Tuesday, August 9, 2016

Cara Mudah Mengecilkan Fibroid

Fibroid adalah sejenis ketumbuhan yang berasal dari tisu pada rahim. Apabila ia membesar. fibroid boleh memberikan pelbagai masalah kepada wanita seperti. menghimpit pundi kencing. mengalami haid yang banyak. sakit samasa haid dan sakit semasa bersama dan sebagainya. Ia boleh tumbuh sehingga sebesar biji bola tapi ia bukan sejenis kanser. 


kecilkan fibroid dengan vivix shaklee

80% wanita yang mengidap fibroid tidak mempunyai sebarang gejala. Tumbesaran fibroid bergantung sepenuhnya kepada hormon estrogen yang dirembeskan dengan banyak selepas datang haid.  Fibroid adalah di antara punca utama Histerektomi iaitu pembedahan buang rahim.

Mengimbangi hormon adalah satu bahagian penting dalam bagaimana untuk menghilangkan fibroid tanpa pembedahan. Terdapat makanan yang boleh menyebabkan pengeluaran berlebihan estrogen dan sebaliknya. ada makanan yang boleh membantu mencegah keadaan dominan estrogen.

FAKTA MENGENAI FIBROID

 1. Set jenis tumbuhan daging yang berasal dari otot rahim dan ia merupakan ketumbuhan yang sering melanda wanita. 
 2. Tidak menimbulkan apa-apa simptom atau gejala. Malah ada yang tidak menyedari kehadiran fibroid di dalam rahim mereka. 
 3. Punca bagi penyakit ini adalah tidak diketahui. 
 4. Sinonim dengan wanita yang mengalami masalah kesuburan. 
 5. Tumbuh sama ada satu biji besar atau beberapa biji kecil tetapi dalam bilangan yang banyak dan boleh membesar sehingga saiz sebiji tembikai.
 6. Wanita yang berkulit gelap, wanita yang didatangi haid awal, gemar memakan daging merah, kurang makan sayur serta buah-buahan , merokok dan mengambil minuman keras mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat fibroid. 
 7. Gejala fibroid ialah gangguan haid iaitu mengalami darah haid yang banyak dengan ketul darah, senggugut yang teruk, menekan pundi kencing sehingga menyebabkan kekerapan kencing bertambah. 
 8. Kaedah paling efektif untuk mengenalpasti masalah fibroid adalah dengan menggunakan ultrasound. 
 9. Ketidak seimbangan hormon mempengaruhi pertumbuhan fibroid. Hormon estorgen yang berlebihan akan menyebabkan fibroid itu membesar. 
 10. Bukan semua fibroid yang dikesan melalui ultrasound perlu diberi rawatan. Jika tiada sebarang gejala, fibroid tersebut boleh dirawat melalui kaedah konvensional. 
 11. Jika fibroid menunjukkan gejala bahaya seperti pendarahan yang banyak dan buah pinggang yang membengkak, rawatan susulan perlukan dilakukan dengan segera bagi mengeluarkan fibroid tersebut. 
 12. Sekiranya wanita itu berusia lebih daripada 45 tahun atau kurang tetapi telah menamatkan keluarga, selalunya dinasihatkan untuk membuat 'hysterectomy' (buang rahim) kerana ia akan memberi rawatan yang kekal. Jika wanita tersebut masih muda dan masih aktif untuk hamil, dinasihatkan untuk Imyomectomy(buang fibroid sahaja).

KECILKAN FIBROID DENGAN VIVIX SHAKLEE

 1. la adalah sel renewal dan dna renewal. Apabila sel dan dna kita diperbaharui, semakin hari, sel asas badan akan menjadi semakin muda. Umum mengetahui bahawa pada usia muda, badan kita mempunyai daya tahan yang lebih kuat berbanding pada usia tua. Lagi muda sel badan kita, lagi kuat kita melawan fibroid dan menghalang pertumbuhan semula fibroid. 
 2. la membantu menstabilkan hormon. Hormon yang stabil membantu fibroid mengecut dengan cepat. 
 3. lanya adalah antioksida yang membantu menyerang ketumbuhan yang pelik didalam badan, termasuk fibroid. Dengan pengambilan konsisten, ia juga menghalang pertumbuhan semula fibroid.
sumber: vitaminsaya

BELI VIVIX SHAKLEE ?

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

No comments:

Post a Comment