Cara Mudah Bantu Suami Berhenti Merokok


Apa itu Ketagihan Nikotin


Nikotin adalah bahan yang disedut daripada tembakau dalam rokok. Ia masuk ke dalam aliran darah dan merangsang otak. Kebanyakan perokok tetap yang ketagih kepada nikotin.

Jika anda seorang perokok tetap, apabila tahap darah nikotin jatuh, anda biasanya akan mengalami gejala seperti keresahan, peningkatan selera makan, tidak boleh menumpukan perhatian, cepat marah, pening, sembelit.

Gejala-gejala ini bermula dalam tempoh beberapa jam selepas meroko. Jika mereka tidak puas, ,mereka akan merokok lagi.dan gejala menjadi lebih teruk. Jika anda tidak merokok lagi, puncak gejala selepas kira-kira 24 jam dan kemudian beransur-ansur mengurangkan lebih kira-kira 2-4 minggu.

Kira-kira 2 dalam 3 perokok mahu berhenti merokok tetapi, tanpa bantuan, ramai yang gagal untuk berjaya. Sebab utama mengapa begitu sedikit perokok berjaya, walaupun mereka mahu berhenti merokok, kerana ketagihan nikotin yang kuat dan sukar untuk memecahkan. Ini adalah di mana terapi penggantian nikotin (NRT) boleh membantu.


Dalam terapi penggantian nikotin, perokok akan diberikan nikotin dalam dos yang kecil bagi menggantikan nikotin yang diperolehi daripada rokok. Dalam kebanyakan kes, proses berhenti merokok melalui kaedah ini akan menyebabkan withdrawal symptoms. Sistem saraf perokok sudah biasa berfungsi dengan nikotin. Apabila perokok berhenti merokok, pengambilan nikotin yang berkurangan akan mengganggu keseimbangan sistem saraf pusat. Ia berlaku kerana badan perokok tersebut sedang berusaha untuk menyesuaikan diri dengan hidup tanpa nikotin, sedangkan dalam DNA masih mengandungi nikotin tersebut


Vivix Merupakan Terapi Berhenti Merokok Yang Bebas Nikotin dan Berkesan Untuk Berhenti Merokok dan Menyihatkan Badan


Vivix mendetoxkan nikotin dari dalam darah, organ, otak, dan tempat lain. Bila nikotin berkurangan, rasa ketagih pada nikotin pun hilang.

Orang merokok merasakan satu perasaan bila dia menghisap rokok. Sebab itu bila dia berhenti merokok, otak dia rasa lain macam dan memanggil-manggil untuk dia merokok balik bagi mendapatkan semula perasaan itu. Vivix boleh memberikan perasaan tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.

Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal sememangnya teruk, sebab itu orang yang berhenti merokok secara tiba-tiba, dia kena macam-macam penyakit. Senang cakap, badan 'terkejut' dengan keadaan yang dia tidak biasa (tiada sumber nikotin dalam badan). Insya-Allah dgn Vivix boleh redakan kejutan tu.


Jom bantu suami anda berhenti merokok dengan cara yang mudah dan kesihatan suami anda makin sihat, cergas dan ceria.

Jika anda sayangkan suami anda, mahu dia lebih sihat jom beli vivix


Sayangi diri sendiri dan keluarga .. Bertindak sekarang sebelum terlewat.


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, BangsarAinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

0 Comments