Rawatan Alternatif Kencing Manis

Penyakit kencing manis adalah satu keadaan di mana terdapat kadar gula yang berlebihan dalam peredaran darah. Dalam keadaan biasa, insulin membantu gula (glukos) dalam darah untuk memasuki sel-sel badan untuk ditukarkan kepada tenaga.

Bagi orang yang mengidap penyakit kencing manis, organ pankreas tidak dapat menghasilkan hormon insulin dengan secukupnya, masalah kebocoran insulin atau insulin yang dikeluarkan tidak dapat bertindak seperti biasa. Ini menyebabkan glukos tersimpan dalam badan secara berlebihan. Gukos tinggi bermakna gula dalam darah adalah tinggi.RAWATAN KENCING MANIS DENGAN RESVERATROL

Resveratrol yang dijumpai dalam anggur , wine merah, dikatakan satu tonik ajaib yang boleh melawan penyakit kencing manis, ada beberapa cara resveratrol berfungsi melawan kencing manis. 

  1. Sangat efektif dalam menghalang Diebetes Type 1 - Diabetes Type 1 disebabkan oleh pankreas yang tidak dapat menghasilkan insulin. Jadi Resveratrol menggalakkan perlindungan terhadap otak dan saraf tunjang dengan cara mengurangkan lipid peroxidation (proses oksidasi degradasi pada lipid) yang menyebabkan radikal bebas mencuri elektron daripada lipid dalam membran sel, menyebabkan kerosakan sel. Jadi Resveratrol menghalang situasi ini daripada berlaku. 
  2. Menggalakkan peningkatan paras glutathione - Glutathione adalah sejenis kimia yang dihasilkan oleh hati. Glutathione bertanggungjawab ke atas pelbagai fungsi dalam tubuh. Paras glutathione yang rendah menandakan masalah pada kesihatan tubuh. Oleh itu, resveratrol adalah ejen perlindungan neuro yang progresif terhadap proses oksidasi diabetes yang merbahaya.
  3. Membantu mengawal Diabetes Type 2 yang selalunya terlibat dalam hampir 90% kes diabetes - Diabetes Type 2 disebabkan oleh ketidaksensitifan terhadap insulin dan kekebalan terhadap insulin (insulin resistance).
  4. Merawat diabetes neuropathic pain (kesakitan neuropathic) -  Dengan melambatkan peningkatan thermal hyperalgesia (peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan), menurunkan paras serum dalam nekrosis tumor factor alpha dan juga penghasilan Nitric Oxide dalam otak. Ia meningkatkan faktor perkembangan saraf seperti BDNF. 
  5. Membantu sel menghasilkan enzim-enzim perlindungan - Enzim-enzim ini memusnahkan radikal bebas yang menyebabkan kehilangan elektron.
  6. Menstimulasikan enzim SIRT1 - Ianya menggalakkan penghasilan insulin dan sensitiviti saraf terhadap insulin.
  7. Memperbaiki metabolisma glukos - Kajian oleh Sirtis farmaseutikal terhadap pesakit Diabetes, menunjukkan Resveratrol memperbaiki bacaan ujian glukos oral terhadap pesakit.
  8. Menurunkan paras asas glukos dalam darah - Doktor menggalakkan pengambilan segelas red wine ketika makan malam membantu tubuh mendapatkan manfaat Resveratrol untuk melawan diabetes. Ia membantu menurunkan oxidatve stress yang disebabkan peningkatakan paras glukos selepas makan.
  9. Melindungi saluran darah daripada kerosakan akibat terdedah kepada paras glukos yang abnormal - Maka, Resveratrol menghalang komplikasi yang berkaitan dengan Diabetes.

DAPATKAN SUMBER RESVERATROL TERBAIK

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke RESVERATROL ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Post a Comment

10 Comments