Saturday, March 5, 2016

Mandi lewat malam menyebabkan masalah paru-paru berair?

Adakah mandi lewat malam menyebabkan masalah paru-paru berair?


Ia tidak kira bila atau di mana anda mandi. Bakteria dan virus mungkin berada di mana-mana.Atypical mycobacteria hidup di dalam air paip. Bakteria ini tahan pada klorin. Orang-orang tertentu seperti perokok dan warga tua di mana tahap antibodinya lebih lemah senang menerima kehadiran bakteria ini ke dalam paru-paru. Majoriti besar orang tidak menghadapi masalah untuk mandi pada bila-bila masa, pada apa-apa suhu. Jadi tidak ada masalah untuk mandi lewat malam.Nikmati mandi anda!




Radang paru-paru atau paru-paru berair atau pneumonia adalah jangkitan paru-paru yang boleh menyebabkan batuk, demam dan masalah sukar bernafas. Apa yang menyebabkan radang paru-paru ini?


Radang paru-paru
selalu bermula apabila anda menyedut kuman ke dalam paru-paru anda. Mempunyai penyakit jangka panjang atau kronik, seperti asma, penyakit jantung, kanser atau kencing manis menjadikan anda lebih cenderung mendapat radang paru-paru.

Tanda-tanda

– Batuk berkahak atau mungkin disertai dengan darah
– Demam
– Sesak nafas
– Menggigil, mungkin sekali atau kerap
– Sakit dada
– Rasa letih
– Loya dan muntah
– Cirit birit

SUMBER (Zakikhan.net)



TESTIMONI PRODUK SHAKLEE BANTU KESIHATAN PESAKIT PNEUMONIA (PARU-PARU BERAIR @ RADANG PARU-PARU)


Selain rawatan pihak hospital, tubuh pesakit pneumonia sangat memerlukan sokongan nutrisi yang baik dan cukup untuk membantu melawan penyakit ini. Jadi pemakanan sihat sangat penting.

Pengambilan suplemen anti-radang yang bersesuaian jenis dan dosnya juga insyaAllah dapat membantu menyokong kesihatan mereka supaya cepat sembuh.

Ini jugalah yang diikhtiarkan oleh Puan Nina @HealthyBeautyCempaka Putih apabila bapa beliau telah diserang penyakit paru-paru berair (pneumonia) pada pertengahan Mei lepas. Puan Nina telah memberikan beberapa jenis suplemen Shaklee untuk redakan penyakit paru-paru berair (pneumonia) dengan cepat, iaitu :




VIVIX
: Suplemen antioksidan Shaklee yang sangat pekat (tanpa gula tambahan), bagi melindungi sel-sel badan daripada rosak atau mengalami keradangan. Kandungan Resveratrol di dalamnya juga dibuktikan mampu membantu membaikpulih sel dari dalam.




NutriFeron : Suplemen penguat antibodi badan (immune booster) Shaklee daripada herba terpilih. Ia boleh merangsang pengeluaran interferon yang sangat penting dalam mempertahankan tubuh kita daripada serangan penyakit.





Garlic : Suplemen bawang putih Shaklee dengan pelbagai khasiat untuk kesihatan dan bermanfaat sebagai antibiotik semulajadi serta penguat antibodi (immune booster). Ia tidak berbau busuk dan sangat mudah diambil atau dibawa ke mana-mana.



OmegaGuard : Suplemen minyak ikan Shaklee yang tulen dan bebas bahan toksik. Kandungan asid lemak Omega-3 di dalamnya membantu melawan keradangan, memelihara kesihatan menyeluruh dan baik untuk melegakan masalah berkaitan paru-paru.




Vita-C Plus : Suplemen vitamin C semulajadi yang penting untuk melawan keradangan dan membantu menguatkan sistem imun badan. Dilengkapkan dengan co-factor bioflavonoid untuk penyerapan dan fungsi optimum oleh badan, bukan sekadar asid askorbik.


Di bawah adalah perkongsian Puan Nina mengenai bapa beliau,








18/05 – Dapat berita abah warded wad 8 di Hospital Pakar Sultanah Fatimah Muar sebab batuk kering & demam x henti2… padahal abah x merokok…apatah lagi minum arak… hati anak mana yang x risau bila dapat berita macam tu… kena lak anak2 tengah exam… tahankan hati jer nak terus berdezup balik muar… dari JB call hospital muar & dimaklumkan abah suspected PNEUMONIA… luluh rasa hati nie… airmata jangan cakap laaaa… dah macam air hujan…

19/05 – Call henpon abah & abah cakap masih x tau lagi result doctor… jantung, ambik darah, tibi, x-ray & sebagainya semua dah buat… just tunggu result… abah masih lagi batuk kering & demam… kata abah kepala pening & x bole bukak mata sebab tengok semua berpusing2…

20/05 – Dari wad 8 abah berpindah ke wad 2 (mcm wad kuarantin jer)… abah kata doktor cakap PARU-PARU ABAH DAH PARAH & terpaksa dipindahkan wad yang jauh dari org ramai… doc kata kemungkinan berminggu2 abah kat hospital untuk reduce kan kuman kat paru-paru abah…

21/05 – dapatkan nasihat & suggestion produk Shaklee dari Master Danieal Daniel Loo & Master Dr. Desmond… 2 botol Vivix utk 6 hari, 2 kotak Nutriferon, Vitamin C, Garlic & Omega untuk abah… tunggu anak2 habis periksa terus ambik anak bawak balik… sebelum balik muar, singgah rumah ayah mertua dulu coz ayah pun x sehat… pukul 10 malam terus berdezup balik muar… hantar anak2 rumah mak… tepat 12.30 malam sampai hospital muar & terus masuk tengok abah terbaring kat atas katil… sebelum tu dah siap2kan Vivix bancuh dlm botol… kejutkan abah & sembunyi2 suruh abah habiskan air vivix… minum skali dengan nutriferon… abah kata sedap tapi kelat… pukul 2 pagi baru balik umah mak…

22/05 – melawat abah kat hospital… dah siapkan air vivix gak untuk abah dari rumah… bagi abah minum vivix + nutriferon + vita c + garlic + omega… abah mengadu minum vivix malam tadi asyik nak membuang jer… bagus la tu…buang toxin… tengah duduk berbual ngan abah, tiba2 abah batuk kuat & keluar seketul kahak yg banyak & pekat… abah kata selalunya batuk x ada kahak…aritu batuk keluar kahak mcm tu… nurse yang check bagitau demam abah dah kebah…
10 malam anak2 dah tdo ingatkan nak pegi hospital tengok abah lg, abah bagitau dah bole discharge… pukul 12 malam abah discharge dari hospital…

23/05 – ptg abah dah bawak motor tengok kedai makan abah… pastu masuk kebun tgk pokok buah2an, ayam, itik, angsa, merak & arnab kesayangan abah…

Syukur Alhamdulillah, doa kami termakbul & usaha kami berhasil bila tengok abah kembali sihat & bole pusing2 kebun…

KESIMPULANNYA kat sini, DOA + UBAT DOKTOR + PRODUK SHAKLEE = PNEUMONIA BERANSUR PULIH.



Promosi untuk VIVIX Sahaja 




Testimonial Pesakit Paru paru berair Yang Hanya Menganbil VIVIX Sahaja






Bagaimana mahu membeli vitamin ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VITAMIN PARU PARU BERAIR  ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran mengambil masa 2-3 hari




Cara 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar



AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


No comments:

Post a Comment