Tuesday, June 21, 2016

Selamat Ke Makan Shaklee ?

Saya bersama orang yang dah lama makan shaklee , haji Roslan Ghazali, sewaktu ini kami berlakon teknik coaching menggunakan KOMIK, hahaha, katanya baca komik ni bagus, melukis lagilah bagus, banyak duit dapat. Tapi bukan aku nak cerita pasal komik, tapi cerita pasal megadose vitamin shaklee.


shaklee selamat

Makan Banyak Dari Biasa ?

kalau aku cerita, baru berapa tahun je aku makan, tak sesuai nak cerita, tapi orang depan aku nih yang meyakinkan aku, kalau nak badan sedap, badan sihat, kena cuba teknik megadose. Kenapa megadose ? ye aku buat sedikit kajian, kita ini kalau orang biasa, mungkin makan sikit pun dah cukup. Cuba korang bayangkan orang yang badan besar, badan lemah, selalu terdedah kepada radiasi, radikal bebas, mereka ini perlukan vitamin lebih.

Nak lagi best, cerita pasal kak Rusimah, dia lagilah buat Ascorbic Detox, amalkan makan vitamin C, 15 biji sehari selama 3 hari. Memang gile detoxlah jawabnya. Ada lagi pulak amalkan Detox VIVIX . Bayangkan ko boleh telan 7 botol vivix dalam masa 2 minnggu, perut memang rasa lain weih.

Itu lagi ditambah dengan cerita Master yang makan vitamin banyak gile sekali telan je, dia pun sampai sekarang hidup lagi, muka bersih sihat, tapi nak amalkan ini vitamin Shaklee je, 


Dr Shaklee Merawat Kanser Dengan Permakanan ?

Itu lagi teknik heavy supplementation oleh pengasasnya sendiri iaitu Dr Forrest C Shaklee. Dia ini masa muda dr cakap dia ada kanser, kena potong tangan. Tapi Dr Shaklee yakin, dengan amalan vitamin yang banyak, sambil diikuti amalan "eat clean" dan duduk dikawasan perkampungan, akhirnya dia bebas dari kanser. 

Itulah trademark shaklee Always Green, Always Safe, Always Works. Falsafah Dr Shaklee ialah dengan melihat kehebatan Alam , dan duduk bersama "alam semulajadi", barulah badan sihat.

Tapi ada satu master, dia tanya saya, "Rambut you panjang memang Curly ye " Saya jawab, "Always nature, Always works, Always Hensem"

No comments:

Post a Comment