bantuan untuk berdengkur, terutamanya jika anda mengalami rasa mengantuk siang hari, jika pasangan anda berkata pernafasan anda berhenti dalam tidur anda (kedua-dua tanda-tanda apnea tidur), atau jika anda mempunyai masalah kesihatan yang lain, seperti tekanan darah tinggi.


Penyakit jantung

"Kita tahu bahawa apnea tidur dikaitkan dengan masalah kardiovaskular, seperti tekanan darah tinggi dan penyakit arteri koronari, akhirnya membawa kepada serangan jantung mungkin," Menurut  Dr Doghramji Pengarah Perubatan Pusat Tidur Thomas Jefferson University dan Hospital di Philadelphia

Malah, data menunjukkan bahawa orang-orang dengan apnea tidur adalah dua kali lebih berkemungkinan untuk mempunyai serangan maut  penyakit jantung dan serangan jantung secara tiba tiba

Rawatan untuk gangguan tidur ini adalah berkesan: Kajian klinikal juga menunjukkan bahawa merawat apnea tidur dengan tekanan saluran udara positif berterusan (CPAP) mengurangkan risiko penyakit jantung anda yang orang tanpa apnea tidur .


Kesihatan Mental


Dengkuran tidur boleh menjejaskan mental kesejahteraan anda, yang membawa kepada isu-isu dari sifat mudah tersinggung kekurangan tidur untuk kemurungan yang serius.

Satu kajian baru-baru ini 74 pengdengkur menunjukkan bahawa mereka mengantuk pada waktu siang lebih besar peluang mereka juga mempunyai kebarangkalian kemurungan atau keresahan gejala.


Sakit kepala


Adakah anda sering bangun dengan sakit kepala? Menurut kajian 268 orang yang berada snorers biasa, penyelidik mendapati mereka sering hadapi sakit kepala pagi yang kerap dan gangguan tidur termasuk insomnia dan apnea tidur. 


Kepuasan seksual kurang


Satu kajian ke atas 827 lelaki yang lebih tua mendapati bahawa lebih banyak dan lebih kuat mereka berdengkur, semakin besar kemungkinan mereka mempunyai kepuasan seksual yang lebih rendah  

Ramai orang yang begitu terjejas oleh dengkuran mereka dan mereka tidak mempunyai keinginan untuk melakukan hubungan intim dengan pasangan mereka,


Komplikasi janin


Berdengkur semasa trimester terakhir kehamilan biasanya disebabkan oleh pertambahan berat badan. Yang lebih membimbangkan  adalah bahawa dengkuran ini juga disertai dengan peningkatan risiko untuk komplikasi janin. 


VITAMIN MEMBANTU MASALAH DENGKUR ANDA AGAR PASANGAN ANDA DAPAT TIDUR LENA


 Omega Guard (90biji - RM144.00)






Omega guard juga baik untuk minimakan masalah dengkur anda.

Omega guard membekalkan asid lemak omega-3 EPA dan DHA dari minyak ikan terbaik di dunia.
Mngurangkan risiko penyakit jantung koronari, merendahkan kolesterol, mencegah penyakit saluran darah dan strok.

Walaupun kadang-kadang berdengkur kelihatan remeh tapi sebaiknya rawatlah sebelum terlambat. Jangan biarkan hidup anda diselubungi keletihan dan malam2 anda kehilangan kehangatannya.


Testimonial Tak sampai 1 bulan Makan Omega Guard Dengkur Sudah Berkurang







wanita ini juga ada masalah tidur berdengkur walaupun masih muda




Atasi masalah dengkur ini. Jangan anggap ianya remeh sehingga menggugat kesihatan dan keharmonian rumahtangga anda


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar



AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Comments

  1. Kadang-kadang kita tak perasan bila masa kita tidur berdengkur. Ingat laki je kuat berdengkur, perempuan pun sama ye.

    ReplyDelete
  2. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

    ReplyDelete
  3. adoi..tah pape la blog ni..asal sembang kesihatan mesti beli produk israel...

    http://www.freevitamin.my/2014/08/cerita-shaklee-sokong-israel-betul-ke.html#.WCP9SdR969J

    ReplyDelete
  4. nk kurus pon kena kuar beribu ringgit...

    vit e dah 150+
    omega dah 140+
    vivix tah berapa plak..pastu kna bli 6bln bru nmpk kesan...

    jd org kaya jela bleh bli ubat ni

    ReplyDelete
  5. Saya bagi dtx kat husband once time ago.. Bagi tu sebab isu lain, tup2 masalah dengkur dia pun berkurangan

    ReplyDelete
  6. Tak sangka dengkuran ni rupanya boleh berkaitan dgn penyakit lain pulak kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tidur Lambat Punca Hati Cepat Rosak

Senggugut Teruk Rupanya Ada Ketumbuhan Rahim