8 tanda Anda Ada Fibroid Yang Kian Membesar


Tidak semua wanita yang mempunyai masalah fibroid menunjukkan tanda-tanda mereka mengalami fibroid.Wanita yang mengalami fibroid juga menunjukkan tanda-tanda yang berbeza berbanding dengan wanita yang lain. Ada wanita yang menunjukkan tanda-tanda yang kuat dan ada wanita yang menunjukkan tanda-tanda yang sederhana.


Secara amnya, antara wanita yang mungkin mengalami fibroid ialah:1. Wanita yang berumur antara 30 hingga 50 tahun.2. Wanita yang mengalami pendarahan yang banyak dan berpanjangan ketika kedatangan haid.3. Wanita yang mengalami pendarahan pada masa sebelum hari yang sepatutnya kedatangan haid.4. Wanita yang mengalami senggugut yang teruk.5. Wanita yang mengalami sakit dalam perut semasa melakukan hubungan intim dengan suami6. Wanita yang mengalami perut yang buncit, rasa tidak selesa pada abdomen atau rasa sakit kejang pada abdomen bawah.7. Wanita yang mengalami sembelit (akibat tekanan fibroid pada saluran najis) dan rasa kerap buang air kecil (akibat tekanan pada pundi kencing).8. Wanita yang sering mengalami keguguran dan mengalami masalah sukar untuk hamil.Namun begitu, tanda-tanda di atas bukanlah tanda yang pasti seorang wanita mengalami fibroid.Pemeriksaan yang lebih lengkap seperti pemeriksaan ultrasound dan CT scan abdomen dapat memberikan diagnose yang lebih tepat.

kredit : Dr Zubaidi

Apa vitamin yang Membantu Masalah Fibroid ini?Fibroid memang dikatakan berpunca daripada hormon estrogen yang berlebihan dan genetik. Tapi, tidak kah anda berminat nak tahu, bagaimana gen anda rosak dan hormon estrogen meningkat? Kerana penyakit genetik takkan tiba-tiba muncul.

Menurut kajian yang dimuatkan dalam Jurnal of Assisted Reproduction and Genetics. Volume 30, Issue 7 pada Julai, 2013 fibroid terjadi disebabkan terdapat masalah dalam sistem antioksida dalam badan. Maksudnya fibroid terjadi disebabkan oleh pengaruh radikal bebas.


Betul ke VIVIX ada antioksidan yang tinggi boleh membantu masalah Fibroid ini?Ini kerana Vivix yang diekstrak daripada 4 jenis tumbuhan yang sangat tinggi dengan antioksida sangat berkesan untuk mengecutkan fibroid.


Bagaimana mahu membeli vitamin VIVIX ini?


Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cara 2 Jika Mahu Harga Lebih Penjimatan & Dapat Cash Back


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

AinulMustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Post a Comment

0 Comments