7 PUNCA UTAMA SERANGAN SAKIT JANTUNG

Sekiranya anda ada salah satu dari 7 faktor di bawah ini, berhati-hati kerana anda berisiko diserang penyakit jantung. Amalkanlah gaya hidup sihat. Anda juga boleh cuba amalkan vitamin semulajadi Shaklee sebagai pencegahan daripada diserang penyakit jantung.

7 PUNCA UTAMA SERANGAN SAKIT JANTUNG ialah:

  1. Keturunan
  2. Tekanan
  3. Merokok
  4. Alkohol
  5. Kurang bersenam
  6. Kegemukan
  7. Tabiat pemakanan – tinggi kolesterol, gula, garam natrium yang menyebabkan penyakit kencing manis & darah tinggi, yang seterusnya menambahkan risiko sakit jantung.Bagi pesakit jantung, kerap kali sakit dibahagian dada, dilengan kiri dan dibahagian bahu adalah salah satu dilema/masalah yang kerap mereka hadapi.

Vitamin Shaklee dapat membantu anda;

1. Vivix = melindungi sel-sel jantung dari penuaan, membaik pulih sel jantung yang rosak untuk fungsi jantung yang sihat
2. Phytocol-st = mencegah kolestrol dari masuk ke dalam salur darah
3. Omega guard = menurunkan paras kolestrol jahat (LDL) dalam darah dengan meningkatkan paras kolestrol baik (HDL)
4. CoQ health plus = menyokong penghasilan tenaga kepada jantung

Dengan pengambilan vitamin shaklee ini secara konsisten pasti pesakit ini akan merasa lebih sihat..

 "Awal bulan lepas ayah mertua dimasukkan ke hospital dan doktor bagi tahu serangan jantung pertama dan ada salur darah tersumbat. Jadi kena refer ke IJN. Pagi semalam buat pemeriksaan di IJN nak tengok berapa salur darah tersumbat. Sama ada kena masuk belon/angioplasty atau terus kena buat pintasan jantung/bypass.

Alhamdulillah petang doktor sahkan salur darah dah tak tersumbat. Jadi ayah boleh balik rumah. Apa yang kami ikhtiarkan adalah berikan ayah amalkan Set Kesihatan Jantung merangkumi Phytocol-ST, Omega Guard, CoQ Health dan Vivix. Memang niat supaya ‘clot’ di salur darah tersumbat tu hilang secara semulajadi. -Aimi Syairah "


Hubungi 

Nama: johasmah bt johari
No. Tel: 0103713082
Fb: johasmah mohair
Blog: sanasiniibuasma.blogspot.my
Pengedar: area baling, kedah

Post a Comment

0 Comments