Selalu Lembik Kerja Pejabat ?

Badan kita memerlukan keseimbangan yang bulat vitamin dan mineral setiap hari untuk mengekalkan kesihatan dalam keadaan baik dan menyediakan badan kita dengan tenaga yang mencukupi. Penyelidik perubatan telah mendapati bahawa terdapat kekurangan nutrien tertentu yang boleh menemani pengurangan dalam tahap tenaga yang boleh membawa kepada keletihan kronik. Antara vitamin yang terbaik untuk tenaga yang memberi sokongan kepada badan kita adalah Vitamin B, Vitamin C, resveratrol dan besi.


lembik kerja kena makan vivix  shaklee


VITAMIN UNTUK TENAGA

Terdapat beberapa jenis vitamin B. B vitamin melaksanakan fungsi penting dalam metabolisme sel dan perkembangan sel-sel darah merah di dalam badan. Di samping itu, vitamin B memberi sokongan kepada badan dalam pemprosesan makanan yang kita makan.

Vitamin B membantu badan menukarkan makanan dan mewujudkan tenaga dari makanan yang kita makan. Vitamin B memainkan peranan yang penting dalam menyokong proses metabolisme badan. Beberapa gejala fizikal yang jelas akibat daripada kekurangan dalam vitamin B termasuk: keletihan kronik, anemia, lemah, kehilangan ingatan, dan masalah penghadaman. Yang disenaraikan di bawah semua vitamin B yang memberi sokongan untuk mengekalkan tahap tenaga ke atas.

Vitamin B1: Vitamin B1 juga dikenali sebagai thiamin. Vitamin B1 menyediakan sokongan langsung kepada sistem imun badan. Vitamin B1 juga menyokong proses metabolisme.

Vitamin B2: Vitamin B2 juga dikenali sebagai riboflavin. Vitamin B2 diperlukan dalam badan untuk membantu mewujudkan tenaga. Kekurangan tahap betul Vitamin B2 boleh menyebabkan keletihan.

Vitamin B3 Vitamin B3 juga dirujuk sebagai niasin. Niacin atau Vitamin B3 mempunyai kesan ke atas mengekalkan tahap kolesterol anda tinggi dalam badan. Kronik paras kolesterol yang tinggi kadang-kadang boleh membawa kepada keletihan.

Vitamin B5: Vitamin B5 dipanggil asid Pantothenic. Vitamin B5 atau asid Pantothenic menyokong badan dalam memulihkan tenaga kepada badan.

Vitamin B6 Vitamin B6 juga dikenali sebagai pyridoxine. Vitamin B6 membantu melindungi arteri dalam badan kita. Arteri bertanggungjawab untuk membawa oksigen ke seluruh badan supaya sel-sel boleh hidup dan melaksanakan fungsi yang dikehendaki.

Vitamin B9: Vitamin B9 juga dirujuk sebagai asid folik. Vitamin B9 melaksanakan fungsi penting dengan menyokong perkembangan sel-sel darah merah di dalam badan.

Vitamin B12: Vitamin B12 juga dikenali sebagai cyanocobalamin. Vitamin B12 adalah salah satu vitamin B yang lebih terkenal. Vitamin B12 menyediakan pengisian semula tenaga yang penting kepada badan.

Vitamin C adalah satu lagi vitamin yang penting untuk badan. Kekurangan Vitamin C boleh membawa kepada kepenatan dalam badan. Pengurangan ini dalam tahap yang betul Vitamin C dalam badan boleh memberi kesan kepada tahap prestasi.

Besi juga vitamin yang penting untuk tenaga dalam badan. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan anemia dan akan membawa kepada keletihan. Seperti makanan tambahan resveratrol, makanan tambahan besi perlu diambil setiap hari.

RESVERATROL MENINGKATKAN TENAGA SEL 

Walaupun resveratrol biasanya dirujuk sebagai makanan tambahan, ia boleh dianggap sebagai salah satu vitamin yang terbaik untuk tenaga. Resveratrol mempunyai potensi untuk menyokong peningkatan tahap tenaga di dalam badan. saintis perubatan mengkaji manfaat kesihatan yang berpotensi untuk mengambil makanan tambahan resveratrol telah mendapati bahawa resveratrol boleh meningkatkan fungsi mitokondria sel. fungsi mitokondria sebagai sumber tenaga utama untuk sel-sel dalam badan.

Kerana resveratrol mempunyai potensi untuk memberi rangsangan penting untuk mitokondria, orang-orang yang mengambil suplemen resveratrol setiap hari mungkin menyedari rangsangan tenaga yang besar dalam tubuh mereka. Akibatnya, makanan tambahan resveratrol mempunyai potensi untuk memberikan tenaga dan boleh menjadi salah satu yang terbaik dari semua vitamin yang boleh diambil secara tetap.

VIVIX SHAKLEE : SUMBER RESVERATROL TERBAIK

Memperbaiki DNA yang rosak setiap hari yang mana salah satu penyebabnya adalah dari radikal bebas. Apabila DNA mengalami kerosakan, ini akan menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat. 

Dengan Vivix, ia akan membantu melambatkan proses penuaan dengan melindungi tubuh kita dari cepat rosak. Sebagai contoh contoh, seseorang yang menjalanai rawatan kemoterapi bagi memulihkan kanser boleh mengambil Vivix bagi membantu mempercepatkan pemulihan sel tubuh yang telah rosak.


badan lembik kerja ofis


Apabila semakin meningkat umur, tubuh kita akan lebih banyak terdedah kepada risiko penuaan akibat sel badan yang kehilangan tenaga. Vivix membantu menguatkan sel dalam badan untuk menghasilkan tenaga dan membantu memperlahankan proses penuaan.

Apabila semakin tua, kecerdasan otak dan kecergasan badan semakin merosot. Tubuh badan akan mula merasa lenguh dan tidak bermaya. Dengan Vivix, ia dapat membantu badan menjadi lebih cegas dan otak lebih cerdas dan sekaligus membantu mengembalikan keremajaan. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

DAPATKAN SUMBER RESVERATROL TERBAIK

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke RESVERATROL ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717

Post a Comment

0 Comments