Bapa Lemah Jantung Semakin Sihat

Penyakit lemah jantung (congestive heart failure) bukan penyakit yang spesifik. Ia lebih merupakan kesan atau akibat dari beberapa faktor atau apa-apa penyakit lain yang boleh menyebabkan jantung anda menjadi lemah.


masalah lemah jantung


STATISTIK  SAKIT JANTUNG DI MALAYSIA

Dianggarkan terdapat seramai 3 hingga 20 pesakit lemah jantung bagi setiap 1000 orang. Bagi mereka berusia ; 65 tahun ke atas, jumlah ini meningkat sebanyak 100 bagi setiap 1000 orang. pesakit lemah jantung juga menyumbang kepada 10% dari jumlah kemasukan pesakit di hospital Malaysia. Dalam tempoh setahun, hampir 45% pesakit jantung terpaksa dimasukkan ke wad untuk rawatan selanjutnya.

Mereka yang mempunyai jantung yang lemah mungkin tidak akan mempunyai sebarang gejala atau simptom pada peringkat awal. Namun simptom berikut boleh timbul secara perlahan atau mendadak dan secara lazimnya mereka yang mempunyai lemah jantung akan mengalami beberapa tanda-tanda seperti berikut:

  • Cepat kepenatan (boleh disalah ertikan sebagai lelah)
  • Semput nafas ketika menaiki tangga atau berjalan jauh
  • Bengkak kedua belah kaki (seperti ada mendapan air di bawah kulit)
  • Tidur memerlukan bantal yang tinggi (lebih daripada dua bantal) atau dalam posisi duduk
  • Terjaga ketika waktu tidur (akibat sukar bernafas)

VIVIX SHAKLEE : CAMPURAN RESVERATROL TERBAIK

Vivix mengandungi resveratrol. Resveratrol didapati boleh membawa kesan potensi untuk perlindungan jantung termasuk:-

  • Peningkatan paras lipoprotein berkepadatan tinggi (HDL) atau lebih dikenali sebagai kolestrol baik yang melindungi diri kita daripada serangan penyakit jantung.
  • Mencegah lipoprotein berkepadatan rendah (LDL) atau kolestrol jahat daripada dioksidasikan oleh radikal bebas. Ini kerana, LDL yang dioksidasikan itulah yang akan membentuk plak-plak pada salur darah yang menyebabkan aterosklerosis ataupun pengerasan dan penebalan arteri-arteri.
  • Mencegah penggumpalan platelet kerana resveratrol bertindak mencegah sel-sel darah melekat antara satu sama lain yang seterusnya akan membentuk gumpalan. Gumpalan ini akan menyumbat saluran kecil pada jantung, dan seterusnya akan menyebabkan berlakunya serangan penyakit jantung. Selain daripada itu, jika gumpalan ini tersekat pada saluran-saluran dalam otak, ia kan mengakibatkan serangan angin ahmar (strok).
  • Menggalakkan vasodilatasi dengan meningkatkan pengeluaran Nitrik Oksida yang membolehkan salur darah mengendur. Dengan itu ia akan meningkatkan pengaliran darah.


bapa lemah jantung makin sihat makan vivix shaklee


DAPATKAN NASIHAT DOKTOR PAKAR

Apapun anda dinasihatkan untuk membuat pemeriksaan Pakar Jantung. Check sama ada keadaan anda masih ok atau kritikal. Vivix membantu memberi nutrisi pada badan dimana saluran jantung tersumbat disebabkan kolesterol .

Sekiranya anda sudah membuat pembedahan jantung atau bypass, anda lebih memerlukan VIVIX. Ini kerana badan anda perlu lebih nutrisi untuk mempercepatkan proses penyembuhan. Selepas pembedahan, sistem antibodi, imunisasi badan lemah. Lagi mudah di jangkiti kuman atau penyakit lain jika anda tidak ambil nutrisi yang badan perlukan.

DAPATKAN VIVIX SHAKLEE SEKARANG

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.


Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717


sumber: mmgazete, sumber: myliferia

Post a Comment

0 Comments