4 Sayur Yang Membantu Mempercepatkan Kehamilan


Setiap sayur ada nutrisinya yang tersendiri untuk badan manusia. Tapi ada 4 jenis sayur yang dikatakan membantu mempercepatkan kehamilan.


1. Bayam

Bayam mengandungi zat besi, folat, zink dan antioksidan yang baik untuk kesuburan wanita dan membantu wanita untuk cepat hamil. Boleh amalkan dengan memasak bayam secara sihat dengan dikukus, direbus, atau dijadikan salad.
2. Brokoli

Brokoli membantu membersihkan tubuh dari metabolit hormon seperti lebihan metabolit estrogen dalam tubuh yang menggangu hormon-hormon kehamilan normal.


3. Daun Bit
Biasanya kita dengar manfaat ubi bit tapi jarang dengar khasiat daunnya. Ia sebenarnya kaya dengan zat besi yang penting untuk membantu kehamilan. Daun bit juga kaya Vitamin C dan folat, yang merupakan nutrisi lain diperlukan untuk kehamilan.

4. Biji Labu dan Tiram


Biji Labu dan Tiram tinggi kandungan zink, zat besi dan asid lemak omega-3. Kekurangan zink dalam tubuh secara langsung berkait dengan ketidaksuburan lelaki dan wanita.

Pengambilan sayur seperti diatas membantu menjaga kualiti telur dan sperma selain membantu melindungi sperma dari kerosakan kromosom.

Nak cepat hamil? Ada masalah kesuburan? period tak tetap, sperma kurang banyak, sperma bergerak lambat?

Set Kesuburan Untuk Suami :


2 produk yang dicadangkan, adalah
  • Vitamin E Complex
  • Zinc Complex

Kedua-dua vitamin ini berfungsi untuk meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma lelaki selain mengekalkan paras hormom lelaki dan keinginan seksual. Bagaimana dua vitamin ini mampu menigkat kesuburan?


Ok, Vitamin E yang mengandungi selenium terkenal sebagai "vitamin cinta". Ia menggalakkan pembentukan sel sel baru(termasuk RNA & DNA). ia juga berkhasiat untuk meningkat kelakian dan meyuburkan organ reproduksi lelaki dan juga wanita. Sebanyak 50% selenium didalam badan lelaki berada di testikel & duktus seminal. Selain itu kehilangan air mani oleh lelaki boleh membantu lelaki dengan pengambilan Vitamin E ini.


Manakala Zinc Complex pulan merupakan zat yang sangat penting dalam proses pembetukkan hormon Testosteron, dimana ia akan mengekalkan kuantiti sperma, dan paras testosteron yang bersesuaian. Selain itu Zinc juga berperanan dalam prosespembentukan genetik pada DNA. Secara keseluruhannya Zinc membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi danmenghasilkan sperma yang kuat dan sihat. Kekurangan zinc bagi si suami akan mengakibatkan masalah sperma yang abnormal, low count sperm dan penyakit prostat.Set Kesuburan Untuk Isteri :3 produk dicadangkan kepada wanita diluar sana :
  • B-Complex
  • ESP
  • GLA Complex


Bagaimana B-Complex hebat ini mampu membantu meningkatkan kesuburan wanita. Fungsi B-Complex yang memberi rasatenang, rilex dan menghindarkan diri dari stress. Kajian mendapat wanita yang bekerja dan selalu stress susah untuk dikurniakan zuriat kerana ketidaksuburan. Jangan jadikan stress sebagai faktor menghalang anda dari dikurniakan zuriat. Tenangkan minda dengan pengambila b-complex ini amatlah sesuai.


Manakala GLA Complex pula sangatlah baik diamalkan untuk wanita terutama yang menghadapi masalah haid yang tidak teratur atau selalu mengalami PMS. GLA ini mebantu wanita mneghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti yang dikenali sebagai "mucus serviks putih".


ESP ataupun nama panjangnya Energizing Soy Protien pula amatlah mambantu wanita dalam membekalkan protien kepada sel-sel badan. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin. Jika protien tak cukup, ia akan mengganggu kualiti sel pembiakan lelaki dan wanita. Bagi individu yang mempunyai masalah sel telur ovum yang tidak matang, sedikit, kecil dan tidak sihat disarankan ambil lah ESP ni.


TESTIMONIAL SET KESUBURAN SHAKLEE
Testmoni SET KESUBURAN yang saya dapat siang tadi, sempat saya kongsikan bersama pada malam ini dalam kelas Whatsapp.

Kawan saya ini mengamalkan SET KESUBURAN sejak Oktober 2014, sudah menanti masuk dua tahun, dan kini sudah hamil 7 minggu.


Ini antara kawan yang saya sendiri kongsi manfaat set kesuburan dengan mereka. Dalam setengah tahun ini, 3 berjaya hamil. Syukur, kami tumpang bahagia.

Mari sama-sama ingat, produk adalah asbab. Semua dengan izin dan berkat daripada Allah s.w.t. Tiada yang berlaku tanpa izinNya.


Jadi saya mencadangkan kepada lelaki dan wanita diluar sana yang ada masalah kesihatan berkenaan kesuburan, boleh lah dapatkan produk semulajadi ini. Dan saya doakan, Allah mengurniakan anak-anak yang sihat dan cergas! Terima kasih kerana sudi membaca! ;)


Nak cuba hami dengan set kesuburan Shaklee?Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .

Duit memang besar nilainya apabila kita sihat, tetapi tidak bernilai bila kita sakit!!


Saya memilih PRODUK SHAKLEE sebagai sumber makanan tambahan untuk melengkapkan pengambilan nutrisi seharian saya. Anda boleh mengambil suplemen asas untuk seisi keluarga anda. Jom hidup lebih sihat, kerana kesihatan adalah kekayaan sebenar.*********************************************************************************

Dengan setiap pembelian vitamin Shaklee dari saya, anda layak mendapat ;


❀ Jadual Pengambilan Vitamin


❀ Konsultasi percuma berterusan


❀ Peluang menjana income dengan Shaklee AinulMustafa

Email: ainulfadzilah@gmail.com

Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, BangsarPost a Comment

0 Comments