Putihkan Kulit Muka Dengan Serum Organik Tanpa Bahan Kimia

Di pasaran terlalu banyak serum untuk putihkan kulit. malah ada yang menjanjikan dapat memutihkan kulit muka dalam masa beberapa jam sahaja. Betul kah ianya berkesan? Kesan yang terlalu cepat tidak kah ianya membawa bahaya? selalunya apabila kesan yang terlalu cepat maka banyak la bahan kimia yang terdapat dalam product itu.
Umumnya sel-sel kulit mampu melakukan regenerasinya sendiri. Namun, seiring dengan pertambahan usia, prosesnya jadi lambat. Untuk mempercepatkan proses regenerasi agar kulit tetap lembab berseri, anda perlu memakai serum wajah secara rutin.


Tetapi tidak ramai wanita yang menggunakan serum, memandangkan harga serum ini rata-ratanya lebih mahal jika dibandingkan dengan produk rawatan kulit lain.

Tapi tahukah anda, walaupun agak mahal tetapi manfaatnya lebih bagus daripada moisturizer. Serum mempunyai daya kerja lebih kuat kerana testur bahannya lebih cepat meresap dan membantu meningkatkan produsi kolagen pada kulit wajah.

Selain itu, kandungan moisturizer berguna untuk melembabkan bahagian luar kulit. Manakala tugas serum bukan di permukaan, sebaliknya lapisan kulit yang lebih dalam.


Pemakaian serum wajah secara rutin juga lambat laun akan membuatkan wajah jadi lebih lembab, menghaluskan tekstur kulit dan menyamarkan noda-noda hitam pada wajah. Bahkan tanda-tanda penuaan pada wajah pun secara perlahan-lahan akan pudar.

Tahukah anda kebanyakkan product serum di Malaysia mengandungi bahan kimia bahaya iatu Hydroquinon


Di Malaysia, Kementerian Kesihatan mengariskan hanya Hydroquinone 2 % ataupun Hydroquinone 4% sahaja boleh digunakan.

Tetapi yang kandungan 4% terlalu tinggi dah dan perlu atas arahan doktor sahaja.

Cara untuk tahu samada skincare/komestik anda mengandungi hydroquinone adalah perubahan kulit dalam masa 4-6minggu. Kulit akan nampak putih tetapi rasa pedih kemerahan apabila terkena cahaya matahari.

Itu memang mengandungi hyroquinone yang tinggi.

Ada pengguna terpaksa menggunakan secara berterusan untuk elak kulit semakin teruk walaupun ada mengelupas.

Bahaya menggunakan hydroquinone dalam kuantiti tinggi kerana:

i. Menyebabkan kanser kulit

ii. Organ dalaman jadi bertoksik tinggi

ii. Mudah mendapat penyakit keradangan ataupun masalah imun (antibodi) badan lemah (immunotoxicity)Mahu Putihkan Kulit Muka Dengan Serum Organik Tanpa Bahan Kimia ?


Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit


betul ke berkesan?

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, BangsarAinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar


Post a Comment

0 Comments